Παρέμβαση Βουλευτή Χρ. Σιμορέλη στο Kontra Channel Reviewed by Momizat on . Σε παρέμβαση του στο Kontra Channel, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής του ΣY.ΡΙΖ.Α κ. Χρ. Σιμορέλης τόνισε ότι, η Ελλάδα έχει φτάσει σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση μέσα Σε παρέμβαση του στο Kontra Channel, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής του ΣY.ΡΙΖ.Α κ. Χρ. Σιμορέλης τόνισε ότι, η Ελλάδα έχει φτάσει σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση μέσα Rating: 0

Παρέμβαση Βουλευτή Χρ. Σιμορέλη στο Kontra Channel

Παρέμβαση Βουλευτή Χρ. Σιμορέλη στο Kontra Channel

Σε παρέμβαση του στο Kontra Channel, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής του ΣY.ΡΙΖ.Α κ. Χρ. Σιμορέλης τόνισε ότι, η Ελλάδα έχει φτάσει σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση μέσα από συγκεκριμένες πολιτικές που εφάρμοσαν  τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα επί δεκαετίες. Τα τελευταία χρόνια της κρίσης χάσαμε το 25% των ΑΕΠ, ενώ η ανεργία έφτασε το 30%. Η Κυβέρνηση παρέλαβε αυτή τη δραματική  κατάσταση και κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση της.

Η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης ήταν επιτυχής και οδεύουμε προς την ολοκλήρωση της δεύτερης. Η απομείωση του δημόσιου χρέους και η ποσοτική χαλάρωση έχουν μπει στην ατζέντα και αποτελούν προϋποθέσεις για να απεμπλακούμε από τη μέγγενη της επιτροπείας. Οι εταίροι μας δεσμεύτηκαν να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Σήμερα βρισκόμαστε ακριβώς σε αυτό το σημείο που πρέπει να ληφθούν οι αποφάσεις, τουλάχιστον για τα βραχυπρόθεσμα και την ποσοτική χαλάρωση.

Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει ουσιαστική πρόταση. Το μόνο που ζητάει είναι την παραίτηση της Κυβέρνησης και εκλογές για να αναλάβει την εξουσία. Η πολιτική τους είναι δοκιμασμένη και αποτυχημένη, γεμάτη σκάνδαλα και κακοδιαχείριση με απολύσεις και χτύπημα του κόσμου της εργασίας. Τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα που μας κουνούν το δάκτυλο χρωστούν συνολικά 400 εκ. ευρώ, ποσά που αδυνατούν να αποπληρώσουν.

Η Ελλάδα επιστρέφει με σταθερό ρυθμό στην ανάπτυξη. Σημασία έχει μαζί με την επιτυχία των δημοσιονομικών στόχων να χτυπήσουμε και τη μεγάλη ανεργία. Γι’ αυτό τον λόγο είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε δραστικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος και στην οικονομία, ώστε να παταχθεί η γραφειοκρατία και η αναποτελεσματικότητα. Αξιοποιούμε στο βέλτιστο βαθμό τους κοινοτικούς πόρους και  μειώνουμε δραστικά τον χρόνο αδειοδότησης επιχειρήσεων και επενδύσεων. Ο νέος αναπτυξιακός νόμος, που σταθεροποιεί τους φορολογικούς συντελεστές για σημαντικές επενδύσεις, δίνει σημαντικά κίνητρα σε ξένους επενδυτές, αυξάνοντας τη ρευστότητα και τις ευκαιρίες συμμετοχής σε επενδυτικά εγχειρήματα. Τέλος για πρώτη φορά αντιμετωπίζονται το λαθρεμπόριο, η φοροδιαφυγή και η σπατάλη της δημόσιας περιουσίας από όπου εξοικονομούνται τεράστια ποσά, αναγκαία για την ανακούφιση των πολιτών.

Σχόλια (4)

 • Τραμπάκουλας

  Ο Ταμήλος …του ΣΥΡΙΖΑ έγινε ο Χρηστάρας!

  Απάντηση
 • Καπετάν Πλεύσης

  Για την σπατάλη θα πω άλλη φορά.
  Αν αντιμετώπιζε το λαθρεμπόριο θα ήταν κρυμμένος ο Σιμορ τώρα σε καμιά τρύπα.
  Ούτε ξέρουν τι σημαίνει λαθρεμπόριο. Επιχειρηματίες υποχείρια ξένων λόμπι που έχουν ένα ρόστερ με ανθρώπους σκοτεινούς εντός Ελλάδας και κάποιους εκτός που ρυθμίζουν ποιος κάνει ντόπιος εδώ ποιος δεν κάνει, που κάτι φλώρους με οικογένειες τους ξεγράφουν σε δευτερόλεπτα.
  Από το λαθρεμπόριο κανένας δεν θα πάρει ποτέ και τίποτα. Ας αφήσουν το παραμύθι. Αυξάνεται συνεχώς και δεν μπορεί κανείς να το σταματήσει. Όποιος λέει ότι μπορεί ας βγει δημόσια να πει ονόματα. Υποψίες. Και τι ουσιαστικά θα κάνει.
  Ποιον κυνηγάει ο Σιμόρ ?
  Ποιον θα σταματήσει ο Σιμόρ να κάνει λαθρεμπόριο?
  Ποια υπόθεση γνωρίζει που να έχει σταματήσει, με ποιον επιχειρηματία από πίσω ?
  Μπορώ να μην ακούω βλακείες …….Φταίνε οι δημοσιογράφοι που την δεδομένη στιγμή δεν ρωτάνε τον πολιτικό τι εννοεί ? Τι ακριβώς σημαίνει αυτό που λέει ? Ποιον εννοεί , τι εννοεί?
  Ο καθένας αεριτζής να πει την ασχετοσύνη του.
  Όχι να μην πει τίποτα αν δεν ξέρει.
  Αερολογίες κομμένες. Κοροϊδία κομμένη.
  Αν κρίνεται ότι κάποιος λέει συνεχώς ψέματα σε τηλεοπτικές εκπομπές και προπαγάνδα γκεμπελική να υπάρχει ειδικό κλιμάκιο να κόβεται. Να δέχεται ποινή. Να μην ξαναβγαίνει. Να στερείται την βουλευτική ιδιότητα για ψευδή δηλώσεις στον ελληνικό λαό.
  Πλάνο ανάπτυξης υπάρχει ? Θα παίρνουν ακόμη φόρους ασύστολα από τον λαό?
  Ο λαός είναι ο Ήρωας που ξεχρεώνει την Ελλάδα. Ας κυβερνήσει ο λαός λοιπόν.
  Ο λαός αντιμετωπίζει την κρίση.
  Ο λαός υποφέρει.
  Ο λαός πληρώνει.
  Ο λαός ξεχρεώνει.
  Ο λαός πονάει.
  Δεν θέλω πολιτικούς που κάνουν εκλογές με λίστα βουλευτών χωρίς ατομική ψήφο.
  Δεν θέλω υπουργούς χωρίς ψήφο από τον ελληνικό λαό.
  Ποιος ο λόγος μετά να ψηφίζει ο λαός?
  Πολιτικό αρχηγό κόμματος δεν ψηφίζει να βγάλει, σου πετάνε πάσα ανάμεσα σε 2 έως 4 ονόματα όποια θέλουν . Πολλά κόμματα όπως και ο Σύριζα τηρούν ολιγαρχικές στάσεις με στημένα συνέδρια. Ο λαός απέξω, κατά τα άλλα το δημοψήφισμα μας έλλειπε.
  Εδώ δεν κάνετε εκλογή προέδρου από την λαϊκή βάση. Πλάκα μας κάνει ο Σύριζα νομίζω.
  Σκατά όλοι σκατά θα ψηφίσεις.
  Βουλευτή ονοματικά πλέον μπαίνουν και με λίστα δεν μπορείς να έχεις άποψη ποιον θέλεις. Όποιος είναι πιο ψηλά στην λίστα του μηχανισμού του κόμματος και της μαλακίας του συστήματος θα βγει.
  Όποιος βουλευτής σε υψηλό αριθμό σταυρών δεν γίνεται υπουργός. Ως αποδεκτός είναι από τον λαό αλλά διώκεται κιόλας επειδή είναι αρεστός στον λαό. Μπαίνει κάποιος εκτός πολιτικής σκηνής ή κάποιος σύμβουλός ή κάποιος με τους λιγότερους σταυρούς να είναι ελεγχόμενος.
  Σνομπάρουν τον λαό?
  Ολιγαρχία έχουμε?
  Ξέρετε σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν σε όλες τις επιχειρήσεις 1000 σακιά με συμβούλους, δεν μπορεί να παρουσιάζει κανείς ότι ένας σύμβουλος ,ακόλουθος γραμματείας υπουργείου και ψάξε γύρευε είναι εντάξει και ενημερωμένος και γίνεται υπουργός.
  Αν ο ελληνικός λαός πληρώνει τα πάντα και αφήνει να γίνονται τέτοιες υπουργοποιήσεις και τεχνάσματα εναντίον του ,τότε πρέπει να αλλάξουν όλα.
  Ο λαός πρέπει να κυβερνήσει.
  Με αγρότες ,με ψαράδες, με τεχνίτες και με μορφωμένους της δουλειάς και της πιάτσας. Με ένσημα και αποδείξεις επιτυχίας στην εργασία.
  Οι θεωρητικοί μας κάψανε ,οι ψευτολέκτορες της κάθε διαστημικής εξωγήινης πολιτικής θεωρίας μας κάψανε. Για διάφορα νομίσματα ακούμε, για ψεκασμούς ακούμε, για διάφορες ονομασίες φόρων ακούμε, για το ποιον φόρο θα αλλάξουμε να βάλουμε άλλον ακούμε , ότι πρέπει να αλλαξοπιστήσουμε για να αλλάξει ο τόπος ακούμε από Φίλη και ΣΙΑ.
  Η θεωρία σκοτώνει.
  Η βλακεία σκοτώνει.
  Θέλουμε εργατικούς ανθρώπους προς τη κατεύθυνση της ανάπτυξης.
  Θέλουμε να χτίζεται ένα Τούβλο κάθε μέρα.
  Όχι να πουλάνε ένα τούβλο κάθε μέρα.
  Το 80 % των ανθρώπων που ασχολείται με πολιτική ή πολιτικούς διαλόγους είναι εκτός τόπου και χρόνου.
  Έτσι εξηγείται το χρόνιο πρόβλημα.
  Εκτοπίζεις το λαό με τη δούλεψη και τη σοβαρότητα της ζωής για να κυβερνά ο κάθε θεωρητικός φλώρος βολεμένος από το σύστημα.
  Μεταξύ μας νομίζω μερικοί πολιτικοί άντρες γυναίκες έχουν θολώσει…….έχουν έλλειψη σεξ.
  όλα παίζουν ρόλο στον άνθρωπο, ορμόνες είναι αυτές και δεν αφήνουν την απόδοση του εγκεφάλου να λειτουργήσει σωστά.

  Απάντηση
 • Doctor Zivago

  Καπετάν Πλευση… μόλις έκανες την αυτοδιαγνωση σου, στο τέλος του σχολιου σου…στις τρείς τελευταίες σειρές!

  Απάντηση
 • Καπετάν Πλεύσης

  Βολεμένος φλώρος θεωρητικός του συστήματος θα είσαι και ζορίστηκες ZIVAGO .
  Αυτά έγραψα .
  Εσένα βλέπω πείραξε.
  Αν μου το έλεγες αυτό μπροστά θα είχες εξαφανιστεί για 1 δεκαετία από τα Τρίκαλα. Ποντικέ.
  Σχολιάζεις άλλα σχόλια σαν σπιούνος. Σπιούνε του συστήματος.
  Καλό βράδυ ΣΠΙΟΥΝΕ

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή