"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.1 C
Trikala

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή στη συζήτηση για τα Αιολικά Πάρκα στον Ορεινό Όγκο Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στη συζήτηση στην Υποεπιτροπή Ορεινών & Νησιώτικων Περιοχών της Βουλής για την «Πράσινη Ενέργεια» παρενέβη ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος , όπου μεταξύ άλλων επισήμανε για τον Ασπροπόταμο τα εξής:

Δημοσιεύματα λένε ότι στην περιοχή του Ασπροποτάμου του νομού Τρικάλων, νότια ορεινή Πίνδος, θα εγκατασταθούν 300 ανεμογεννήτριες.

Τι πάρκο θα δημιουργηθεί εκεί, τι ξεχέρσωση θα υπάρξει για να μπούνε οι 300 ανεμογεννήτριες, για να γίνουν τα γήπεδα για τις ανεμογεννήτριες, να γίνουν οι δρόμοι για την πρόσβαση, τα δίκτυα τα οποία θα πρέπει να αναπτυχθούν για να μπορέσουν να πάρουν το ρεύμα και τις φοβερές επιπτώσεις τις οποίες θα έχει στην αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.

`Η όταν εγκαθίστανται φωτοβολταϊκά πάρκα σε γη με
υψηλή παραγωγικότητα, τις επιπτώσεις στην παραγωγή των αγροτοδιατροφικών εμπορευμάτων, που είναι απαραίτητα για την κάλυψη των αναγκών του λαού και την υποκατάσταση της παραγωγής από εισαγόμενα αγροτικά εμπορεύματα.


Επιπτώσεις που ήδη εξελίσσονται σε περιοχές όπως η Εύβοια, η Αιτωλοακαρνανία, η Λακωνία και αλλού, όπου ήδη παρατηρείται πολύ μεγάλη συγκέντρωση από αιολικά πάρκα».


Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος σημείωσε ότι παράλληλα «για την προώθηση των ΑΠΕ, η διαχείριση των υδάτινων πόρων, ο εμπλουτισμός του υδροφόρου ορίζοντα, η άρδευση και ύδρευση, τα υδροηλεκτρικά φράγματα παραπέμπονται στις ελληνικές καλένδες ή έρχονται απλά και μόνο ως μαϊντανός στο περιτύλιγμα αυτό της τεράστιας επίθεσης, η οποία θα γίνει, ΑΠΕ, αιολικών και φωτοβολταϊκών, με τις σημαντικές επιπτώσεις στην ευστάθεια του συστήματος, στο
πανάκριβο ρεύμα που θα κληθούν να πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα και τις επιπτώσεις
του περιβάλλοντος».

ΤΡΙΚΑΛΑ 13/02/2020 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης