Παρέμβαση της ΚΝΕ Τρικάλων για την τράπεζα θεμάτων Reviewed by Momizat on . Οι τράπεζες μας διώχνουν από τα σπίτια μας… Η «Τράπεζα Θεμάτων» μας διώχνει από το σχολείο…  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΛΗ, ΩΡΑ Οι τράπεζες μας διώχνουν από τα σπίτια μας… Η «Τράπεζα Θεμάτων» μας διώχνει από το σχολείο…  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΛΗ, ΩΡΑ Rating: 0

Παρέμβαση της ΚΝΕ Τρικάλων για την τράπεζα θεμάτων

Παρέμβαση της ΚΝΕ Τρικάλων για την τράπεζα θεμάτων

Οι τράπεζες μας διώχνουν από τα σπίτια μας…

Η «Τράπεζα Θεμάτων» μας διώχνει από το σχολείο… 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΛΗ, ΩΡΑ: 20:00

 

Το «Νέο Λύκειο» αποδείχτηκε στην πράξη πως είναι ένα σχολείο ατέλειωτο εξεταστικό κέντρο, ταυτισμένο με το τεράστιο κόστος για τους γονείς μας, με την παπαγαλία, το άγχος γα το μέλλον, το τρέξιμο, και όποιος αντέξει …

Η τράπεζα θεμάτων ήταν το κερασάκι στην τούρτα που μας σέρβιραν…

Τι σημαίνει και πρακτικά «Νέο Λύκειο» το νιώσαμε στο πετσί μας από τον πρώτο χρόνο της εφαρμογής του νέου νόμου:

  • Οι μαθητές να φιλτράρονται από πολύ νωρίτερα με βάση το πόσο βαστάει η τσέπη των οικογενειών τους.
  • Χιλιάδες μαθητές μετεξεταστέοι σε τουλάχιστον ένα μάθημα. Ενδεικτικά παραδείγματα στα Τρίκαλα το ποσοστό των μετεξεταστέων στο 1ο λύκειο που αγγίζει το 50%, στο 3ο λύκειο το 30%, στο λύκειο Βαλτινού το 20%.

Παρά την επικοινωνιακού τύπου «προαπάθεια» του Υπουργείου, μετά τη γενική κατακραυγή,  να αλλάξει τους όρους προαγωγής της «Τράπεζας Θεμάτων»το ποσοστό των μετεξεταστέων δεν μειώθηκε ουσιαστικά. Η ουσία αυτών των μέτρων μένει αναλλοίωτη. Άλλωστε ο υπουργός παιδείας κ. Λοβέρδος ήταν κατηγορηματικός στο να μην καταργηθεί η «Τράπεζα Θεμάτων».

Οι τραγικοί όμως αυτοί αριθμοί μετά την εφαρμογή της «Τράπεζας Θεμάτων» επιβεβαιώνουν στην πράξη πως ο νόμος για το «Νέο Λύκειο» επιτίθεται στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.

Όλα αυτά την ώρα που 2600 σχολεία έκλεισαν ή συγχωνεύτηκαν τα τελευταία 4 χρόνια, τα ταμεία των σχολικών επιτροπών είναι άδεια και για το νέο έτος υπάρχουν πάνω από 22.000 κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία όταν χιλιάδες εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στα σχολεία είναι στον αέρα.

Περνάμε στην ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!

Συνεχίζουμε με αγωνιστικές παρεμβάσεις και ΤΩΡΑ και με την ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ.

Οργανώνουμε τον αγώνα μας για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα.

Παλεύουμε για:

  • Να καταργηθεί η «Τράπεζα Θεμάτων». Οι εξετάσεις να έχουν αποκλειστικά ενδοσχολικό-προαγωγικό χαρακτήρα με την ευθύνη των εκπαιδευτικών.
  • Να μην ληφθεί υπόψη για τους μαθητές της Α΄ Λυκείου, ο βαθμός που διαμορφώθηκε με βάση την «Τράπεζα Θεμάτων» ούτε για τις προαγωγικές (δηλαδή μόνο οι ερωτήσεις του εκπαιδευτικού να ληφθούν υπόψη για την προαγωγή), ούτε κατ΄ επέκταση  και για την πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση.
  • Όχι στις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις σχολείων. Να γίνουν άμεσα μόνιμες προσλήψεις των χιλιάδων εκπαιδευτικών που λείπουν από τα σχολεία.
  •  Οι μεταξεταστέοι μαθητές να δώσουν επαναληπτικές εξετάσεις τον Σεπτέμβρη αποκλειστικά με ευθύνη των εκπαιδευτικών του κάθε σχολείου.

 

ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ Ο.Β. ΤΡΙΚΑΛΩΝ της ΚΝΕ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή