Παρέμβαση ΚΚΕ για την Παλαιστίνη Reviewed by Momizat on . Σε παρέμβασή τους ενάντια στις δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού, οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ τονίζουν: «Οι Κοινοβουλε Σε παρέμβασή τους ενάντια στις δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού, οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ τονίζουν: «Οι Κοινοβουλε Rating: 0

Παρέμβαση ΚΚΕ για την Παλαιστίνη

Παρέμβαση ΚΚΕ για την Παλαιστίνη

Σε παρέμβασή τους ενάντια στις δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού, οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ τονίζουν:

«Οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΚΚΕ στο ελληνικό και στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την κλιμακούμενη επιθετικότητα του ισραηλινού κράτους ενάντια στον παλαιστινιακό λαό. Καταγγέλλουμε τις συνεχιζόμενες αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και στα άλλα Παλαιστινιακά εδάφη, την προετοιμασία χερσαίας επίθεσης. Οι δολοφονικές επιθέσεις των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων ενάντια στον παλαιστινιακό λαό, έρχονται να προστεθούν στη βίαιη καταστολή και στις επιθέσεις εναντίον παλαιστινίων διαδηλωτών από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, στην απαγωγή και βάρβαρη δολοφονία του 17χρονου Παλαιστινίου Μοχάμεντ Αμπού Κχντέιρ (που κάηκε ζωντανός από Ισραηλινούς εποίκους στην προσαρτημένη από το Ισραήλ Ανατολική Ιερουσαλήμ), στις συνεχείς αεροπορικές επιθέσεις του ισραηλινού στρατού κατοχής σε αστικές περιοχές στη Λωρίδα της Γάζας, και στη δολοφονία Παλαιστινίων.

Καταγγέλλουμε δηλώσεις υπουργών και αξιωματούχων της ισραηλινής κυβέρνησης, που προετοιμάζουν το έδαφος για νέες εγκληματικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στα παλαιστινιακά εδάφη.

Τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι η εγκληματική δράση του ισραηλινού κράτους ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης ενθαρρύνεται από την πολιτική της ΕΕ και των ΗΠΑ, που εξισώνει τους θύτες με τα θύματα.

Στο έδαφος των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις των κρατών – μελών της αναβαθμίζουν πολύμορφα και συστηματικά τις πολιτικές, οικονομικές – εμπορικές και στρατιωτικές της σχέσεις με το Ισραήλ, τόσο στα πλαίσια της Συμφωνίας Σύνδεσης ΕΕ – Ισραήλ, της ένταξης του Ισραήλ στο χώρο του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ουρανού, αλλά και κοινών στρατιωτικών ασκήσεων των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων με αυτές των κρατών – μελών της ΕΕ, όπως η Ελλάδα κ.ά.

Οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ απαιτούμε:

 • Να σταματήσουν αμέσως οι αεροπορικές επιδρομές και οι εγκληματικές επιθέσεις του ισραηλινού κράτους ενάντια στους Παλαιστίνιους.
 • Να αποσυρθούν τα ισραηλινά στρατεύματα κατοχής από όλα τα παλαιστινιακά εδάφη.
 • Να ακυρωθούν οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και όλες οι στρατιωτικές συμφωνίες της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και των άλλων κυβερνήσεων των κρατών μελών της ΕΕ με το Ισραήλ.
 • Να ανασταλούν άμεσα όλες οι πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές συμφωνίες ΕΕ – Ισραήλ.
 • Εκφράζουμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη και συμπαράσταση του ΚΚΕ στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

 

Απαιτούμε:

 • Τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και τη δημιουργία ανεξάρτητου, βιώσιμου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
 • Την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, ως κράτους – μέλους του ΟΗΕ.
 • Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους που διαχωρίζει την Ιερουσαλήμ, τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα. Να αρθεί άμεσα κάθε αποκλεισμός στην επικοινωνία και στην πρόσβαση των Παλαιστινίων στο σύνολο των παλαιστινιακών εδαφών.
 • Τον άμεσο τερματισμό των εποικισμών και την αποχώρηση των εποίκων.
 • Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων στο Ισραήλ.
 • Την επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ».

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή