"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

36.2 C
Trikala

Παρέμβαση του κοσμήτορα της ΣΕΦΑΑ Τρικάλων για το κάπνισμα εν όψει “ξωτικών”

lafarm

Σχετικά άρθρα

Παρέμβαση μέσω επιστολής στις Αρχές του τόπου (Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων,  Δήμαρχο Τρικκαίων,  Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων και με κοινοποίηση στην Διευθύντρια Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων), έκανε ο  Κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑ Γιάννης Κουτεντάκης. Ο ιδιαιτέρως ευαίσθητος στο θέμα αυτό κοσμήτορας, ζητά παρέμβαση για τον Νόμο περί καπνίσματος, εν όει Μύλου των Ξωτικών.

Αναλυτικά ο κ. Κουτεντάκης, αναφέρει:

Επειδή,

1. μακροχρόνιες μελέτες τόσο στα εργαστήρια της Σχολής μας όσο και άλλων αξιόλογων διεθνών επιστημονικών κέντρων, έχουν επανειλημμένως επισημάνει τις βλαβερές συνέπειες του παθητικού καπνίσματος στην ανθρώπινη υγεία, ιδιαίτερα σε άτομα νεαρής ηλικίας,

2. δεν είναι ορατό ότι οι υπηρεσίες σας φροντίζουν να εφαρμοστεί ο Νόμος περί καπνίσματος, και

3. έχει συγκεντρωθεί πληθώρα έντυπου και φωτογραφικού υλικού που αποδεικνύει τα παραπάνω,

σας ενημερώνω ότι, στο πλαίσιο των προβλεπομένων υποχρεώσεών μου που αφορούν στην υγεία και ποιότητα ζωής διδασκόντων και διδασκομένων, και εφόσον η μη εφαρμογή των σχετικών διατάξεων συνεχίζεται από τις υπηρεσίας σας, είμαι υποχρεωμένος να ασκήσω τα διαθέσιμα ένδικα μέσα προκειμένου να διαφυλάξω την υγεία των νεαρών φοιτητών μας, η οποία τίθεται σε κίνδυνο λόγω έκθεσής τους στο παθητικό κάπνισμα σε δημόσιους χώρους.

Άμεση δε εφαρμογή του σχετικού περί καπνίσματος νόμου – και με την ευκαιρία του «Μύλου των Ξωτικών» και των χιλιάδων επισκεπτών που αναμένονται – θα είναι μία πρώτης τάξης διαφήμιση της πόλης μας και ένα μήνυμα προς την υπόλοιπη χώρα ότι η επαρχία είναι ακόμα όρθια και δημιουργεί».

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μια γενναία κίνηση κατά του καπνίσματος. Πολύ σημαντική η κίνηση του Κοσμήτορα ΣΕΦΑΑ. Επιτέλους εμείς και τα παιδιά μας, να έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφτούμε χώρους που πιο πριν ήταν απαγορευτικοί λόγω του καπνού. Είναι προς όφελος όλων!

  2. Συγχαρητήρια στον κοσμήτορα! Επιτέλους τα αυτονόητα να γίνουν πράξη σε αυτό το τόπο. Είναι τραγικό μέσα σε δημόσιες υπηρεσίες κ σε δημαρχεία να γίνεται ανεκτό το κάπνισμα..βέβαια όταν κ οι ίδιοι οι δήμαρχοι καπνίζουν στα γραφεία τους τότε τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα για τους πολίτες κ τους εργαζόμενους. Ελπίζουμε η ενέργεια του αυτή να έχει αντίκρισμα για την υγεία κ το καλό όλων!

  3. Συγχαρητηρια στον κ. Κουτεντάκη για την παρεμβαση του! Δυστυχως οταν προκειται για το δημοσιο συμφερον οι αρχες δειχνουν χαρακτηριστικη χαλαροτητα στην εφαρμογη των νομων, αρα, ως πολιτες, οφειλουμε να αναλαβουμε δραση…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης