Παρέμβαση Ταμήλου για την ΑΕΠΙ Reviewed by Momizat on . Ένα σοβαρό θέμα για εκατοντάδες ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, θίγει με ερώτησή του ο Μιχ. Ταμήλος. Απευθυνόμενος στους υπουργούς Πολιτισμο Ένα σοβαρό θέμα για εκατοντάδες ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, θίγει με ερώτησή του ο Μιχ. Ταμήλος. Απευθυνόμενος στους υπουργούς Πολιτισμο Rating: 0

Παρέμβαση Ταμήλου για την ΑΕΠΙ

Παρέμβαση Ταμήλου για την ΑΕΠΙ

Ένα σοβαρό θέμα για εκατοντάδες ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, θίγει με ερώτησή του ο Μιχ. Ταμήλος. Απευθυνόμενος στους υπουργούς Πολιτισμού και Οικονομικών, ζητά, αφ’ ενός μείωση των ποσών στο 50%, αφ’ ετέρου εξαίρεση των παραδοσιακών καφενείων σε μικρά χωριά, από την απόδοση του τέλους. βεβαίως, από την άλλη πλευρά, σημείωνεται ο αντίλογος. Οτι, δηλαδή, από τα χρήματα αυτά πληρώνονται και οι μουσικοί. Να δούμε, τι θα του απαντήσουν, καθώς το θέμα καίει πάρα πολλούς επιχειρηματίες, ακόμη και έναν ιδιοκτήτη καφενείου σε ορεινό χωριό.

Η ερώτηση έχει ως εξής:

 

ΠΡΟΣ : 1) ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

               2) ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ                      

ΘΕΜΑ : Μείωση των αμοιβών των αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικών συνθέσεων και τραγουδιών που επιβάλλονται από την Α.Ε.Π.Ι. Α.Ε.

 

Η Α.Ε.Π.Ι. Α.Ε. ως διαχειριστικός οργανισμός της πνευματικής ιδιοκτησίας των δημιουργών και των δικαιούχων μουσικών έργων, εκδίδει και χορηγεί τις προβλεπόμενες από το Νόμο 2121/93 γραπτές άδειες χρήσης που επιτρέπουν τη δημόσια εκτέλεση του μουσικού ρεπερτορίου των μελών της και προβαίνει στην είσπραξη, με βάση το προβλεπόμενο αμοιβολόγιο των αναλογούντων πνευματικών δικαιωμάτων από τους πάσης φύσης χρήστες των έργων των πνευματικών δημιουργών – μελών της.

Ειδικότερα, για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι άδειες περί λειτουργίας μουσικής ή μουσικών οργάνων χορηγούνται από τους οικείους ΟΤΑ ενώ η αμοιβή του τέλους ορίζεται από την Α.Ε.Π.Ι. Α.Ε. και εισπράττεται για λογαριασμό των δημιουργών που εκπροσωπεί.

tamilosΌπως γνωρίζετε η πρωτοφανής οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, έχει πλήξει κυρίαρχα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο τζίρος των οποίων έχει μειωθεί δραματικά, τα τελευταία χρόνια..

Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε πρέπει να κατανοηθεί από όλους και ιδιαίτερα τους πνευματικούς ανθρώπους, καλλιτέχνες και δημιουργούς, που εκπροσωπούνται από την Α.Ε.Π.Ι. Α.Ε., ότι επιβάλλεται να χαμηλώσουν τις οικονομικές τους απαιτήσεις.

Για τους λόγους, καθαρά, οικονομικής επιβίωσης των επιχειρήσεων πρέπει να γίνει δραστική μείωση των τελών της ΑΕΠΙ Α.Ε. κατά 50%, οριζόντια σε σχέση με τις χρεώσεις του 2012, στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν σε αστικές περιοχές καθώς και την πλήρη απαλλαγή των παραδοσιακών καφενείων που λειτουργούν σε οικισμούς της υπαίθρου, με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων

 

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ  ΥΠΟΥΡΓΟΙ

 

1.  Προτίθεστε να επανεξετάσετε το Ν.2121/93 προκειμένου να μειωθεί κατά 50%, οριζόντια σε σχέση με τις χρεώσεις του 2012, το τέλος της άδειας δημόσιας εκτέλεσης μουσικών συνθέσεων και τραγουδιών για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν σε αστικές περιοχές;

 2. Προτίθεστε να απαλλάξετε τα παραδοσιακά καφενεία που λειτουργούν σε οικισμούς με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων, από το τέλος αδείας δημόσιας εκτέλεσης μουσικών συνθέσεων και τραγουδιών;

 

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΜΙΧΑΗΛ Κ. ΤΑΜΗΛΟΣ

Bουλευτής Ν.Δ. Νομού Τρικάλων

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή