"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.4 C
Trikala

Παπαστεργίου: Δεν θα επιτρέψουμε να κλείσουν οι κοινωνικές δομές

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο Δήμος Τρικκαίων, σε σχέση με τα όσα αφορούν στις Κοινωνικές Δομές και στο ενδεχόμενο μη συνέχισης της λειτουργίας τους, επισημαίνει τα εξής:
1. Δεν θα επιτρέψει να κλείσουν οι Δομές και να μην προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε εκατοντάδες συμπολίτες.
2. Ήδη μέσω της ΚΕΔΕ ζητήθηκε – εκ νέου χθες – η παράταση λειτουργίας τους για άλλους 5 μήνες
3. Απαιτούνται πρόσθετες ενέργειες, που προϋποθέτουν συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.


Ο Δήμος Τρικκαίων είχε κινηθεί έγκαιρα, ήδη από τον περασμένο Ιούνιο, για τη συνέχιση λειτουργίας των Δομών, καταθέτοντας προτάσεις στο ΠΕΣΚΕ Θεσσαλίας (Περιφερειακή Στρατηγική για την Κοινωνική Ένταξη και την καταπολέμηση της Φτώχειας). Οι προτάσεις είχαν κατατεθεί και στις δύο φάσεις εξέλιξης του προγράμματος. Επίσης, στα ΠΕΣΚΕ άλλων περιφερειών, έχει ήδη υπάρξει, τόσο κατάθεση προτάσεων για αντίστοιχες Δομές, όσο και έγκρισή τους.


Σε πρωινές του δηλώσεις ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου ανέφερε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουμε χωρίς δίχτυ προστασίας προς τους συμπολίτες μας. Συζητάμε, μάλιστα, την ερχόμενη Τρίτη στο Δημοτικό Συμβούλιο το όλο ζήτημα, καθώς αποτελεί μέγιστη και απόλυτη προτεραιότητα για όλους μας. Μία λύση, έστω και την ύστατη ώρα μέσω ΠΕΠ, θα βοηθούσε τα πράγματα. Άλλωστε. μιλάμε για προγράμματα που δεν ξεπερνούν τα 60.000 ευρώ τον χρόνο. Σε αντίθετη περίπτωση, θα αναζητήσουμε λύσεις εκ των ενόντων, με τη συμμετοχή της κοινωνίας, η οποία ούτως ή άλλως μέχρι σήμερα στήριζε σε μεγάλο βαθμό τον θεσμό του συσσιτίου, ίδιων πόρων και χορηγιών».
Σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας κ. Χρήστος Αναστασίου τόνισε ότι ο Δήμος είχε κινηθεί έγκαιρα, με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, δίνοντας πολύ μεγάλη σημασία στο ζήτημα. «Δεν μπορώ να αφήσω τους συμπολίτες χωρίς συσσίτιο»,επεσήμανε. Εξήγησε ότι, «για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο, δημοσιεύτηκαν -έστω και σήμερα- οι σχετικές προσκλήσεις. Όμως κύρια μέριμνα είναι το συσσίτιο, δηλαδή το Κοινωνικό Εστιατόριο, αλλά και το Κέντρο Διημέρευσης, για νυχτερινή παραμονή αστέγων. Δεν δόθηκε η δέουσα προσοχή για το θέμα. Προσπαθούμε να βρούμε τρόπους, εξετάζουμε προτάσεις, συζητούμε και ερευνούμε την καλύτερη δυνατή λύση». Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι  πριν λίγες ημέρες ο Δήμος Τρικκαίων υπέβαλε πρόταση ύψους 470.000 ευρώ για το Κέντρο Κοινότητας, που συμπεριλαμβάνει και το Κέντρο Διαμεσολάβησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης