Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή για τους 10 σχολικούς φύλακες του Δ. Τρικκαίων Reviewed by Momizat on .   Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών , Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ, απαιτώντας- ταυτόχρονα- την επαναπ   Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών , Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ, απαιτώντας- ταυτόχρονα- την επαναπ Rating: 0

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή για τους 10 σχολικούς φύλακες του Δ. Τρικκαίων

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή για τους 10 σχολικούς φύλακες του Δ. Τρικκαίων

 

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών , Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ, απαιτώντας- ταυτόχρονα- την επαναπρόσληψη των 10 σχολικών φυλάκων που απολύθηκαν από το Δήμο Τρικκαίων

Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης είναι το εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και

Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Θέμα: Να επαναπροσληφθούν οι 10 σχολικοί φύλακες που απολύθηκαν στο Δήμο Τρικκαίων.

Από τους σχολικούς φύλακες στο Δήμο Τρικκαίων, που είχαν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας – κινητικότητας, υπάρχουν 10 εργαζόμενοι που βρίσκονται πλέον απολυμένοι, ενώ δεν τους έχει καταβληθεί ούτε η αποζημίωση απόλυσης ούτε επίδομα ανεργίας.

Το καθεστώς της κινητικότητας, της διαθεσιμότητας και των απολύσεων είναι μέρος της στρατηγικής του κεφαλαίου και της ΕΕ για να προχωρήσουν οι λεγόμενες αναδιαρθρώσεις στο δημόσιο τομέα, να διασφαλιστεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Η καπιταλιστική οικονομική κρίση και η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης καταστρέφει ζωές και δικαιώματα, στέλνει στον καιάδα της ανεργίας ανθρώπους του μόχθου και του μεροκάματου.

Απολύουν τους σχολικούς φύλακες για να δώσουν τη φύλαξη των σχολείων ως φιλέτο κερδοφορίας στις διάφορες εταιρείες security.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί, τι προτίθενται να κάνουν για:

  • Την καταβολή της αποζημίωσης απόλυσης και την καταβολή του επιδόματος ανεργίας για όσο διάστημα διαρκεί η απόλυση τους.

  • Την επαναπρόσληψη και επανατοποθέτηση των παραπάνω απολυμένων ως σχολικούς φύλακες.

 

 

Οι βουλευτές

Γιώργος Λαμπρούλης

Γιάννης Γκιόκας

Χρήστος Κατσώτης

ΤΡΙΚΑΛΑ 21/10/2014 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή