Παρέμβαση Θαν. Ευαγγελόπουλου για τον φόρο ακινήτων Reviewed by Momizat on . Ποιος τη ζωή, ποιος τη ζωή μου κυβερνά...   Αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μας είναι πρωτοφανή. Η κυβερνητική συμμαχία επέβαλλε στα ακίνητα έναν φόρο (χαράτσι) π Ποιος τη ζωή, ποιος τη ζωή μου κυβερνά...   Αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μας είναι πρωτοφανή. Η κυβερνητική συμμαχία επέβαλλε στα ακίνητα έναν φόρο (χαράτσι) π Rating: 0

Παρέμβαση Θαν. Ευαγγελόπουλου για τον φόρο ακινήτων

Παρέμβαση Θαν. Ευαγγελόπουλου για τον φόρο ακινήτων

Ποιος τη ζωή, ποιος τη ζωή μου κυβερνά…

 evaggelopoulos

Αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μας είναι πρωτοφανή.

Η κυβερνητική συμμαχία επέβαλλε στα ακίνητα έναν φόρο (χαράτσι) που, αν και ήταν άδικος, όπως οι ίδιοι τον χαρακτήρισαν, έπρεπε να επιβληθεί για την σωτηρία της πατρίδας….. Έκτακτος είπαν….Θα ίσχυε για έναν μόνο χρόνο. Ο ένας χρόνος έγινε δυο. Και τώρα με την ψήφο των εκπροσώπων μας θα γίνει μόνιμος, καθολικός και διπλός. Οι εκπρόσωποί μας φυσικά γνωρίζουν

  • Ότι το Σύνταγμα της χώρας ορίζει ότι οι Έλληνες συνεισφέρουν ανάλογα με τη φοροδοτική τους δυνατότητα. Τη δυνατότητα βεβαίως την καθορίζει το εισόδημα.
  • Ότι η ιδιοκτησία προστατεύεται από τη Χάρτα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Σύνταγμα.
  • Ότι ο επιβαλλόμενος νέος φόρος είναι χαράτσι, δεν αφορά την πρόσοδο που επιφέρει το ακίνητο, ούτε ανταποδοτικές υπηρεσίες. Συνεπώς, όπως έχει ήδη κριθεί από το ανώτατο δικαστήριο, τέτοιος φόρος είναι αντισυνταγματικός και παράνομος.
  • Ότι η αφαίρεση-ληστεία 2,5 με 2,9 δις ευρώ από την τσέπη των Ελλήνων, δηλαδή από την αγορά, θα βαθύνει την ύφεση και κατά συνέπεια την ανεργία, την φτώχεια την αναξιοπρέπεια και την δυστυχία.
  • Ότι αυτή η ύφεση ναρκοθετεί την ανάπτυξη και κατά συνέπεια το ήδη πλασματικό βεβαίως πρωτογενές πλεόνασμα, που έχει επετευχθεί, αν έχει επιτευχθεί, με ληστρική επιδρομή στον Ελληνικό λαό.
  • Ότι, όπως οι ίδιοι ομολογούν επισήμως, ένα μέρος από το χαράτσι αυτό δεν θα εισπραχτεί και αυτό θα οδηγήσει ιδιοκτησίες σε αναγκαστική κατάσχεση πράξη που αντίκειται στις διατάξεις του Συντάγματος περί προστασίας της ιδιοκτησίας.
  • Ότι το νέο χαράτσι στις ήδη άδειες τσέπες και η νέα ύφεση και ανεργία που επιφέρει, θα αυξήσει το ποσόν του ανείσπρακτου φόρου και συνεπώς θα οδηγήσει σε επιπλέον νέες κατασχέσεις επιταχύνοντας το καθοδικό σπιράλ του θανάτου.
  • Ότι τελικά με βάση τα πιο πάνω ο νόμος τελικά θα κριθεί αντισυνταγματικός.

Ίσως ελπίζουν ότι, αφού πληρώσουν τα κορόιδα και αφού «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος», τότε θα ενδυθούν λαϊκό μανδύα και ως θεία χάρις, υποκριτικά θα «αγωνίζονται» για την προστασία των κατατρεγμένων, κρατώντας τους σε διαρκή ομηρία. Η καταπάτηση όμως του Συντάγματος και μάλιστα «εν γνώσει», άρα με δόλο, πλήττει το δίκαιο, τη δημοκρατία, τα ήθη, τα συναλλακτικά ήθη και την πίστη και σε καμία περίπτωση βεβαίως δεν οδηγούν σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος που ευαγγελίζονται ρίχνοντας στάχτη στα μάτια του λαού. Οι συνέπειες μιας τέτοιας λογικής και πρακτικής (δηλ. διαρκούς προσβολής του δικαίου, της δημοκρατίας, των ηθών κ.λπ) είναι σοβαρότερες της οικονομικής ανέχειας καθότι διαβρώνουν το ηθικό υπόβαθρο του ατόμου και της κοινωνίας, με πολύ δύσκολα ανατρέψιμες συνέπειες στον συνεκτικό ιστό της κοινωνίας και ευρύτερα της «πολιτείας». Ίσως νομίζουν ότι θα πείσουν για μια ακόμη φορά τον φοβισμένο βεβαίως Έλληνα ότι δεν επιβάλλουν νέα μέτρα όπως διαρκώς υπόσχονται, αλλά εφαρμόζουν αυτά που έχουν υπογράψει. Λες και αυτά που έχουν υπογράψει και δεν έχουν ακόμη εφαρμοστεί δεν έχουν συνέπειες και δεν αφορούν το σήμερα και το αύριο αλλά κάποιο μεταφυσικό και ανεκτέλεστο παρελθόν.

Επειδή δεν είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι αυτά δεν τα γνωρίζουν, φυσικά η σκέψη μας οδηγείται στο συμπέρασμα ότι υπάρχει υποκρισία. Εφαρμόζοντας την πρακτική του Ναστραντίν Χότζα, δημιουργούν το πρώτο άλλοθι προκειμένου να το ψηφίσουν και μετέπειτα να τρέξουν για τα ψηφαλάκια τους. Το δεύτερο άλλοθι είναι το αίμα. Ο κοινωνικός αυτοματισμός. Με θύμα τους δήθεν πλούσιους, δηλαδή την κατασπαραγμένη μεσαία τάξη. Φυσικά είναι πολύ βολικό να πιστεύουν ότι το πολύ-πολύ η τιμωρία θα είναι η μη εκλογή. Δεν πρέπει να ξεχνούν ότι υπάρχει και άλλη μια σοβαρή τιμωρία που δεν την ορίζουν οι νόμοι και οι ανθρώπινες πράξεις, μια φυσική τιμωρία, η χλεύη και το έρεβος των κατεστραμμένων προς αυτούς.

 

Θανάσης Ευαγγελόπουλος

 

Ένα παραμύθι.

Οι χωρικοί διαμαρτυρηθήκαν στον Χότζα ότι δεν μπορούν να ζουν στο ίδιο δωμάτιο με τον γάιδαρο. Τότε ο Χότζας έδωσε εντολή να βάλουν μέσα στο δωμάτιο και την κατσίκα. Οι χωρικοί πάλι διαμαρτυρηθήκαν… Με τα πολλά, αφού το δωμάτιο έγινε στάβλος, ο μεγαλόδωρος Χότζας έδωσε εντολή να βγάλουν όλα τα ζώα από το δωμάτιο εκτός από τον γάιδαρο. Οι ταλαίπωροι χωρικοί ευχαρίστησαν τον Χότζα για την μεγαλοθυμία του και ήσαν και αυτοί καλά και εμείς καλύτερα, αλλά με τον γάιδαρο παρέα.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή