"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Παρέμβαση Χατζηγάκη για στήριξη της εστίασης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Παρέμβαση υπέρ της στήριξης του κλάδου της εστίασης πραγματοποίησε ο Μικέλης Χατζηγάκης στην κυβέρνηση.

Με ανακοίνωση του ο Χατζηγάκης αναγνωρίζει τις τεράστιες δυσκολίες που είχαν οι άνθρωποι της εστίασης και λέει χαρακτηριστικά ότι «η εστίαση αποτελεί έναν από τους πλέον σημαντικούς κλάδους στην Ελληνική οικονομία που δίνουν δουλειά σε χιλιάδες εργαζομένους.

Ο κλάδος αυτός είναι ακόμα πιο σημαντικός σε επαρχίες, όπως τα Τρίκαλα, που στηρίζονται αναλογικά ακόμα περισσότερο στην εστίαση συγκριτικά με τις μεγάλες πόλεις όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη».

Ο οικονομολόγος και υποψήφιος βουλευτής με την ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές ζητάει εξάλειψη του ειδικού φόρου στον καφέ και διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ τουλάχιστον μέχρι το τέλος τους χρόνου,αλλά και την δραστική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Επίσης, με παρέμβαση του ζητάει γενναίες επιδοτήσεις σε πάγια κόστη (π.χ. ΔΕΗ). Σε αυτό να προβλεφθούν τα διαφορετικά πάγια επιχειρήσεων (π.χ. μουσικά δικαιώματα, NOVA).

 Συγχρόνως, ο Χατζηγάκης προτείνει την πρόβλεψη για διατήρηση και φέτος του επιπλέον 50% της χρήσης τραπεζοκαθισμάτων χωρίς χρέωση.

Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητη η προώθηση δανείων με μηδενικά επιτόκια για τα επόμενα δύο χρόνια σε επιχειρήσεις που δεν γίνονται επιλέξιμες για δανειοδότηση έτσι ώστε να πάρουν ανάσα οι επαγγελματίες και να μπορέσουν να ορθοποδήσουν. 

Στηρίζοντας αυτούς τους ανθρώπους στηρίζεται η εργασία, τονώνεται η αγορά και εν τελεί στηρίζεται η εθνική μας οικονομία. 

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Οι προτάσεις του Μικέλη για την εστίαση.
  Διαβάζοντας τις προτάσεις του Μικέλη ένας έξυπνος εστιάτορας θα έλεγε. Εντάξει τα κάνουμε όλα αυτά και αναφέρομαι στις προτάσεις του τις οποίες μάλιστα τις σημειώνει και έντονα γράμματα. Αλλά πελάτες που θα βρούμε όταν ο κόσμος δεν βγάζει πέρα; Όταν δεν του περισσεύουν πως θα πάει στην ταβέρνα;
  Αυξήστε λοιπόν τους μισθούς και τις συντάξεις να κινηθεί η αγορά και μαζί με αυτήν και η εστίαση. Παράλληλα δώστε και τις συντάξεις σε αυτούς που περιμένουν 3 ακόμη και 4 χρόνια και είναι 300 χιλιάδες συμπολίτες μας,γιατί το ζήτημα αυτό αποτελεί τη μεγάλη ντροπή όχι μόνο της παράταξης σας αλλά ολόκληρου του σαθρού πολιτικού συστήματος της ανεξέλεγκτης κομματοκρατίας και της συνεχούς εξαπάτησης του Λαού μας και όλα θα κυλίσουν κατά τους κανόνες της αγοράς.
  Αγαπητέ Μικέλη το οικονομικό σύστημα μοιάζει με μηχανή και όπως η μηχανή για να κινηθεί θέλει ενέργεια και αυτή τι δίνει το καύσιμο έτσι και στην οικονομία την αντίστοιχη ενέργεια τη δίνει το χρήμα, για αυτό και ο Κέυνς μίλησε για ΕΝΕΡΓΟ ζήτηση.
  Αλήθεια εκεί στα μεγάλα πανεπιστήμια της πέραν του Ατλαντικού, υποτιθέμενης δημοκρατίας, δεν σας είπαν τίποτα για τον Κέυνς ή το Μαρξ, μόνο για τους νεοφιλελεύθερους σας μίλησαν;
  Αναμένω τις απαντήσεις σου.
  Δικαιόπολης.

  • Αγαπητέ Δικαιόπολη.
   Μου αρέσει πολύ που ”χαλάς” το πληκτρολόγιο σου, στου κωφού την πόρτα. 40 ολόκληρα ευρουλάκια πλήρωσα για το δικό μου τις προάλλες. Πρόσεχε.

 2. Κάποτε εδώ “χτύπαγε η καρδιά” της γεωργίας αλλά τώρα λέει η εστίαση. Η λαϊκή παροιμία “κάλιο 10 και στο χέρι…” δείχνει το τι πίστευαν τότε, αλλά τώρα λέει όλοι στα δάνεια, τώρα όλοι δεν είναι στην ΔΕΗ ή τουλάχιστον όχι ακόμα, και τέλος δώσε και το υπολοίπου 50% ελεύθερου δημόσιου χώρου …ξυπνώντας κατάλαβα ότι ζω σε άλλη χώρα !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης