Παρέμβαση των επαγγελματιών της Ελάτης προς τον Δήμαρχο Πύλης Reviewed by Momizat on .  Επιστολή  στάλθηκε σήμερα στο Δήμαρχο Πύλης ακολουθούμενη από 46 υπογραφές, δηλαδή όλων ανεξαιρέτως των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην Ελάτη.  Σε επ  Επιστολή  στάλθηκε σήμερα στο Δήμαρχο Πύλης ακολουθούμενη από 46 υπογραφές, δηλαδή όλων ανεξαιρέτως των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην Ελάτη.  Σε επ Rating: 0

Παρέμβαση των επαγγελματιών της Ελάτης προς τον Δήμαρχο Πύλης

Παρέμβαση των επαγγελματιών της Ελάτης προς τον Δήμαρχο Πύλης

 Επιστολή  στάλθηκε σήμερα στο Δήμαρχο Πύλης ακολουθούμενη από 46 υπογραφές, δηλαδή όλων ανεξαιρέτως των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην Ελάτη.  Σε επόμενη φάση αν χρειαστεί θα συγκεντρωθούν και υπογραφές κατοίκων και παραθεριστών. Οι επαγγελματίες αναφέρονται σε προβλήματα που υπάρχουν και οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν : 

Αγαπητέ κε Δήμαρχε,
Η Ελάτη είναι ένα από τα πιο όμορφα χωριά του ορεινού όγκου και πέρα από τη φυσική ομορφιά για την οποία την επισκέπτονται χιλιάδες ανθρώπων κάθε χρόνο διαθέτει και την μεγαλύτερη τουριστική υποδομή της περιοχής μας με καταλύματα, εστιατόρια, καφέ-μπαρ και εμπορικά καταστήματα.
Παρόλα αυτά παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις σε πράγματα πού θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα ειδικά σε ένα τόσο τουριστικό μέρος.
Όντας κάτοικοι του χωριού αλλά και επιχειρηματίες, έπειτα και από διαβουλεύσεις με άλλους επαγγελματίες μέλη του συλλόγου μας, κατοίκους αλλά και επισκέπτες του χωριού σας μεταφέρουμε κάποια αιτήματα τα οποία θεωρούμε ότι θα έπρεπε όσο το δυνατόν πιο άμεσα να ικανοποιήσει ο Δήμος.
1. Παιδική χαρά. Αποτελεί πλέον ΣΟΒΑΡΟ κίνδυνο για τα παιδιά με σπασμένα ξύλα, καρφιά που εξέχουν και κομμένα σχοινιά. Η χειρόγραφη πινακίδα που προειδοποιεί ότι η παιδική χαρά είναι ακατάλληλη δεν αποτελεί λύση.
2. Το θέμα της καθαριότητας. Θα πρέπει ειδικά στις περιόδους αιχμής με τους τόσους επισκέπτες να κατακλύζουν το χωριό να γίνεται πολύ πιο συχνή αποκομιδή των απορριμάτων, όπως επίσης και να καθαρίζεται γενικά το χωριό. Με την καινούρια πλακόστρωση είναι μια καλή ευκαιρία να τοποθετηθούν και μικροί κάδοι σκουπιδιών στον κεντρικό πλακοστρωμένο πλέον δρόμο. 
3. Καθαρισμός και κοπή κλαδιών και χόρτων στους διάφορους περιφερειακούς δρόμους του χωριού, ειδικά το καλοκαίρι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.
4. Τοποθέτηση ΑΜΕΣΑ κυρτών καθρεπτών κυκλοφορίας σε σημεία τα οποία είναι επίφοβα για πρόκληση ατυχήματος.
5. Κάθετη διαγράμμιση πάρκινγκ στην είσοδο του χωριού πάνω από το πάρκο του Προφήτη Ηλία και τοποθέτηση πινακίδας «δημοτικό πάρκινγκ»
6. Τοποθέτηση μεταλλικών πινακίδων (2) στην είσοδο του χωριού και την πλατεία για να αποφύγουμε την παράνομη αφισοκόλληση, αλλά και για να υπάρχει χώρος για την ανάρτηση ανακοινώσεων από το Δήμο, το σύλλογό μας και τον σύλλογο γυναικών.
7. Την περίοδο αιχμής από 10-17 Αυγούστου να υπάρξει έλεγχος από αρμόδιο όργανο του Δήμου για την αλόγιστη σπατάλη νερού με αποτέλεσμα να μένει το χωριό χωρίς νερό και οι επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν σοβαρό θέμα στην λειτουργία τους
8. ΑΜΕΣΗ αντιμετώπιση του θέματος των αδέσποτων σκύλων. Κάθε χρόνο λίγο πριν το καλοκαίρι παρατηρείται αύξηση των αδέσποτων στην περιοχή λόγω των ασυνείδητων που τα εγκαταλείπουν. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αρκετά με σοβαρά προβλήματα υγείας (ψώρα, λεισμανίαση), ο αριθμός των οποίων θα αυξηθεί διότι πολλαπλασιάζονται ήδη.

Όλα τα παραπάνω είναι αιτήματα των επαγγελματιών αλλά και των κατοίκων του χωριού τα οποία χρίζουν άμεσης δράσης όχι μόνο διότι κάποια αποτελούν σοβαρά θέματα ασφαλείας και δημόσιας υγείας αλλά και σε δεύτερο βαθμό αποτελούν και άσχημη εικόνα για τον επισκέπτη η οποία εικόνα για ένα τόσο τουριστικό μέρος αποτελεί απαραίτητο μέσο για την ευημερία του. Τα παραπάνω έχουν κοινοποιηθεί και στον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου κ. Βασίλειο Χαμψά.
Έπονται υπογραφές.

Φωτογραφία του Ελάτη- Περτούλι- ΝεραΪδοχώρι.

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή