Παρέμβαση της ΔΗΜΑΡ Τρικάλων για τη φοροδιαφυγή Reviewed by Momizat on . Με κείμενό της παρεμβαίνει η ΝΕ της ΔΗΜΑΡ Τρικάλων στα ζητήματα της φοροδιαφυγής που (δεν) λύνονται στη χώρα μας. Το κείμενο έχει ως τίτλο «Φοροδιαφυγή: Αδυναμί Με κείμενό της παρεμβαίνει η ΝΕ της ΔΗΜΑΡ Τρικάλων στα ζητήματα της φοροδιαφυγής που (δεν) λύνονται στη χώρα μας. Το κείμενο έχει ως τίτλο «Φοροδιαφυγή: Αδυναμί Rating: 0

Παρέμβαση της ΔΗΜΑΡ Τρικάλων για τη φοροδιαφυγή

Παρέμβαση της ΔΗΜΑΡ Τρικάλων για τη φοροδιαφυγή

Με κείμενό της παρεμβαίνει η ΝΕ της ΔΗΜΑΡ Τρικάλων στα ζητήματα της φοροδιαφυγής που (δεν) λύνονται στη χώρα μας. Το κείμενο έχει ως τίτλο

«Φοροδιαφυγή: Αδυναμία, αδιαφορία ή συνειδητή επιλογή» και είναι το ακόλουθο:

«Τη στιγμή που το σύνολο των πολιτών πλήττεται βάναυσα από τα μέτρα της Κυβέρνησης και οι αντοχές έχουν εξαντληθεί, το κυνήγι της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος, αφέθηκε στην διάθεση των μιζαδόρων να επιστρέψουν μέρος των παράνομων ποσών που εισέπραξαν ή διακίνησαν. Αποτελεί πρόκληση η συζήτηση για την επιβολή νέων μέτρων, όταν δεν έχει γίνει καμία, σχεδόν, ενέργεια για τη φορολόγηση και ποινική δίωξη του «μαύρου» χρήματος που θα αποφέρει πολλαπλάσια έσοδα στα ταμεία και θα ελαφρύνει την συνεχή «αιμοδοσία» των πολιτών. Συγκεκριμένα:

1. Δεν είδαμε κανένα αποτέλεσμα, παρά τον μεγάλο ντόρο που δημιουργήθηκε, από την έρευνα για τις γνωστές Λίστες (Λαγκάρντ, Λιχτενστάιν, κλπ)

2. Η συμφωνία με την Ελβετία για την φορολόγηση των καταθέσεων που διαθέτουν Έλληνες σε Ελβετικές Τράπεζες, βρίσκεται στον αέρα μετά τη δήλωση της αρμόδιας Ελβετίδας Υπουργού στο Νταβός, ότι δεν προτίθενται να υπογράψουν τη σχετική συμφωνία. Δικαιολογημένη, για το θέμα αυτό, είναι η ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Τρικάλων της ΔΗΜ.ΑΡ Γιώργος Κυρίτσης, με την οποία επισημαίνει ότι είμαστε η μοναδική χώρα που δεν έχει υπογράψει αυτή τη συμφωνία με την Ελβετία, όταν οι λοιπές χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, κλπ) εισέπραξαν από την φορολόγηση των καταθέσεων πολιτών τους σε Ελβετικές Τράπεζες, πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι το σύνολο των καταθέσεων των Ελλήνων σε Ελβετικές Τράπεζες, ανέρχεται σε 20 δις ευρώ. Αν υπολογίσουμε ότι με την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας, θα εισρεύσουν άμεσα και εφάπαξ 800 εκατ. Ευρώ, καθώς και 60 – 70 εκατ. Ευρώ ετησίως, από εδώ και πέρα, αντιλαμβανόμαστε πόσα «χαράτσια» που πληρώνουν οι πολίτες θα μπορούσαν να είχαν περιοριστεί.

3. Σε εποχές που εξαντλείται η φοροδοτική ικανότητα ευρύτατων κοινωνικών στρωμάτων από τις συνεχείς επιβαρύνσεις, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η κυβέρνηση καθυστερεί τον έλεγχο των 54.000 εμβασμάτων  που απεστάλησαν  στο εξωτερικό. Όταν μάλιστα από την αρχική εξέταση προκύπτει ότι τα 25.000 από αυτά δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, προσλαμβάνει χαρακτήρα  κοινωνικής πρόκλησης, η αποκάλυψη ότι σε μια διετία έχουν ελεγχθεί μόνο 50 καταθέτες.

Βλέποντας αυτά οι Έλληνες πολίτες, δικαιολογημένα αναρωτιούνται: Το κυνήγι της φοροδιαφυγής και του «μαύρου» χρήματος δεν αποδίδει λόγω ανικανότητας των εισπρακτικών μηχανισμών, λόγω συνειδητής πολιτικής και οικονομικής επιλογής να εξευτελίσουν την αγοραστική αξία της χώρας και την εργασιακή αξία των πολιτών, ή λόγω προσπάθειας συγκάλυψης ημετέρων που υπηρέτησαν και υπηρετούν το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο της χώρας;».

 

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή