Παρέμβαση Κυρίτση και κυβερνητικές απαντήσεις για έκδοση συντάξεων Reviewed by Momizat on . Συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Τρικάλων Γιώργου Κυρίτση, σε σχέση με τις μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση των συντάξεων των ασφαλισμένων του δημόσι Συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Τρικάλων Γιώργου Κυρίτση, σε σχέση με τις μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση των συντάξεων των ασφαλισμένων του δημόσι Rating: 0

Παρέμβαση Κυρίτση και κυβερνητικές απαντήσεις για έκδοση συντάξεων

Παρέμβαση Κυρίτση και κυβερνητικές απαντήσεις για έκδοση συντάξεων

Συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Τρικάλων Γιώργου Κυρίτση, σε σχέση με τις μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση των συντάξεων των ασφαλισμένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Ο κ. Κυρίτσης τόνισε στον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Κεγκέρογλου, ότι οι ασφαλισμένοι περιμένουν για την έκδοση της σύνταξής του από δύο έως και τέσσερα χρόνια, ιδίως όταν έχουν διαδοχική ασφάλιση και πως η προσωρινή σύνταξη δεν βοηθά.

Ο βουλευτής Τρικάλων ζήτησε από τον κ. Κεγκέρογλου να ενημερώσει για την ακριβή ημερομηνία που πρόκειται να παραδοθεί το έργο της ψηφιοποίησης του ασφαλιστικού βίου των πολιτών, προς χρήση και όχι πιλοτικά. Ο υφυπουργός του απάντησε ότι σε ενάμιση περίπου χρόνο από σήμερα θα παραδοθεί το έργο και ότι οι συντάξεις – ακόμη και εκείνων με διαδοχική ασφάλιση – θα μπορούν να εκδίδονται σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

Ο κ. Κυρίτσης επίσης εγκάλεσε τον κ. Κεγκέρογλου για τις πληροφορίες που είχε ότι η Τρόικα ζητάει να γίνουν επιπλέον διαθεσιμότητες από υπαλλήλους που εργάζονται στα ασφαλιστικά ταμεία.

Ο κ. Κεγκέρογλου δεσμεύτηκε ότι δεν τίθεται θέμα διαθεσιμοτήτων από τα ασφαλιστικά μας ταμεία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είμαστε οριακά και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συμφωνήσουμε».

Τέλος, ο κ. Κυρίτσης τόνισε στον υφυπουργό Εργασίας ότι δεν έχει προχωρήσει η αξιοποίηση των υπαλλήλων από την κινητικότητα, ενώ οι ασφαλισμένοι περιμένουν την σύνταξή τους. Ο κ. Κεγκέρογλου του απάντησε ότι στο Ι.Κ.Α. ολοκληρώνεται η προκήρυξη για τους υπαλλήλους της προκήρυξης 8Κ, ενώ για τους 9Κ, μετά από νομοθετική ρύθμιση που ψήφισε η Βουλή, θα υλοποιηθεί και θα επιστρέψουν στο Ι.Κ.Α. Ειδικότερα, οι τελευταίοι θα χρησιμοποιηθούν κατά κύριο λόγο στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών και αυτό αφορά όλους όσους αποχώρησαν με τις δικαστικές αποφάσεις.

Τοβίντεο της συζήτησης υπάρχει στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.youtube.com/watch?v=VeAvWPLh46c&feature=youtu.be

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή