Παπαστεργίου : μηδενική ανοχή σε κάθε μορφής βίας κατά των γυναικών Reviewed by Momizat on . Την 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια  Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, επέλεξαν τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του δήμου Τ Την 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια  Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, επέλεξαν τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του δήμου Τ Rating: 0

Παπαστεργίου : μηδενική ανοχή σε κάθε μορφής βίας κατά των γυναικών

Παπαστεργίου : μηδενική ανοχή σε κάθε μορφής βίας κατά των γυναικών

Την 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια  Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, επέλεξαν τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του δήμου Τρικκαίων για την έναρξη της νέας εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Με το Δήμαρχο Τρικκαίων να δίνει πρώτος το μήνυμα για μηδενική ανοχή σε κάθε μορφής βίας κατά των γυναικών, ξεκινάει η υλοποίηση της εκστρατείας «ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ». Κατά τη διάρκεια της δράσης, σημαντικές προσωπικότητες και πρόσωπα της πόλης από όλους τους χώρους (πολιτική, αυτοδιοίκηση, επαγγελματίες, αθλητές, επιστήμονες, καλλιτέχνες κλπ) αλλά και απλοί  πολίτες, καλούνται να γίνουν συμμέτοχοι- αγγελιοφόροι της προσπάθειας του Κέντρου για την εξάλειψη κάθε στερεοτυπικής αντίληψης που καθιστά τη βία αποδεκτή, δίνοντας ταυτόχρονα το δικό τους μήνυμα ενάντια στη βία κατά των γυναικών.

Στόχος της εκστρατείας αυτής αποτελεί η διάδοση του μηνύματος  του Κέντρου για ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ σε κάθε μορφή βίας και η ενθάρρυνση των γυναικών που την υφίστανται να ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΗ ΣΙΩΠΗ τους και να περάσουν την πόρτα του Κέντρου.

 

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, πριν φωτογραφηθεί με το κεντρικό σύνθημα της εκστρατείας, τόνισε: «
Τελικά… μέχρι πότε θα ακούμε τα “χτυπήσαμε στο μπάνιο”, “γλιστρήσαμε στη σκάλα”, “έριξα κατά λάθος νερό στο λάδι ενώ τηγάνιζα”;
Ηρθε η ώρα, να μιλήσουμε, να σπάσουμε τη σιωπή, να γκρεμίσουμε τους φόβους. Το Κέντρο Συμβουλευτικής είναι εδώ. Τα στελέχη του ακούν, συμβουλεύουν, δίνουν λύσεις. Μιλήστε άφοβα και ελεύθερα. Δώστε δύναμη και ελπίδα. Μπορούμε να ανοίξουμε τα μάτια μας και να βλέπουμε πλέον τον κόσμο χωρίς εφιάλτες».

 

 

Σχόλια (7)

 • Καπετάν Πλεύσης

  Ο Κακοποιημένος δήμος χρειάζεται στήριξη από ειδικούς. Αμέτοχους από οικονομικά υπόγεια γραφεία και καθαρούς με AZAX.Σε μια χρονιά ο δήμος μπορεί να γίνει στολίδι…. ο Καπετάν Πλεύσης έχει όλες τις λύσεις.
  Θα μιλήσω για κοινωνικές δομές σήμερα. Αυτό είδα να περιαυτολογείτε από τον εικονιζόμενο.
  Ως προδίδει το βλέμμα του φαίνεται σαν κλαμένος , σαν μετανιωμένος. Τα Ταμηλικά λάθη πληρώνονται και τιμωρούνται. Είχε την ευκαιρία αλλά έμεινε στις κουτοπονηριές και τις εξυπνάδες…εδώ δεν είναι παιδική χαρά ,ούτε παιδικό πάρτι… όσοι δεν θέλουν καλό στον τόπο στο τέλος έρπονται και ζητιανεύουν..ούτε να πούμε Μπαμπά δες με βγήκα δήμαρχος….
  Κλειστό λόμπι ο δήμος σε κοινό απλό και κάθε κοινωνικό δρώμενο.
  Άλλη φορά θα μιλήσω για καθαριότητα και άλλες δομές.
  Ένας αληθινός ηγέτης του δήμου θα δώσει μια γερή κλωτσιά τους επαναλαμβανόμενους καλοταϊσμένους εργολάβους που πίνουν καφέ κάθε μέρα στο δημαρχείο…
  Θα δώσει μια κλωτσιά πιο γερή στο e trikala…που ζητάει…ζητάει….
  Θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα σε όσους γυαλίζει το μάτι τους και έχουν συμφέροντα….
  Σε λάθος Χέρια μια πόλη Στολίδι…..
  Υπάρχουν πόλεις με αρκετές χιλιάδες ευρώ περισσότερο τζίρο σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις…δεν θέλανε ποτέ κανένα ξένο στο κεφάλι τους με ιδέες..τους διώχνουν όλους τους σοβαρούς…διοργανωτές….. Μείνανε αυτοί που ξέρουν να γυαλίζουν τα πιάτα καλά….να τα σφουγγίζουν που έλεγε η γιαγιά μου…
  Πρώτα τα ΠΑΡΑΚΑΤΩ μετά τα Πανηγύρια….
  Το ΔΕΝ δεν ισχύει…
  Η αλήθεια είναι ότι ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.
  Ο δήμος Τρικκαίων είναι από τους δήμους της παρακμής της Ελλάδας σε ζητήματα κοινωνικά…
  Τα τελευταία χρόνια το 80% των δήμων πρωτεύουσες νομών, όπως του νομού Τρικάλων είναι ο δήμος Τρικκαίων έχουν προχωρήσει σε πολλές δυναμικές τομές.
  Ο δήμος Τρικκαίων είναι με διαφορά στους τελευταίους.
  Ντρέπομαι που ζω στα Τρίκαλα.
  Τα πανηγύρια γίνονται εφόσον πρώτα λύνονται τα προβλήματα των κοινωνικών δομών.
  Εάν γίνονται πρώτα τα πανηγύρια και μετά οι κοινωνικές δομές σημαίνει ότι ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ. Και αυτό συμβαίνει. Συμβαίνει ότι πρώτα να ζήσουν οι εργολάβοι και το e trikala και οι πολίτες των Τρικάλων να πάνε να …κουμπουριαστούνε, δεν τους νοιάζει τίποτα….ο Μύλος όλα τα Αλέθει και εκεί είναι το κέρδος….
  Τα υπόλοιπα στο έλεος του Θεού. Στο έλεος της ασχετοσύνης…ένας ξέρει τι κάνει με τα υπόγεια….οι υπόλοιποι ακολουθούν χωρίς να ξέρουν.
  Έχει η Αθήνα 10, η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, ο Βόλος, η Πάτρα, το Ηράκλειο, η Κέρκυρα, τα Χανιά κλπ κλπ κλπ Αυτοί να βγούνε με την πινακίδα ΔΕΝ Κλείνω τα Μάτια . Εσύ ΟΧΙ γιατί λες ψέματα.
  1) Δεν έχεις ΞΕΝΩΝΑ Κακοποιημένων Γυναικών.
  Που θα περιέχει.
  α)Τηλεφωνικό κέντρο 100% εχεμύθειας σε 24 ωρη βάση με προσωπικό και σε συνεργασία με αστυνομία.Χρειάζονται όχι κλανιές αλλά 4 υπάλληλοι…να καλύψουν μηνιαία 3 βάρδιες ημερησίως βάση νομοθεσίας εργατικής χρειάζεσαι 4 υπαλλήλους γι αυτό . Με ακρίβεια 4,2 από 176 ώρες. Πρέπει να είναι γυναίκες για να νιώθουν ασφάλεια οι κακοποιημένες γυναίκες.
  Η αστυνομία θα πηγαίνει στη γυναίκα θα την φέρνει στο ξενώνα υπό μυστικότητα του άντρα της και συγγενών της ή ότι άλλο κακό την έχει βρει την κακόμοιρη.

  β)Ένα οίκημα με κάποιο αριθμό δωματίων να μπορεί μια κυνηγημένη γυναίκα να μπει με τα παιδιά της τα μικρά ή το παιδί της . Ένα κρεβάτι και ζέστη να καθίσει μέχρι να λυθεί το πρόβλημα.
  Ένα ψυγείο , μια κουζίνα, αποθήκευση κάποιων τροφίμων για τις ανάγκες της κάλυψης όσες μέρες μείνει στο ξενώνα με τα παιδιά της.
  Δεν θα μπαίνει κανείς εκεί μέσα και δεν θα δημοσιοποιείται τίποτα.
  Η αστυνομία θα έρχεται μέχρι την είσοδο να αφήσει την γυναίκα που θα υπάρχει συμβάν σε συνεννόηση με το τηλεφωνικό κέντρο.
  Θα υπάρχει στο οίκημα μέσα οι γυναίκες του τηλεφωνικού κέντρου οι βάρδιες και καθαρίστριες την ημέρα και ιδιωτική ασφάλεια τη νύχτα.
  γ) Θα υπάρχει χώρος ειδικός αναψυχής δωμάτιο για τα παιδιά με βιβλία και μερικά παιχνίδια.
  δ) Θα υπάρχει ειδική παιδοψυχολόγος να περνάει κάποιες ώρες με τα παιδιά.
  ε) Στήριξη και καθοδήγηση για τις κακοποιημένες γυναίκες.
  στ) Χρειάζονται με τον συντονιστή 7 με 8 υπαλλήλους συνολικά όσα ανέφερα….

  Ξενώνας Αστέγων ΠΑΛΙ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ
  Άλλο ένα οίκημα με εστιάτορα και κουζίνα και δωμάτια κλπ κλπ.
  άλλες 8 θέσεις μόνιμης εργασίας κοντινά με τα παραπάνω….
  άλλο ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα λύνεται…
  έχουν όλοι οι σοβαροί δήμοι με κοινωνικοί συνείδηση.

  2 ΧΗΜΙΚΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ για τις ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ στη ΛΑΪΚΗ
  ΧΕΣΤΗΚΑΝΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ……..ΗΜΑΡΤΟΝ. Σε αυτό το θέμα ντροπή μεγάλη.

  Μια σοβαρή δομή Αδέσποτων , όχι με τσίγκους και αλήτικες καταστάσεις απλά να λέμε έχουμε χώρο και περίθαλψη….αλλά με ένα κτηνίατρο,,, ένα ειδικό όχημα με υπαλλήλους εμπειρικούς από σκύλους να πηγαίνει να μαζεύει κάποια αδέσποτα…ένα ειδικό προσωπικό σίτισης καθαριότητας…και όλα αυτά όπως όλοι οι σοβαροί δήμοι που τα έχουν..Λαμίας, Σπάρτης, Κατερίνης, Θεσσαλονίκης κλπ κλπ κλπ.

  Το καλοκαίρι η νεολαία μέσα στη κρίση μια σταγόνα δροσιάς δήμαρχε μια σταγόνα ευφορίας με την Πισίνα στον Άγιο Γεώργιο….
  Θα τις βάλετε καινούργια πλακάκια… θα βάψετε τα μπάνια και τις τουαλέτες..θα τα καθαρίσετε όλα… θα φτιάξετε ένα αναψυκτήριο με υγιεί ροφήματα δροσερά… και θα ξεχάσετε φιλίες με ιδιώτες για να το νοικιάσετε υπό όρους για το καλό των νέων των Τρικάλων που πηγαίνουν σε ιδιώτες και χρυσοπληρώνουν.
  Θα υπάρχουν ειδικές τιμές για μικρά παιδάκια και ναυαγοσώστης σε βάρδιες.
  Θα υπάρχουν ειδικοί όροι χρήσης και πρόγραμμα εκγύμνασης με μαζικό αθλητισμό για όσους θέλουν. Ο πτυχιούχος θα ευρίσκεται στο χώρο καθ όλην την ημέραν.
  Έλεγχος νερού και καθαριότητας καθημερινά.

  Απάντηση
 • R.U.

  Όταν έρθει η Ζωή στα πράγματα Καπετανιε ας κάνει τα μισά έστω από αυτά που τόσο αφειδωλα προτείνεις.
  Και να βάλουμε κι εσένα Δήμαρχο να δούμε από πράξη πώς τα πας γιατί από θεωρία…είσαι…μανουλα!!!

  Απάντηση
  • Καπετάν Πλεύσης

   Μου αρέσει που στηρίζεις το απόλυτο κενό τίποτα.
   Είσαι μηδενιστής του μηδενός . .. Αν κάνει τα μισά ο επόμενος δήμαρχος από το τίποτα του σήμερα μιλάμε για την απόλυτη πανωλεθρία…ωραία ευχή έδωσες χαχα..
   με μια ταμπέλα και μια φωτογραφία δεν λύνεται τίποτα.
   Μίλησα για αληθινά κοινωνικά προβλήματα με σωστές λύσεις δομές….έδωσα στίγμα ότι υπάρχουν χρήματα από τον Μύλο των Ξωτικών….. που θα κάνει κέρδος αν αναλάβει άλλος διοργανωτής…ενδιαφέρον υπήρχε εκδιώχθηκαν όλοι….μάθε μπαλίτσα από τον άρχοντα….
   Θα κάνω ειδική αίτηση να μαζευτούν όλοι οι τρελαμένοι πολιτικοί με τις φωτογραφίες θα υπάρχει πλατεία ελεύθερη και φωτογράφος πληρωμένος να τους βγάζει όλη την ώρα σε πόζες χειραψίες και παρλαπίπες…αρκεί να μην ασχοληθούν ξανά με τίποτα.
   Αλλάζουν οι καιροί απαιτούν τρέξιμο και σωστή δουλειά.

   Απάντηση
 • Καπετάν Πλεύσης

  Κουνήσου Φυσάει Κόντρα γιατί έρχεται ο Οικονόμου…. Βλέπω να κλείνουν τα μάτια η αντιπολίτευση του δήμου και αυτό παρουσιάζεται Ύποπτο στα μάτια των πολιτών. Από Πλάτες πάμε καλά όλοι βλέπω.
  Μπορεί να φύγει αυτή η πινακίδα….
  με τρελαίνει να βλέπω ολόκληρος δήμαρχος ότι ακούει μόνο ιστορίες πως άκουσε να γλιστράει μια γυναίκα να λέει πως χτύπησε, πως πετάχτηκαν τα λάδια από το τηγάνι…..
  φοράμε ή δεν φοράμε παντελόνια….και το μόνο που κάνει να σηκώνει πινακίδα….
  Να σηκώσει πινακίδα ΩΤΟΣΤΟΠ με δρόμο μακρινό αν αυτές είναι οι λύσεις που δίνει.
  ο ανώτατος άρχων της πόλης και των χωριών του δήμου είσαι….
  δομές τώρα και όχι αύριο…ξύπνα…
  -Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών
  -Ξενώνας Αστέγων
  -Χώρος Αδέσποτων σούπερ λουξ
  -Πισίνα Άγιος Γεώργιος
  – Ειδική ομάδα κρούσης με στολές κηπουρικής για περιφερειακή καθαριότητα του δήμου και εσωτερική μια ομάδα με 2 οδηγούς και 10 άτομα ράμπο της κηπουρικής για προσωπικό. Σε ποτάμι, σε Άγιο Γεώργιο, σε πλατείες και σε εισόδους εξόδους της πόλης προς κάθε χωριό για 3 χιλιόμετρα ακτίνα. Προς Πύργο, Κηπάκι, Πυργετό, Λογγάκι, Καρυές ,Φλαμούλι, Αγια Μονή, Ριζαριό , Σωτήρα , Λεπτοκαρυά. Και πλατείες χωριών. Μηνιαίο πρόγραμμα που θα πηγαίνουν κάθε μέρα. όλα γίνονται.,…
  -2 ειδικά κοπτικά για ειδικές αποστολές ξερών χόρτων για καλοκαίρι να προλαβαίνουμε την πιθανότητα πυρκαγιάς …
  Αν θέλετε να σας βγάλω και το κόστος…μήπως και η τσαρίνα οικονομικών δεν το κατέχει…
  Τι άλλο θέλετε ?
  Και στα εργολαβικά μην σηκώσετε τιμές θα γίνει αυστηρή μέτρηση ποσού προϋπολογισμού με ένα λογικό εύλογο κέρδος…και όχι ασυναρτησίες παλαιών καιρών..μάλλον χθεσινών καιρών και σημερινών ακόμη…και έλεγχος αν λειτουργούν σωστά όλα έχετε μόνιμο υπάλληλο να είναι κάθε μέρα έξω από το γραφείο να το κλειδώνει και να είναι τις μισές ώρες έξω από το δημαρχείο….στα κηπουρικά έργα…
  Πρώτα τρως ,,έχεις παροχές ρεύμα.νερό και μετά διασκεδάζεις και βολτάρεις….
  Πάρτε καμιά ιδέα άντε….οι καημένες, οι κακοποιημένες γυναίκες ακόμη δεν έχουν βοήθεια..ακόμη δέρνονται και ξανά δέρνονται.
  Ακούει ιστορίες ο καθένας και θα αρχίσουν να βγάζουν πινακίδες όλοι στο τέλος….πασατέμπο..σάμαλι ..κοκ..καταντήσαμε γήπεδο.

  Απάντηση
 • Καπετάν Πλεύσης

  Πάλι κοίταξα την φώτο…σαν να λέει είμαι ανήμπορος , πεινασμένος…θέλει βοήθεια…
  όχι ρε παιδιά πωπω ξεφτίλα…..

  Απάντηση
 • Π.Κ

  απο κατω ισως να εχει και κυπελο
  η πινακιδα θυμιζει επισης συναυλιες με το σημα της ειρηνης

  Απάντηση
 • down

  η αλήθεια είναι μας τα χάλασε ο δημητράκης άλλα περιμεναμε κριμα

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή