Παπαστεργίου υπέρ μεταστέγασης τμήματος του Εργοστασίου Γάλακτος Reviewed by Momizat on .       Μετά από πρόσκληση των κατοίκων, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημητρης Παπαστεργίου παραβρέθηκε σήμερα στη συγκέντρωση των κατοίκων       Μετά από πρόσκληση των κατοίκων, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημητρης Παπαστεργίου παραβρέθηκε σήμερα στη συγκέντρωση των κατοίκων Rating: 0

Παπαστεργίου υπέρ μεταστέγασης τμήματος του Εργοστασίου Γάλακτος

Παπαστεργίου υπέρ μεταστέγασης τμήματος του Εργοστασίου Γάλακτος

 

 

 

Μετά από πρόσκληση των κατοίκων, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημητρης Παπαστεργίου παραβρέθηκε σήμερα στη συγκέντρωση των κατοίκων της περιοχής του Εργ. Γάλακτος.

Η παρουσία του νεοεκλεγέντος Δημάρχου κρίθηκε επιβεβλημένη μετά και την διαπίστωση που είχε κάνει κατά την προεκλογική του ομιλία στην περιοχή, ότι υπάρχει σοβαρό θέμα από τη δυσοσμία, η οποία δεν προέρχεται από αστικά λύματα αλλά από τον βιολογικό καθαρισμό του εργοστασίου.

Σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων, όπως ενημερώθηκε και ο κ. Παπαστεργίου, διαπιστώθηκε πως από τον αγωγό μέσω του οποίου η έξοδος του βιολογικού καθαρισμού του εργοστασίου φτάνει στο Ληθαίο ποταμό, υπάρχουν ενδείξεις για ρύπανση του ποταμού.

«Θέση μας ήταν και είναι ότι σε τέτοια σοβαρά θέματα, θα πρέπει να υπάρχει μία συμφωνία…» τόνισε ο κ. Δ. Παπαστεργίου. Και συνέχισε, εκφράζοντας τις θέσεις του συνδυασμού του :

«Οι κάτοικοι όλο αυτό το διάστημα έχουν δείξει κατανόηση, όμως κάποια στιγμή και αυτή εξαντλείται.

Ο Δήμος από την πλευρά του αντιλαμβανόμενος ότι το εργοστάσιο γάλακτος δίνει δουλειά σε κτηνοτρόφους και εργαζόμενους, έδωσε προ ετών 10ετή παράταση με σκοπό το εργοστάσιο να απομακρύνει τις οχλούσες δραστηριότητές του και βασικά τη γραμμή παραγωγής της τυροκομικής.

Ήρθε η ώρα και το εργοστάσιο γάλακτος να τηρήσει τις υποσχέσεις του και να φροντίσει έτσι ώστε να δρομολογήσει εξελίξεις για τη μεταστέγαση των δραστηριοτήτων αυτών, μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Μέχρι τότε πάντως θα πρέπει να φροντίσει έτσι ώστε ο βιολογικός του καθαρισμός να δουλεύει σωστά, χωρίς να προκαλεί προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής.

Το θέμα θα απασχολήσει και το αυριανό δημοτικό συμβούλιο, από το οποίο ελπίζουμε να προκύψουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τήρηση όρων, κανόνων και χρονοδιαγραμμάτων.

Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το θέμα αφού βασικό μέλημά μας είναι να βρισκόμαστε δίπλα στους δημότες και στις ανάγκες τους».

 

Από το γραφείο Τύπου

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή