"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Παπαστεργίου: Tο νομοσχέδιο του Υπουργείου δεν προωθεί την ιδιωτικοποίηση των νερών της χώρας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στη σημερινή συνάντηση με τον Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα – σύμφωνα με τον δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου – ξεκαθαρίστηκε πως το νομοσχέδιο του Υπουργείου δεν προωθεί την ιδιωτικοποίηση των νερών της χώρας, αναδιατυπώνοντας κάποια σημεία του.

Τουναντίον αναφέρει έναν προς έναν τους δημόσιους φορείς που έχουν τη σχετική αρμοδιότητα παροχής νερού.

Παράλληλα συμφώνησαν όπως τονίζει ο δήμαρχος πως οι οποίες βελτιώσεις ή/και συνενώσεις ΔΕΥΑ προκύψουν στο μέλλον, θα πρέπει να γίνουν βάσει συμφωνίας και όχι υποχρεωτικότητας, με την Κ.Ε.Δ.Ε και την ΕΔΕΥΑ να συμμετέχουν στην όλη διαδικασία, συμφωνόντας να γίνουν οι σχετικές τροποποιήσεις.

Ναι, ο τομέας των υδρεύσεων και αποχετεύσεως θέλουν εποπτεία και έλεγχο υποστήριξε ο Δημήτρης Παπαστεργίου. Είμαστε οι πρώτοι που το ζητάμε και το θεωρούμε αυτονόητο. Άποψή μας παραμένει πως αυτός μπορεί και πρέπει να γίνει από το Υπουργείο και όχι από μια Ρυθμιστική Αρχή για λόγους ταχύτητας, δυνατότητας νομοθέτησης όποτε απαιτηθεί, ευελιξίας, λιγότερης γραφειοκρατίας.

Παρά την τελευταία διαφορετική πολιτική προσέγγιση, θεωρούμε πως τόσο με αυτές τις αλλαγές όσο και κάποιες άλλες όπως πχ για το θέμα της διαχειριστικής επάρκειας των ΔΕΥΑ, το νομοσχέδιο που πρόκειται τελικά να ψηφιστεί της ερχόμενη εβδομάδα, μπορεί να εξασφαλίσει καλύτερες και ασφαλέστερες υπηρεσίες προς τους πολίτες, που είναι και το ζητούμενο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να συνδυαστεί άμεσα με πρωτοβουλίες για τη στελέχωση των ΔΕΥΑ με επιστημονικό προσωπικό και με άλλες θεσμικές παρεμβάσεις.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης