Παρέμβαση για την απουσία στελέχωσης των ορεινών Δήμων Reviewed by Momizat on . Μία σειρά συναντήσεων με κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα, είχε ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα και Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Κ.Ε.Δ.Ε. Δημήτρης Τσιαντής. Μία σειρά συναντήσεων με κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα, είχε ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα και Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Κ.Ε.Δ.Ε. Δημήτρης Τσιαντής. Rating: 0

Παρέμβαση για την απουσία στελέχωσης των ορεινών Δήμων

Παρέμβαση για την απουσία στελέχωσης των ορεινών Δήμων

tsiantisΜία σειρά συναντήσεων με κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα, είχε ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα και Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Κ.Ε.Δ.Ε. Δημήτρης Τσιαντής.

Συγκεκριμένα συναντήθηκε στις 18 Ιουνίου με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Γεώργιο Ντόλιο.

Επίσης συναντήθηκε στις 19 Ιουνίου με το νέο Υπουργό Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλο.

Ο κ. Τσιαντής ανάδειξε το θέμα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών των Δήμων και ιδιαίτερα των μικρών ορεινών και νησιωτικών.

Συγκεκριμένα ενημέρωσε (και εγγράφως) τους ανωτέρω κυβερνητικούς παράγοντες, ότι στη διαδικασία της «Διαδημοτικής Κινητικότητας» μια σειρά Δήμων πανελλαδικά ιδιαίτερα οι ορεινοί και οι μικροί νησιωτικοί, εναπόθεσαν τις τελευταίες ελπίδες τους για τη στελέχωση των υπηρεσιών τους. Όμως, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, δυστυχώς σε συντριπτικό ποσοστό, ελάχιστη ανταπόκριση υπήρχε στα αιτήματα αυτής της κατηγορίας των Δήμων από πλευράς των εργαζομένων.

Αποτέλεσμα αυτού είναι δεκάδες ορεινοί και μικρότεροι Δήμοι να συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν απίστευτα προβλήματα υποστελέχωσης και λειτουργικότητας, παρά το ότι έχουν οικονομική δυνατότητα να προχωρήσουν σε προσλήψεις προσωπικού.

Επισήμανε ακόμη ο Δήμαρχος στους Υπουργούς ότι λόγω Καλλικράτη μεταφέρθηκαν στους Δήμους εκατοντάδες νέες αρμοδιότητες (320 περίπου!!!), η υποχρεωτική οικονομική διαχείριση, μια σειρά εξειδικευμένων πλέον απαιτήσεων σε οικονομικά, νομικά και τεχνικά θέματα καθώς και εκατοντάδες απαιτήσεις της κεντρικής διοίκησης, τα οποία όλα τα παραπάνω, φέρνουν σε απίστευτα δύσκολη θέση, τόσο τους εναπομείναντες υπαλλήλους, όσο και σε πλήρη απόγνωση τους αιρετούς.

Ο κ. Τσιαντής έθεσε υπόψη των Υπουργών σαφείς και συγκεκριμένες προτάσεις για τη στελέχωση αυτής της κατηγορίας των Ο.Τ.Α.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή