"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Παρέμβαση εκπαιδευτικών της σύμπραξης ΚΚΕ (μ-λ) & ΜΛ ΚΚΕ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Να υπερασπιστούμε το λαϊκό δικαίωμα στη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία! Κάτω τα βάρβαρα μνημόνια, νέα και παλιά!

Αυτό το πρώτο κουδούνι που χτυπάει τη φετινή χρονιά, βρίσκει τα σχολεία στην πιο άθλια κατάσταση των τελευταίων ετών. Μάταια θα περιμένουν οι μαθητές τούς εκπαιδευτικούς τους με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Η πολιτική των δύο πρώτων μνημονίων έφερε σοβαρά πλήγματα στη Δημόσια Εκπαίδευση. Και τώρα, με το Τρίτο Μνημόνιο ψηφισμένο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλες τις πρόθυμες μνημονιακές δυνάμεις ετοιμάζονται νέα χτυπήματα στο δικαίωμα των παιδιών στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση. 20.000 κενά σε εκπαιδευτικούς, απλά σημαίνει πως κάποια νηπιαγωγεία, κάποιες τάξεις Δημοτικού και κάποιες ειδικότητες σε Γυμνάσια και Λύκεια δεν θα λειτουργήσουν για πολύ μεγάλο διάστημα. Ίσως και να μην λειτουργήσουν καθόλου σε κάποιες περιοχές.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, νέα δεινά φορτώνονται στις πλάτες γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών, όλων αυτών που φορτώθηκαν την επίθεση του συστήματος, με την αφαίρεση δικαιωμάτων στη δουλειά, στις εργασιακές σχέσεις, στους μισθούς και τις συντάξεις, στο κόστος ζωής, στη φορολογία, στην υγεία και την ασφάλιση.Έχοντας βάλει όλα αυτά τα χρόνια πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη, έχοντας αντιμετωπίσει όλους τους ταξικούς φραγμούς που το σύστημα υψώνει για να εμποδίσει τα παιδιά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων να σπουδάσουν, καλούμαστε άλλη μια φορά να αντιμετωπίσουμε τη νέα κατάσταση, ενός σχολείου πιο φθηνού για το σύστημα και πιο ακριβού για τους γονείς και τους μαθητές.
Για να καλυφθεί η πολιτική τής αδιοριστίας και των κενών που αυτοί έχουν δημιουργήσει, καλούνται οι μαθητές να στοιβαχθούν μέσα σε τάξεις με μεγάλο αριθμό μαθητών ή -ακόμα χειρότερα- να μείνουν χωρίς καθόλου εκπαιδευτικούς. Να μπαίνουν σε άθλιες αίθουσες χωρίς συντήρηση και θέρμανση, πολλές φορές χωρίς να έχουν ούτε καν καλύψει τις ανάγκες τους σε τροφή και στέγη.
Για να καλυφθεί η πολιτική των περικοπών αναγκάζονται να μεταφερθούν με δικά τους έξοδα, να θερμανθούν βάζοντας πολλές φορές από την τσέπη τους. Για να οδηγηθούν αργότερα σε υποχρεωτική μαθητεία, δηλαδή απλήρωτη παιδική εργασία. Ή -ακόμα χειρότερα- να οδηγηθούν στην εγκατάλειψη του σχολείου, αδύναμοι πια να συνεχίσουν το σχολείο, αποθαρρυμένοι και ακολουθώντας τη ζωτική ανάγκη της επιβίωσης αυτών και των οικογενειών τους.
Έχουμε σκεφτεί, άραγε, γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; Έχουμε σκεφτεί πού μας έχει οδηγήσει το να αφήνουμε την τύχη μας σε αυτόκλητους σωτήρες, αντί να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, με τους αγώνες μας; Είναι πλέον φανερό στον καθένα ότι η πολιτική της επίθεσης στο δικαίωμα των παιδιών μας στη ζωή και στη μόρφωση θα χειροτερεύει, όσο δεν τους σταματάμε. Η διεκδίκηση του δικαιώματος των παιδιών μας στη μόρφωση περνάει μέσα από αυτούς τους αγώνες.
Η Εκλογική Συνεργασία του ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ, όλο αυτό το διάστημα, αλλά και στο μέλλον, σε αυτούς τους αγώνες επιθυμεί να συμβάλει. Καθώς αποτελούμε κομμάτι αυτού του λαού που στενάζει κάτω από τη βαρβαρότητα ενός συστήματος που διαλύει κάθε λαϊκή διεκδίκηση, δικαίωμα και αξία, θεωρούμε επείγουσα ανάγκη να αναπτυχθεί ένα ενιαίο μέτωπο εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών για την προάσπιση του δικαιώματος στη δημόσια δωρεάν παιδεία.
Δεν περιμένουμε τίποτα από προτάσεις μιας τάχα φιλολαϊκής διαχείρισης. Ο μόνος δρόμος είναι η οργάνωση των αγώνων μας ενάντια στους ιμπεριαλιστές δυνάστες (τις ΗΠΑ, την ΕΕ, το ΔΝΤ), ενάντια στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις που υπηρετούν αυτή τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική.
Στηρίζουμε και δυναμώνουμε τις δυνάμεις της αντίστασης ενάντια στην επίθεση που αφαιρεί από τα παιδιά μας το δικαίωμα στην μόρφωση, σαν τη μόνη ελπιδοφόρα προοπτική του λαού μας.

Αγωνιζόμαστε για σπουδές χωρίς ταξικούς φραγμούς
για το δικαίωμα όλων στην εκπαίδευση
για το δικαίωμα όλων στη δουλειά με δικαιώματα
για δημόσια δωρεάν Παιδεία για όλο το λαό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης