"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Παρέμβαση καλλιτεχνών στο υπουργείο Πολιτισμού: Ζητούν την παραίτηση Μενδώνη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Παρέμβαση καλλιτεχνών, εργαζομένων στην Τέχνη αλλά και σπουδαστών στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου σημειώνεται αυτήν την ώρα έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού. Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για τη διαχείριση και στάση του ΥΠΠΟΑ απέναντι τις καταγγελίες που έρχονται στη δημοσιότητα για λεκτική, σωματική και σεξουαλική βία στον χώρο του θεάτρου και ζητούν την παραίτηση της υπουργού Λίνας Μενδώνη.

Σε πανό που ανήρτησαν έξω από το κτίριο του ΥΠΠΟΑ αναγράφεται το σύνθημα «Μενδώνη παραιτήσου». Ανάμεσα στους διαδηλωτές είναι ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) Πασχάλης Τσαρούχας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Κλέων Γρηγοριάδης, οι ηθοποιοί Μάριος Αθανασίου, Γιάννης Στανκογλου, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Γιώργος Χρανιώτης κ.ά.

Σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας έχει κληθεί από τις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να εισφέρει όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για τις καταγγελίες που έχουν γίνει (μεταξύ αυτών και οι καταγγελίες σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη) ώστε να ανοίξει η βεντάλια των ερευνών.

ΣΕΗ: Μενδώνη και Μητσοτάκης έκαναν τα πάντα για να αποπροσανατολίσουν

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ του Σαββάτου, το ΣΕΗ εξέδωσε μια ανακοίνωση-κόλαφο σχετικά με την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Στην ανακοίνωσή τους οι ηθοποιοί κάνουν λόγο για “εκκωφαντική σιωπή” τριών εβδομάδων από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας σε σχέση με τις καταγγελίες που έρχονται στη δημοσιότητα, διάστημα κατά το οποίο, όπως αναφέρουν, “η αρμόδια Υπουργός και ο Πρωθυπουργός κώφευαν, κρύβονταν και έκαναν υπογείως τα πάντα για να αποπροσανατολίσουν”.

Κάνουν λόγο για “χυδαία προσπάθειας” της υπουργού και του πρωθυπουργού “να παριστάνουν οι ίδιοι τα θύματα” και διερωτώνται για ποιό λόγο η υπουργός δεν ήρθε σε επαφή με τους καταγγέλοντες, τους δικηγόρους τους ή τους δημοσιογράφους όταν βγήκαν στη δημοσιότητα οι καταγγελίες, αλλά μόνο όταν αποκαλύφθηκαν δύο περιπτώσεις που δεν έχουν παραγραφεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης