Παράρτημα του ΙΕΚ Τρικάλων στην Καλαμπάκα – Σε λειτουργία τον Σεπτέμβριο Reviewed by Momizat on . Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το παράρτημα του ΙΕΚ Τρικάλων στην Καλαμπάκα με νέες ειδικότητες. Για το συγκεκριμένο θέμα υπήρξε συνά Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το παράρτημα του ΙΕΚ Τρικάλων στην Καλαμπάκα με νέες ειδικότητες. Για το συγκεκριμένο θέμα υπήρξε συνά Rating: 0

Παράρτημα του ΙΕΚ Τρικάλων στην Καλαμπάκα – Σε λειτουργία τον Σεπτέμβριο

Παράρτημα του ΙΕΚ Τρικάλων στην Καλαμπάκα – Σε λειτουργία τον Σεπτέμβριο

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το παράρτημα του ΙΕΚ Τρικάλων στην Καλαμπάκα με νέες ειδικότητες. Για το συγκεκριμένο θέμα υπήρξε συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Δημητρίου Μπαξεβανάκη, των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτας Δριτσέλη και Χρήστου Σιμορέλη, του Δημάρχου Καλαμπάκας Χρήστου Σινάνη και του Αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Χρήστου Παπαγεωργίου. Οπως σημειώνεται στο δελτίο Τύπου για την υλοποίηση του εν λόγω σχεδιασμού, ο Δήμαρχος Καλαμπάκας παρέδωσε στον Υφυπουργό το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, με το οποίο εξασφαλίζεται η διαθεσιμότητα των υποδομών του ΕΠΑΛ Τρικάλων για την χρήση τους και από το ΙΕΚ, ώστε να στεγαστούν και να εξυπηρετηθούν εργαστηριακά οι σπουδαστές. Το Υπουργείο Παιδείας, όπως υπογράμμισε από την πλευρά του ο Υφυπουργός, στηρίζει απόλυτα την συγκεκριμένη προσπάθεια και θα ξεκινήσει άμεσα όλες τις διαδικασίες, ώστε να λειτουργήσει κανονικά το παράρτημα του ΙΕΚ στην Καλαμπάκα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.


Εν συνεχεία, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Δημόσιο ΙΕΚ Τρικάλων, όπου συναντήθηκαν με τον Διευθυντή του κύριο Ιωάννη Σιακαβάρα και τον Υποδιευθυντή κύριο Βύρωνα Γιοτζή. Όπως προέκυψε από τη συζήτηση, η προοπτική της δημιουργίας παραρτήματος του ΙΕΚ στην Καλαμπάκα βρίσκει αμέριστη συμπαράσταση από την εκπαιδευτική κοινότητα της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Νομού. Την ίδια στιγμή, οι βουλευτές ενημερώθηκαν για τη συνολική λειτουργία του ΙΕΚ, το οποίο σήμερα καταρτίζει 200 εκπαιδευόμενους και απασχολεί πάνω από 60 εκπαιδευτικούς. Όπως τόνισαν οι καθηγητές, στο ΙΕΚ λειτουργούν πολύ δυναμικές ειδικότητες, οι οποίες προσφέρουν επαγγελματικές διεξόδους, ενώ από τους πιο δημοφιλείς κλάδους είναι τα τουριστικά επαγγέλματα και τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τον αθλητισμό. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισαν την έμφαση που δίδεται από την κυβέρνηση στην αναβάθμιση της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και σημείωσαν ότι με τις νέες θεσμικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα εφαρμοστούν από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, οι απόφοιτοι των Δημοσίων ΙΕΚ, θα μπορούν να εισάγονται και στα προγράμματα διετούς κατάρτισης των ΑΕΙ, τα οποία θα παρέχουν πιστοποιήσεις επαγγελματικών προσόντων με ευρωπαϊκή αναγνώριση.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή