"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17 C
Trikala

“Παπαστεργίου το χώμα που πατάς λευτέρωσαν ο Άρης με τον Σαράφη και ο ΕΑΜ/ΕΛΑΣ”

lafarm

Σχετικά άρθρα

18 Οκτωβρίου 1944 ο εφεδρικός ΕΛΑΣ μπαίνει στα Τρίκαλα ως απελευθερωτής. Η σχετικά σπάνια αυτή φωτογραφία δείχνει τους καβαλάρηδες ΕΛΑΣίτες με τις ελληνικές σημαίες στα χέρια στην οδό Ασκληπιού, στο ύψος περίπου που βρίσκεται τώρα το ζαχαροπλαστείο “Γιαννής”.

Στις μέρες μας, έντονες αντιδράσεις προκαλεί η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να μετακινήσει το άγαλμα του στρατηγού Στέφανου Σαράφη στο πλαίσιο της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας. Με μπροστάρη το ΚΚΕ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης Σύριζα, Πασοκ, ΜέΡΑ25 , Ανταρσία, διάφορες συλλογικότητες και φορείς με παρεμβάσεις τους εκφράζουν την αντίθεση τους στην πρωτοβουλία αυτή.

Ήδη την ερχόμενη Δευτέρα το παράρτημα Τρικάλων της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης -Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στις 11:30 πμ διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Τρικάλων και επισημαίνει μεταξύ άλλων :  Έχουμε χρέος μέσα από τις συνθήκες που διαμορφώνονται ,η παρουσία του αγάλματος του στρατηγού Σαράφη να διατηρηθεί στην ίδια δεσπόζουσα Θέση για να συμβολίζει το μεγαλείο της Εθνικής Αντίστασης και μαζί με το άγαλμα των 5 ΕΠΟΝΙΤΩΝ και την αναθηματική πλάκα για τη θυσία του Άρη Βελουχιώτη και των συντρόφων του στη Ρήγα Φεραίου, να αποτίνει φόρο τιμής στους ήρωες – “άπαρτα βουνά” που φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα, υψώνοντας τις γροθιές και το ανάστημά τους για τη λευτεριά της πατρίδας, για να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οι νικητές γράφουν την Ιστορία όπως τους βολεύει. Εκφραστής τους θέλει να γίνει ο Δήμαρχος. Ξεχρεώνει πολιτικά γραμμάτια στην ακροδεξιά και την πατριωτική δεξιά που έχει ως ήρωά της τον Ναπολέων Ζέρβα και τον τον Γρίβα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης