Παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στην Εφορία Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην εντεινόμενη φοροληστεία ,  στις κατασχέσεις μισθών, σπιτιών, χωραφιών και  άλλων περιουσιακών στοιχείων πραγματοποίησ Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην εντεινόμενη φοροληστεία ,  στις κατασχέσεις μισθών, σπιτιών, χωραφιών και  άλλων περιουσιακών στοιχείων πραγματοποίησ Rating: 0

Παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στην Εφορία Τρικάλων

Παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στην Εφορία Τρικάλων

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην εντεινόμενη φοροληστεία ,  στις κατασχέσεις μισθών, σπιτιών, χωραφιών και  άλλων περιουσιακών στοιχείων πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί στην Εφορία Τρικάλων  οι Γραμματείες Τρικάλων του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ και ο Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων. Κατά τη δίωρη παραμονή τους,στην είσοδο του κτιρίου της εφορίας, οι συγκεντρωμένοι μοίραζαν ανακοινώσεις στους διερχόμενους , όπου εκφραζόταν η έντονη αντίθεσή τους  στα ραβασάκια που στέλνει η εφορία στις τράπεζες για ληξιπρόθεσμες οφειλές και στις κατασχέσεις σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα ανέργων, αλλά και στον πλειστηριασμό των σπιτιών και άλλων περιουσιακών στοιχείων. Επίσης, κάλεσαν  τους Τρικαλινούς εργαζόμενους,  ανέργους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, όλους όσους υποφέρουν από τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης, τρόικας (ΕΚΤ – ΔΝΤ – ΕΕ) που ενισχύει τα μονοπώλια και καταδυναστεύει τα λαϊκά στρώματα, να δώσουν  μαχητική απάντηση με τη συμμετοχή τους στη Γενική Απεργία στις  6 Νοέμβρη.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων επισημαίνεται:

«Σαν να μην έφταναν οι άγριες  μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα ανεργίας, σαν να μην έφταναν τα βάρβαρα χαράτσια μέσω ΔΕΗ για τα σπίτια ή μέσω εφορίας για το εισόδημα, η έκρηξη της ανεργίας και της ακρίβειας, το γδάρσιμο που ετοιμάζεται με το  νέο φορολογικό νόμο, η συγκυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ  ετοιμάζεται να κατάσχει και να βγάλει στο σφυρί ότι απέμεινε, ενώ το μεγάλο κεφάλαιο, όχι μόνο δεν το ακουμπά, αλλά  συνεχίζει την πολύμορφη στήριξη της και τώρα θα του δώσει κοψοχρονιά και τις λαϊκές περιουσίες

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ και η ΟΓΕ δηλώνουν ότι δε θα αφήσουν να περάσει κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

 – Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις σε μισθούς και συντάξεις από τις τράπεζες. για τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους,

– Να παγώσουν οι οφειλές ανέργων, απλήρωτων εργαζομένων, χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων σε δημόσιο και τράπεζες.

  • Κατάργηση των αντιλαϊκών φορολογικών μέτρων.
  • Αύξηση του αφορολόγητου ορίου για το ζευγάρι 40.000 ευρώ ετησίως και 5.000 για κάθε παιδί για μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες.
  • Αναδρομική κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος στο εισόδημα μέχρι 40.000 για το ζευγάρι και 5.000 για κάθε παιδί, καθώς και του ΕΕΤΗΔΕ για την κύρια και την πρώτη εξοχική κατοικία.
  • Αναγνώριση των λογιστικών βιβλίων ως μοναδικής πηγής προσδιορισμού εισοδήματος των μικρομεσαίων ΕΒΕ. Κατάργηση περαίωσης και κάθε είδους αντικειμενικών κριτηρίων. Αύξηση του ορίου προσωποκράτησης για χρέη στο Δημόσιο και ειδικά για τους μικρούς ΕΒΕ που έκλεισαν την επιχείρησή τους και δεν έχουν άλλα εισοδήματα.
  • Πάγωμα των χρεών χωρίς προσαυξήσεις.
  • Κατάργηση των έμμεσων φόρων, ΦΠΑ και ΕΦΚ, στο πετρέλαιο θέρμανσης και αγροτικής κίνησης, στα αγροτικά εφόδια, στα είδη διατροφής, εκπαίδευσης, υγείας και στα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεφωνίας. Κατάργηση των τελών για Δήμο και ΕΡΤ.
  • Απαγόρευση με νόμο κάθε πλειστηριασμού κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας και αγροτικής εκμετάλλευσης με σημερινά    αντικειμενικά κριτήρια αξίας μέχρι 300.000 ευρώ και μέχρι 150 τ.μ. για τη λαϊκή τετραμελή οικογένεια.
  • Φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου με 45% σε διανεμόμενα και αδιανέμητα κέρδη.
  • Κατάργηση του ειδικού φορολογικού καθεστώτος που ισχύει για τους εφοπλιστές.»

Γραμματείες Τρικάλων του ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων

Αφήστε το σχόλιο σας