"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.8 C
Trikala

Παπαϊωάννου, Καμπαγιάννης και Παπαστεργίου συζητούν για τον φασισμό στο Μουσείο Τσιτσάνη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο φασισμός στοχεύει πάντα στην καρδιά και το μυαλό όλων, αλλά περισσότερο των νέων.

Τους διδάσκει να υποτάσσουν τους αδύναμους και να υποτάσσονται στους ισχυρούς, να αποτελούν τα υλικά μιας πυραμίδας φόβου και ανελευθερίας.

Γίνεται ολοένα και πιο πιεστική η ανάγκη να μελετάμε, να γνωρίζουμε και να αναγνωρίζουμε το ακροδεξιό φαινόμενο …

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Άγρια ιστορία για μεγάλα παιδιά. Από τον φασισμό στον μεταφασισμό. Η Δημοκρατία απέναντι στη νέα ακροδεξιά», συζητάμε με τον συγγραφέα του βιβλίου Κωστή Παπαΐωάννου και τους δικηγόρους Θανάση Καμπαγιάννη και Βασίλη Παπαστεργίου, το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, στις 7 μ.μ. στον χώρο του Μουσείου Τσιτσάνη.


Ο Κωστής Παπαϊωάννου είναι εκπαιδευτικός, τ. Γενικός Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Υπήρξε Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας. Πρωτοστάτησε στη σύσταση του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας. Ήταν για χρόνια Πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας και μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη. Διευθύνει την πρωτοβουλία «Σημείο για την Μελέτη και την Αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς».

Κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του “Τα καθαρά χέρια της Χρυσής Αυγής: Ασκήσεις ναζιστικής καθαρότητας” και “Ας μιλήσουμε καθαρά για την Ακροδεξιά”.

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης είναι δικηγόρος. Διατέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και είναι υποψήφιος Πρόεδρος του Δ.Σ.Α. στις επερχόμενες εκλογές. 

Υπήρξε μέλος της Πολιτικής Αγωγής του αντιφασιστικού κινήματος στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Η αγόρευσή του στη δίκη κυκλοφορεί σε βιβλίο με τίτλο «Με τις μέλισσες ή με τους λύκους».

Ο Βασίλης Παπαστεργίου είναι  δικηγόρος, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. 

Είναι μέλος της Ομάδας δικηγόρων για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών και συν-συγγραφέας της έκδοσης “Επίμονοι μύθοι για τη μετανάστευση στην Ελλάδα”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης