"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

27 C
Trikala

Παρέμβαση Μαρίας Καναρά για τον σάλο που ξέσπασε με την φιλανθρωπική εκδήλωση

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με παρέμβαση της στα κοινωνικά δίκτυα η πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρείας απαντά στον σάλο που ξέσπασε με τα σχόλια που προκλήθηκαν μετά το δημοσίευμα της Trikkipress και υπεραμύνεται των πρωτοβουλιών που ελήφθησαν όλα αυτά τα χρόνια.

Mαρία Καναρά :

Θα ήθελα αν μου επιτρέπετε με κάθε σεβασμό στις αντίθετες απόψεις να απαντήσω στα σχόλια.

Το έργο της Αντικαρκινικής Εταιρείας-που επιτυγχάνεται μέσω αυτών των εκδηλώσεων-ελπίζω σας είναι γνωστό.

Ότι έχουν καλυφθεί βασικές ανάγκες του νοσοκομείου ή ότι στηρίζονται οικονομικά άποροι καρκινοπαθείς.

Δεν αναλύω περισσότερα, οι δράσεις είναι γνωστές σε όλους εκτός απ τους κακόπιστους.

Θα πω μόνο ότι πολλές από αυτές τις κυρίες που αναθεματίζετε για το «γκλάμουρ» τους, είναι γυναίκες που έχουν νοσήσει ή νοσούν και είναι σε φάση θεραπειών.

Και το να εμφανιστούν ντυμένες και περιποιημένες είναι μια στιγμή θριάμβου πάνω στην ασθένεια τους.

Στην εκδήλωση που στηλιτεύατε, μίλησαν και ασθενείς για τη μάχη τους με τον καρκίνο- αλλά αυτό δεν είδα να το σχολιάζει κάποιος από όλους όσους εκφράζουν την αγανάκτηση τους για την έλλειψη σεβασμού μας προς τους καρκινοπαθείς, χωρίς βέβαια να κάνουν ποτέ κάτι για να βοηθήσουν.

Σέβομαι την κριτική και την αντίθετη άποψη πάντα.

Αλλά με στενοχωρούν τα ανυπόστατα ή κακόβουλα σχόλια.

Και σ αυτά απαντάμε με έργα.

Ελπίζω να σας καλύπτει η απάντηση μου και εύχομαι να είστε όλοι πάντα καλά.

Δράσεις Παραρτήματος Τρικάλων Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας 2023 .

Θα θέλαμε να κοινοποιήσουμε τις δράσεις του Παραρτήματος Τρικάλων της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για τα έτη 2022-2023.

Οι δράσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν μέσω των χορηγιών και δωρεών τρικαλινών εταιρειών και ιδιωτών, των εσόδων των εκδηλώσεων του Παραρτήματος και με την συμβολή των μελών του ΔΣ.

1. Αισθητική αναδιαμόρφωση τακτικών εξωτερικών ιατρείων Νοσοκομείου(καθαρισμός, βάψιμο, επιδιόρθωση καθισμάτων, τοποθέτηση πινάκων)

2. Αγορά : ◦ 2 συσκευών καταγραφής ζωτικών σημείων ασθενών για το Νοσοκομείο Τρικάλων ◦ Κλινοσκεπασμάτων χειρουργικής κλινικής Νοσοκομείου Τρικάλων ◦ Καρότσι αλλαγών τραυμάτων χειρουργικών ασθενών με τον ειδικό εξοπλισμό για το Νοσοκομείο Τρικάλων ◦ Καρότσι νοσηλείας ασθενών με τον ειδικό εξοπλισμό(2) για το Νοσοκομείο Τρικάλων ◦ Φορείο μεταφοράς ασθενών στα επείγοντα ιατρεία για το Νοσοκομείο Τρικάλων ◦ Επιδιόρθωση δερμάτινων καθισμάτων συνοδών ασθενών για το Νοσοκομείο Τρικάλων ◦ Αγορά εξομειωτών διασωλήνωσης και εποπτικού υλικού για το ΔΙΕΚ Τρικάλων ◦ Εργασίες ανακαίνισης στο εκκλησάκι του Αγίου Ραφαήλ στο Νοσοκομείο Τρικάλων

3. Οικονομική ενίσχυση : ◦ 15 οικογενειών άπορων καρκινοπαθών ◦ 3 οικογενειών άπορων πλημμυροπαθών ◦ Συμμετοχή στην οικονομική βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας

4. Αγορά ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων για πλημμυροπαθείς

5. Αγορά παιχνιδιών και ειδών γραφείου για τους παιδικούς σταθμούς περιοχής Φαρκαδόνας

6. Αγορά ειδών πρώτης ανάγκης(πάνες, υποσέντονα) και τροφίμων για το γηροκομείο των Μεγάλων Καλυβίων

7. Voucher διαμονής και ψυχολογικής υποστήριξης καρκινοπαθών κατά την διάρκεια επικουρικών θεραπειών

8. Υλικά περιποίησης τραυμάτων για άπορους καρκινοπαθείς

9. Πρόγραμμμα γονιδιακού ελέγχου για κληρονομικά επιβαρυμένες οικογένειες άπορων καρκινοπαθών

10. Οργάνωση ιατρικού συνεδρίου για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

11. Ομιλίες για στρατηγικές πρόληψης καρκίνου και εκπαίδευσης σε υγιεινό τρόπο ζωής, σε 5 Λύκεια του Νομού Τρικάλων

23 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Όλοι μας δικαιούμαστε να έχουμε την δική μας οπτική και άποψη και να την εκφράζουμε. Και όλοι μας δικαιούμαστε να βγάζουμε συμπεράσματα.
  Αν αυτά στενοχωρούν κάποιους, πρόβλημα τους. Ιδίως όταν αυτοί αρέσκονται να πρωταγωνιστούν σε πολιτικά ή (όπως στην περίπτωση μας) κοινωνικά δρώμενα.

  • Δεν με ενδιέφεραν ποτέ οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι αλλά οι ορθές πράξεις-γι αυτό και με ενοχλεί η κακοβουλία. Σέβομαι την άποψη σας παρ όλα αυτά. Να είστε πάντα καλά

 2. Βασικές ανάγκες του νοσοκομείου θεωρούνται οι δωρεές της αντικαρκινικής;;;;μάλλον δε γνωρίζετε ούτε τι σημαίνει να είσαι ” καρκινοπαθής στην Ελλάδα του σήμερα” ,ούτε τι σημαίνει “βασικές ανάγκες ” …κρίμα!!!

 3. Είναι ντροπή αυτό που γίνεται. Η κ. Καναρά προσπαθεί να βοηθήσει ουσιαστικά κι αντί για ευχαριστώ γράφονται τραγικά πράγματα. Πόσο λυπηρό

 4. Συγνώμη,αλλά από τις δράσεις που αναφέρατε καμμία δεν έχει σχέση με καρκινοπαθείς..πιο πολύ για δράσεις του Ερυθρού Σταυρού η δράσεις ΜΗΚΥΟ ,που αξιοποιούν ευρωπαϊκά προγράμματα όπου δίνουν ψίχουλα σε διάφορες ευπαθείς ομάδες και τα χοντρά πάνε στις τσέπες επιτηδείων…

 5. Βάψιμο των εξωτερικών ιατρείων του νοσοκομείου, ρετουσαρισμα στο εκκλησάκι του νοσοκομείου, παιχνίδια στους παιδικούς σταθμούς της Φαρκαδόνας.Σοβαρα τωρα , υποκαθιστάτε το κράτος στις βασικές του υποχρεώσεις οι οποίες είναι άσχετες με το δράμα των καρκινοπαθών?

 6. Το ότι ενισχύουμε οικονομικά άπορους καρκινοπαθείς το παραβλέπετε; Το ότι τους εξασφαλίζουμε δωρεάν μετακίνηση, διαμονή και ψυχολογική υποστήριξη καθώς και τα απαραίτητα υλικά για αλλαγές τραυμάτων; Το ότι αγοράζουμε φορεία, μηχανήματα παρακολούθησης, καρότσια και κλινοσκεπάσματα για το νοσοκομείο; Το ότι αγοράσαμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς; Και όλα αυτά Μ ΟΝ Ο με έσοδα από τις εκδηλώσεις μας; Έλεος τι να πω πια

 7. Παραβλέπετε την οικονομική ενίσχυση των άπορων καρκινοπαθών; Το ότι τους εξασφαλίζουμε δωρεάν μετακίνηση, διαμονή, υλικά περιποίησης τραυμάτων και ψυχολογική υποστήριξη; Την αγορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς; Την αγορά τροχήλατων νοσηλείας, φορείων, κλινοσκεπασμάτων, μηχανημάτων για το νοσοκομείο; Και όλα αυτά ΜΟΝΟ με τα έσοδα των εκδηλώσεών μας; Δέχομαι την κριτική και την αντίθετη άποψη αλλά όχι την κακοπιστία

 8. Διαβαστε στον παρακάτω σύνδεσμο τι ακριβώς (πρέπει να) κάνει η “εταιρείας” σας και αν συνάδει με όλα όσα μας αράδιασε η γκλαμουράτη Πρόεδρος στην ανάρτησή της … βοήθειά μας πλημμυροπαθείς, τροχήλατα καροτσάκια, φορεία, κουβέρτες και μηχανήματα !!!!
  https://cancerhellas.org/%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%ce%af-%ce%b5%ce%af%ce%bc%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5/%ce%bf%ce%b9-%cf%83%cf%84%cf%8c%cf%87%ce%bf%ce%b9-%ce%bc%ce%b1%cf%82/

 9. Κυρία Καναρά μην απαντάς στον κάθε κομπλεξικό. Κάνε την δουλειά σου.
  Και ούτε θα πάρει άδεια τι θα φορέσει η καθεμία και ο καθένας.
  Άστους να βράσουν.Κάνε το κοινωνικό σου έργο όπως ξέρεις.

 10. Παρομοίως, δεν χρειαζόμαστε την άδεια σας αγαπητέ/ή μου για να πούμε με τι συμφωνούμε και με τι όχι.
  Οι δε χαρακτηρισμοί σας, σας επιστρέφονται.

 11. Κοινωνική εκδήλωση ήταν.Τα χρήματα που δώσανε για την εμφάνιση θα μαζευόταν ένα σεβαστό ποσό για τους καρκινοπαθείς.
  Επίσης με ποια κριτήρια επιλέγετε τους άπορους που βοηθάτε θα ήθελα να μάθω.

 12. Δυστυχώς η πρόεδρος και τα μέλη της τοπικής οργάνωσης της αντικαρκινικής επιλέγει συνεχώς να ακολουθεί την πεπατημένη της ποπ ψευτοκουλτούρας και να εμφανίζεται η μεν ως η ντόπια Μαριάνα Βαρδινογιάννη και οι συνοδοιπόροι της ως γόνοι του Κολωνακίου και της Γλυφάδας με καταγωγή από το Διάλις (Διαλεχτό) και τα Ζαβλάνια (Παλαιόπυργος) για να προβάλουν το φιλανθρωπικό τους έργο. Σε λίγο καιρό θα διοργανώσουν φιλανθρωπικό αγώνα πόλο με μπλάρια -κοινώς μουλάρια – και απογευματινό στις όχθες της Σαλαμπριάς, με τη συνοδεία βιολιών!
  Πείτε μας αγαπητές κυρίες…
  Κάνατε ποτέ κάποια έρευνα για τα όλο και αυξανόμενα κρούσματα καρκίνου στην περιοχή μας, ακόμη και σε νεαρές ηλικίες ή μήπως οι ίδιες οι εταιρείες που σας χρηματοδοτούν και μολύνουν ότι μας περιβάλλει και βάζουμε μέσα μας, σας κατευθύνουν να παρουσιάζετε τον καρκίνο ως κοσμικό γεγονός;
  Υ.Γ. Αλήθεια, δεν είδαμε καμία αντίδραση για το ογκολογικό κέντρο που δεν θα γίνει στην περιοχή μας, αλλά τελικά στην Λαμία! Μάλλον οι προετοιμασίες του κοσμικού γκαλά και οι επισκέψεις σε κομμώτριες, πλαστικούς, αισθητικούς και μοδίστρες δεν σας άφησαν χρόνο να ασχοληθείτε με τέτοια ανούσια και στενάχωρα πράγματα….

 13. Πέρασε από πάνω μου ο καρκίνος και ευτυχώς έφυγε!!!!!
  Όταν συνάντησα κάποιες από τις “ευαίσθητες ψυχές¨ των φωτογραφιών και συζητήσαμε την ιστορία μου, ΚΑΜΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΨΥΧΗ δεν με ρώτησε αν χρειάζομαι κάτι – έστω για τα μάτια – και δεν εννοώ χρήματα, ευτυχώς είχα.
  Ας τελειώνουμε……………….

 14. Κυρία Καναρά σας ευχαριστώ πολύ που με επιβεβαιώνετε και διαπιστώσατε ακριβώς το ίδιο με εμένα, αν και απόφοιτος λυκείου εγώ και διδάκτωρ Πανεπιστημίου εσείς! Όμως δεν αναφέρεστε σε κάποια έρευνα που πραγματοποιήθηκε, αλλά στην προσωπική σας εμπειρία και στην -αδιαμφισβήτητη- επιτυχία στο ιατρείο μαστού και σε γενικά συμπεράσματα που ισχύουν για τα αίτια του καρκίνου!
  Όσο για το ογκολογικό κέντρο, οφείλω να ανακαλέσω και να πω ότι όντως αντιδράσατε και άρα δικαίως διαθέσατε το χρόνο σας σε κομμωτές, αισθητικούς, πλαστικούς και μοδίστρες!

  • Αλοίμονο, εννοείται όλος ο χρόνος μας στα κομμωτήρια πάει. Η αντίθετη άποψη είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός και πρώτη το υπερασπίζομαι. Αλλά μην λέτε ανυπόστατα πράγματα. Όσο για τη μελέτη, γίνεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αλλά πρέπει να συμπληρωθεί συγκεκριμένο χρονικό διάστημα παρακολούθησης και βέβαια δεν γίνεται στο πόδι. Τα συμπεράσματα θα ανακοινωθούν στο πανελλήνιο χειρουργικό συνέδριο του 2025, οπότε και θα υπάρξει σχετική δημοσίευση. Καλή συνέχεια και να είστε καλά

 15. Χαίρομαι ιδιαίτερα που έστω και με αυτό τον ανορθόδοξο τρόπο επικοινωνίας μαθαίνουμε κάτι ιδιαίτερα θετικό. Συμφωνούμε ότι έχουμε άλλη προσέγγιση στην προβολή της προσφοράς και της φιλανθρωπίας. Να είστε πάντα καλά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης