Παράσταση διαμαρτυρίας την πρώτη ημέρα λειτουργίας του ΠΕΔΥ Reviewed by Momizat on . Δήλωση Βάσως Μπακάση: « Αγώνας για να ‘χει όλος ο λαός, χωρίς εξαιρέσεις, πλήρη και απολύτως δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» Στην παράσταση διαμαρτυρίας σωμ Δήλωση Βάσως Μπακάση: « Αγώνας για να ‘χει όλος ο λαός, χωρίς εξαιρέσεις, πλήρη και απολύτως δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» Στην παράσταση διαμαρτυρίας σωμ Rating: 0

Παράσταση διαμαρτυρίας την πρώτη ημέρα λειτουργίας του ΠΕΔΥ

Παράσταση διαμαρτυρίας την πρώτη ημέρα λειτουργίας του ΠΕΔΥ

Δήλωση Βάσως Μπακάση: « Αγώνας για να ‘χει όλος ο λαός, χωρίς εξαιρέσεις, πλήρη και απολύτως δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη»

lsΣτην παράσταση διαμαρτυρίας σωματείων & συλλόγων εργατοϋπαλλήλων, αυτοαπασχολούμενων & αγροτών  που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ , την ΠΑΣΕΒΕ  & την ΠΑΣΥ , στα πρώην πολυιατρεία στον ΕΟΠΥΥ ( νυν ΠΕΔΥ) στα Τρίκαλα  , συμμετείχε  η Βάσω Μπακάση  υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Απευθυνόμενη στους συγκεντρωμένους,  κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης , η Βάσω Μπακάση επεσήμανε:

« Η εξαγγελλόμενη από την κυβέρνηση επαναλειτουργία των δομών του ΕΟΠΥΥ επιβεβαιώνει τις προειδοποιήσεις μας , αλλά και τις προβλέψεις αγωνιστικών σωματείων και συλλόγων του νομού μας,  ότι η έναρξη του Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ)  το βρίσκει με σοβαρές ελλείψεις σε γιατρούς & εργαζόμενους υγειονομικούς. Προβλέπεται  μόνο το 1/3 των γιατρών που υπήρχα πριν. Λείπουν βασικές  ειδικότητες. Από τα εργαστήρια και τα μηχανήματα ένα μέρος τους θα σκουριάσουν και άλλο μέρος θα λειτουργήσουν με επιχειρηματικά κριτήρια, δηλ. θα δουλέψουν ανταποδοτικά!

Αυτό που προκύπτει για το λαό και τους ασθενείς ακόμα λιγότερες δωρεάν παροχές με το πολύ περιορισμένο “βασικό πακέτο” του ΕΟΠΥΥ, το οποίο θα εξαντλείται  γρήγορα και  μετά ο ασφαλισμένος θα πληρώνει απ’ την τσέπη του ,για την αγορά υπηρεσιών Υγείας  τόσο από το δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα.

Είχαμε πει, πριν ένα μήνα, ότι  το “λουκέτο”  μήνα στις υγειονομικές μονάδες του ΕΟΠΥΥ δεν θα ήταν πρόσκαιρη, αλλά θα πάρει μόνιμα χαρακτηριστικά, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία του λαού μας και το χέρι του πιο βαθιά στην τσέπη. Αυτό τώρα είναι μπροστά μας και επιδεινώνει  την  εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώθηκε αυτό το μήνα.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση της ΠΦΥ αποτελεί μέρος των συνολικότερων αντιλαϊκών μέτρων στην Υγεία και στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Υπηρετεί την πολιτική των δραστικών κρατικών περικοπών στις δαπάνες για τη Δημόσια Υγεία, τα φάρμακα, τη νοσηλεία, τις θεραπείες και τις εργαστηριακές εξετάσεις, την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Η υλοποίηση των κατευθύνσεων της ΕΕ, με την  πρόσφατη  συμφωνία κυβέρνησης – τρόικας για την προκλητική μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, θα έχει δραματικές επιπτώσεις στα ήδη λεηλατημένα ασφαλιστικά ταμεία και κατά συνέπεια στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” στηρίζει  τους αγώνες του λαού και των εργαζόμενων υγειονομικών για να μην κλείσει καμία υγειονομική μονάδα, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.

Αντίθετα αγωνιζόμαστε για:

  Να καλυφτούν  όλες  οι  ελλείψεις  του Γεν. Νοσοκομείο του Νομού μας και των Κέντρων Υγείας – Φαρκαδόνας-Πύλης–Καλαμπάκας, ΚΑΜΙΑ συγχώνευση ή κλείσιμο κλινικής, κλείσιμο Κέντρου Υγείας .Κάλυψη σε αριθμό και ειδικότητες γιατρών, νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού.

Να λειτουργήσουν  Αγροτικά Ιατρεία στον Ορεινό όγκο του Νομού μας για ΟΛΟ το χρόνο, με Γιατρό, Νοσηλευτικό προσωπικό και σύνδεση με το ΕΚΑΒ για την άμεση μετακίνηση ασθενών στο Νοσοκομείο -Κ.Υ. με ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ.

Να  σφραγιστούν  ΤΩΡΑ  τα  βιβλιάρια  όλων  των  ανασφάλιστων. 

Να καταργηθούν τα πλαφόν στη συνταγογράφηση γιατί σε τελευταία ανάλυση εμείς πληρώνουμε τη «νύφη»

Τα νέα χαράτσια που θα συνοδεύουν τον παλιό ΕΟΠΥΥ και νυν ΠΕΔΥ δεν πρέπει να γίνουν ανεκτά, ούτε από τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους φτωχούς αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους, αλλά ούτε και από το ίδιο το προσωπικό, τους γιατρούς και τους υγειονομικού

Οι  λαϊκές οικογένειες του νομού μας έχουν τη δύναμη και μπορούν να εμποδίσουν και να ανατρέψουν τα μέτρα της κυβέρνησης και κάθε παραλλαγή τους, που στηρίζεται στη συνύπαρξη κρατικού και ιδιωτικού τομέα στην Υγεία και στην ανταποδοτικότητα της παροχής υπηρεσιών. Για να έχει όλος ο λαός, χωρίς εξαιρέσεις, πλήρη και απολύτως δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.»

 

Τρίκαλα 20 Μάρτη 2014

Από το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή