Παρέμβαση των “Ενεργών Πολιτών” Καλαμπάκας για το 5ο Δημοτικό Reviewed by Momizat on . Θέση στο θέμα με την πτώση τμήματος οροφής σε αίθουσα του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας, που συνέβη πριν λίγες ημέρες, παίρνει η «Πρωτοβουλία ενεργών πολιτώ Θέση στο θέμα με την πτώση τμήματος οροφής σε αίθουσα του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας, που συνέβη πριν λίγες ημέρες, παίρνει η «Πρωτοβουλία ενεργών πολιτώ Rating: 0

Παρέμβαση των “Ενεργών Πολιτών” Καλαμπάκας για το 5ο Δημοτικό

Παρέμβαση των “Ενεργών Πολιτών” Καλαμπάκας για το 5ο Δημοτικό

Θέση στο θέμα με την πτώση τμήματος οροφής σε αίθουσα του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας, που συνέβη πριν λίγες ημέρες, παίρνει η «Πρωτοβουλία ενεργών πολιτών Δήμου Καλαμπάκας». Πρόκειται για ομάδα που συστάθηκε στον Δήμο, προκειμένου να παρεμβαίνει στα τοπικά συμβαίνοντα και πιθανώς αυτό να καταλήξει και σε κάθοδο στις εκλογές. Μέχρι τότε, όμως, θα πρέπει να γίνει κάτι με το συγκεκριμένο περιστατικό. Η «Πρωτοβουλία» με την παρέμβασή της, εκτός του ότι καταγγέλλει «την αδιαφορία των τοπικών αρχών», καλεί τους δημότες (είτε είναι γονείς – κηδεμόνες μαθητών, είτε όχι) να δράσουν, με συγκριμένους στόχους. Αναλυτικά το κείμενο της παρέμβασης αναφέρει:

«Τόσο εμείς όσο και όλοι όσοι αντίκρισαν τις εικόνες της πτώσης τμήματος της οροφής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας παγώσαμε.

Την αρχική αμηχανία αντικατέστησε πολύ σύντομα η οργή.

Το πρώτο που σκέφτεται κανείς και κυρίως οι γονείς των παιδιών που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο είναι, τι θα γινόταν αν τα παιδιά ήταν εκεί τη συγκεκριμένη στιγμή.

Αναρωτιέται κανείς ποιος είναι ο υπεύθυνος για την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε η κατασκευή ενός καινούριου οικοδομήματος στο οποίο στεγάζονται ανήλικοι μαθητές.

Σχετικά ρεπορτάζ αναφέρουν ότι το περιστατικό αυτό δεν ήταν το πρώτο, αφού τον Αύγουστο σημειώθηκε ανάλογη ζημία.

Όλοι οι υπεύθυνοι να αναλάβουν  τις ευθύνες τους ΤΩΡΑ για τις κακοτεχνίες που οδήγησαν στο τραγικό αυτό γεγονός.

Να αναλογιστούν επιτέλους τι αποτελέσματα επιφέρει η απλή διαχείριση των κρίσιμων θεμάτων και η παντελής απουσία της όποιας διεκδίκησης ακόμα και στις περιπτώσεις που έχουν να κάνουν με ανθρώπινες ζωές και μάλιστα με ζωές ανήλικων παιδιών.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την πλήρη αδιαφορία των Τοπικών Αρχών

ΖΗΤΟΥΜΕ την λήψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων

ΚΑΛΟΥΜΕ τους γονείς και τους δημότες σε αγωνιστική συσπείρωση με στόχο

– να απαιτήσουν την εκταμίευση των απαιτούμενων πόρων προκειμένου να αποκατασταθούν  πλήρως οι κακοτεχνίες στο συγκεκριμένο σχολείο αλλά και σε όλα τα σχολεία του Δήμου

– να αναζητηθούν και να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που αναλογούν».

Πρωτοβουλία ενεργών πολιτών Δήμου Καλαμπάκας

 

Αφήστε το σχόλιο σας