Παράσταση σήμερα για την απόλυση λογιστή Reviewed by Momizat on . Σήμερα 12 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η παράσταση του Σωματείου Λογιστών Τρικάλων και συμπαρατασσόμενων με αυτό Σωματείων, για την απόλυση συναδέλφου τους, μ Σήμερα 12 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η παράσταση του Σωματείου Λογιστών Τρικάλων και συμπαρατασσόμενων με αυτό Σωματείων, για την απόλυση συναδέλφου τους, μ Rating: 0

Παράσταση σήμερα για την απόλυση λογιστή

Σήμερα 12 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η παράσταση του Σωματείου Λογιστών Τρικάλων και συμπαρατασσόμενων με αυτό Σωματείων, για την απόλυση συναδέλφου τους, μέλους του Δ.Σ.. Την απόφαση πήρε προχθές το διοικητικό συμβούλιο και είναι αποτέλεσμα μιας απόλυσης λογιστή που έγινε πριν έναν περίπου μήνα, από ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών του Ν. Τρικάλων. Πριν λίγες ημέρες, το ΠΑΜΕ είχε πραγματοπιήσει και παράσταση διαμαρτυρίας, με τον ιδιοκτήτη του πρατηρίου να δηλώνει ότι είχε προταθεί στον λογιστή να εργαστεί σε άλλη θέση, λόγω οικονομικής δυσπραγίας ελέω κρίσης, αλλά εκείνος αρνήθηκε, οπότε η απόλυση έγινε με νόμιμο τρόπο.

Η σχετική ανακοίνωση – καταγγελία, αναφέρει:

«Το ΔΣ του Σωματείου Λογιστών Ν. Τρικάλων, σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα 10/09 στα γραφεία του Συλλόγου, συνεδρίασε με θέμα: “Tην παράνομη και καταχρηστική απόλυση του συναδέλφου Ν.Γ. μέλους του ΔΣ, λόγω της συνδικαλιστικής ιδιότητας και δράσης”.

Καταγγέλλει την απόλυση του συναδέλφου Ν.Γ. μέλους του ΔΣ του σωματείου μας ως παράνομη και καταχρηστική η οποία έχει μεθοδευτεί από τις 09/07/2013, από τον εργοδότη της εταιρίας Αφοί Π.Γκούμα Ο.Ε.

Καταγγέλλουμε τη στάση του συγκεκριμένου εργοδότη ως εκδικητική και τρομοκρατική λόγω της συνδικαλιστικής ιδιότητας( μέλος Δ.Σ. Σωματείου) και δράσης του εργαζομένου.

– Θεωρούμε ότι η συμπεριφορά του εργοδότη,  προσβάλει γενικότερα την προσωπικότητά του ως εργαζόμενο (και δη μέλος της διοίκησης συνδικαλιστικής οργάνωσης) στην εκδήλωση της επαγγελματικής του αξίας και υπόληψης και τον θίγει τόσο ηθικά όσο και υλικά.

Ο εργοδότης ως Πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών του Ν. Τρικάλων με αυτή τη στάση του “δίνει γραμμή” και στους υπόλοιπους εργοδότες για το πώς να εξασφαλίσουν να υπάρχει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.

Δηλώνουμε ότι:

Δεν θα ανεχθούμε τέτοιες προκλήσεις.

Δεν θα επιτρέψουμε την τρομοκράτηση των εργαζομένων.

Μόνο μέσα από γερά ταξικά και μαζικά σωματεία μπορούμε να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στην επίθεση εργοδοτών και κυβέρνησης στο σύνολο των δικαιωμάτων μας.

Τίποτα δεν χαρίζεται! Τα πάντα κατακτιούνται!

Καλούμε κάθε συνάδελφο να συσπειρωθεί στο σωματείο του και μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος να παλέψουμε ενωμένοι ενάντια στον μεσαίωνα που θέλουν να μας επιβάλλουν.

Καλούμε σε επαγρύπνηση για περαιτέρω απολύσεις, εργοδοτική τρομοκρατία και σε άλλους εργασιακούς χώρους.

Καλούμε τα Σωματεία του νομού μας να πάρουν θέση καταδίκης για τη μεθόδευση της απόλυσης του εργαζόμενου, λόγω συνδικαλιστικής δράσης.

Το Δ.Σ. αποφάσισε και καλεί τα μέλη του σωματείου μας και τα Σωματεία του νομού μας, το Εργατικό Κέντρο στις 12 Σεπτέμβρη στην έδρα της επιχείρησης για παράσταση διαμαρτυρίας και να απαιτήσουμε να πάρει πίσω την απόλυση ο εργοδότης».

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Αφήστε το σχόλιο σας