"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

25.5 C
Trikala

Παπαστεργίου για νέες ταυτότητες και δημοτικές εκλογές

lafarm

Σχετικά άρθρα

Κανένα τσιπάκι γεωεντοπισμού δεν θα υπάρχει στις νέες ταυτότητες, δήλωσε μιλώντας στη Λέσχη 97,6 ο τρικαλινός Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου. Σύμφωνα με τον κ. Παπαστεργίου το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει την ευθύνη χορήγησης για τον τριψήφιο αριθμό που θα ακολουθεί το ΑΦΜ του κάθε κατόχου και η πρώτη επίσημη παρουσίαση του θα γίνει στην προσεχή ΔΕΘ:

« Προσπαθούμε με ηρεμία να εξηγήσουμε στους συμπολίτες μας ότι δεν τίθεται κανένα θέμα γεωεντοπισμού με ‘τσιπάκια’ στις νέες ταυτότητες. Ίσα ίσα θα ενισχυθεί η ασφάλεια όλων καθώς οι νέες ταυτότητες δεν θα είναι εύκολο να παραχαραχτούν. Δεν έχουν σκοπό οι ταυτότητες να παρακολουθούν την τοποθεσία κανενός, και δεν μπορούν κιόλας, δεν υπάρχει η δυνατότητα. Είναι απλά τα πράγματα και δεν καταλαβαίνω τις τόσες αντιδράσεις.

Η δουλειά του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι η δημιουργία ενός νέου προσωπικού αριθμού. Θα είναι ο ΑΦΜ μας, συν 3 ψηφία. Ο λόγος είναι ότι τον ΑΦΜ μας μπορεί εύκολα να τον βρει κάποιος, πχ από μια απόδειξη, γι αυτό και θα προστεθούν και τα 3 ψηφία. Ο προσωπικός αριθμός θα είναι μια πολύ μεγάλη τομή, προκειμένου να ενοποιήσουμε τα μητρώα. Σήμερα τους πολίτες τους ξέρουμε με 4 διαφορετικά μητρώα, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, αριθμό ταυτότητας και μητρώο πολιτών. Οπότε, προκειμένου πλέον να ξέρουμε για ποιον πρόκειται, θα έχουμε για κάθε πολίτη έναν αριθμό που θα τον ταυτοποιεί.

Υπάρχει ο νόμος, και εκκρεμεί η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος που θα περιγραφεί ο τρόπος με τον οποίο θα δοθεί ο προσωπικός αριθμός, και εικάζω μετά τον Δεκέμβριο να μπει στις νέες ταυτότητες.

Όσο αφορά και τις εξελίξεις στον Δήμο Τρικκαίων, αυτό που είχαμε ζήσει το ’19 με το να κατεβούν 7 ψηφοδέλτια με 40 άτομα το καθένα, δεν ήταν σοβαρό. Πλέον ο νόμος λέει ότι όποιος θέλει ας κατέβει, αλλά με προϋποθέσεις και σαφείς ομάδες, δεν είναι βέβαια και δύσκολο να κάνεις στο Δήμο Τρικκαίων με 80 χιλιάδες πληθυσμό ένα ψηφοδέλτιο 120 ατόμων.

Ο Νίκος Σακκάς είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος, ανέλαβε με τις διαδικασίες που ορθά κάναμε μέσα στην ομάδα, ανέλαβε να ηγηθεί και να οδηγήσει την ομάδα στις εκλογές, και πάντα όπου μπορώ θα βοηθάω. Εγώ ασχολήθηκα ελάχιστα και συγκεκριμένα σε επίπεδο που απλά μίλησα με κάποιους ανθρώπους που είχαμε ήδη συμφωνήσει για τη δημιουργία της ομάδας και να συνεχίσουμε. Πήρα ένα δυο τηλέφωνα σε ανθρώπους που θεωρούσα ότι πρέπει να είναι στην ομάδα διότι έχουν να προσφέρουν, και λογικό ήταν να το κάνω. Όσο μου επιτρέψει η δουλειά στο Υπουργείο, ίσως προς το τέλος της προεκλογικής περιόδου, θα έρθω με χαρά να συμμετέχω στις επισκέψεις. Όλη η δουλειά στην πόλη και τα χωριά, δημιούργησε, εκτός από σημαντικό έργο, και πολλές ισχυρές φιλίες, και έτσι θα είναι ευχάριστο να ξαναδώ τόσους ανθρώπους, επειδή νιώθω πως έφυγα κάπως ξαφνικά.»

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σε ότι αφορά τις νέες ταυτότητες, αν υπήρχε τσιπάκι θα ήταν πολύ πρακτικό κατά τη γνώμη μου. Μιας και με τα όσα συμβαίνουν, το πιο πιθανό είναι να πάρουμε πολλοί τους δρόμους και τα βουνά, με τα τσιπακια δεν θα χαθούμε, δεν θα μας ψάχνουν, θα μας βρούνε στο τσακ μπαμ. Σκεφτείτε το σοβαρά οι υπεύθυνοι.
    Σε ότι αφορά το ψηφοδέλτιο του κ. Σακκά θα έλεγα ένα φτάνει καλέ. Πόσοι υποψήφιοι θα μπουν;
    Θα καταλήξει να είναι περισσότεροι από τους ψηφοφόρους….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης