"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.4 C
Trikala

Παρίσι, επίθεση στην Charlie Hebdo. Ο αληθινός δράστης είναι ο ιμπεριαλισμός!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η ανθρωποσφαγή που εκτυλίχθηκε το πρωινό της Τετάρτης 7 του Γενάρη στα γραφεία της σατυρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στην οδό Νικολά Απέρ στο κέντρο του Παρισιού όσο αποτρόπαια είναι άλλο τόσο αναμενόμενη ήταν. Δράστες δυο νεαροί γάλλο-αλγερινοί αυτήν την φορά, από την μεγάλη δεξαμενή των νέων δίχως μέλλον, γάλλων και μεταναστών δεύτερης και τρίτης γενιάς που κυκλοφορούν με απόγνωση και μίσος στις λαϊκές γειτονιές του Παρισιού και άλλων πόλεων.
Μια δεξαμενή από την οποία έπαψε προ πολλού να αναζωογονείται η αριστερά και στην οποία ψαρεύουν με επιτυχία οι φασίστες κάθε κοπής, οι αντιδραστικοί τζιχαντιστές και κάθε λογής οπισθοδρομικές δυνάμεις που αναφύονται συνεχώς τον τελευταίο καιρό στην Ευρώπη και στον κόσμο.
Ο μεγάλος ένοχος όμως δεν μπορεί να κρυφτεί, παρά την προσπάθεια των κυρίαρχων μέσων «ενημέρωσης» να ξεκόψουν το γεγονός από τις αιτίες του. Αληθινά υπεύθυνοι για όσα συμβαίνουν και άλλων που θα συμβούν είναι οι ιμπεριαλιστές που με την πολιτική τους σπέρνουν την δυστυχία και την απόγνωση σε ολοκλήρους λαούς και εκατομμύρια ανθρώπους. Ειδικά οι δυτικοί που συστηματικά τις τελευταίες δύο δεκαετίες κατάστρεψαν ολόκληρες χώρες και κοινωνίες στην Μέση Ανατολή και την βόρεια Αφρική. Δολοφόνησαν εκατοντάδες χιλιάδες, δημιούργησαν κύματα προσφύγων, διέλυσαν τις παραδοσιακές οικονομίες, έσπειραν το μίσος.
Με πρωταγωνιστές τους Αμερικανούς οι Γάλλοι ιμπεριαλιστές δεν πήγαν πίσω σε αυτήν την εγκληματική σταυροφορία. Στην Λιβύη πρωταγωνίστησαν στην ανατροπή του Καντάφι και στην διάλυση της χώρας. Στην Συρία τα ίδια, προκαλώντας ανείπωτη δυστυχία σε εκατομμύρια ανθρώπους που σκοτώθηκαν η ξεκληρίστηκαν. Άνοιξαν το κουτί της Πανδώρας υποστηρίζοντας τις πιο αντιδραστικές φεουδαρχικές δυνάμεις τύπου Αλ Κάιντα και Ισλαμικό Κράτος για να ανατρέψουν τον Άσαντ και να ξανά-χαράξουν τα σύνορα στην Μέση Ανατολή. Συνεχίζουν συστηματικά να δολοφονούν τυφλά στο Αφγανιστάν, στην Συρία, στο Ιράκ, στην Υεμένη, στην Σομαλία και αλλού για να μην αναφερθούμε στα εγκλήματα που διαπράττουν στην μαύρη Αφρική με τις συνεχείς επεμβάσεις. Μετέτρεψαν ολόκληρους λαούς σε αποδιοπομπαίους, στοχοποίησαν την θρησκεία και τις παραδόσεις τους, άνοιξαν συνεχές πόλεμο στους απεγνωσμένους πρόσφυγες και μετανάστες που επιχειρούν να γλυτώσουν από την καταστροφή. Αλλά και μέσα στην καρδιά των δυτικοευρωπαϊκών κοινωνιών ο ιμπεριαλισμός έχει ανοίξει πόλεμο με τους μετανάστες από τις αραβικές χώρες και τους αλλόθρησκους, έχει αυξήσει την πίεση και τους αποκλεισμούς την ίδια στιγμή που χρησιμοποιεί κάθε λογής αντιδραστικούς για να στρατολογούν μισθοφόρους για τα πολεμικά μέτωπα στην Μέση Ανατολή. Αυτές είναι οι πραγματικές αιτίες της επίθεσης στην Charlie Hebdo και όχι οι γελοιογραφίες για τον Μωάμεθ, ανεξάρτητα από τι είχαν στο θολωμένο μυαλό οι νεαροί, που φώναζαν πως ο Προφήτης εκδικείται.
Φυσικά ούτε μια στο εκατομμύριο δεν μπορεί να πιστεύει κανείς σοβαρός άνθρωπος πως τέτοιου είδους ενέργειες μπορούν να επηρεάσουν έστω στο ελάχιστο, την κυριαρχία και την πολιτική του ιμπεριαλισμού, στην Μέση Ανατολή η στον υπόλοιπο κόσμο. Γι” αυτό και ο κατευθυνόμενος πανικός και η υπέρ-αντίδραση με τον στρατό να περιπολεί στους δρόμους των γαλλικών πόλεων αποτελεί τουλάχιστον υποκρισία και έχει άλλους, εσωτερικούς πολιτικοκοινωνικούς, στόχους Το μόνο που μπορούν να προκαλέσουν τέτοιες ενέργειες σαν αποτέλεσμα είναι να γίνουν ευκαιρία για τις αντιδραστικές δυνάμεις και τα καθεστώτα να ενισχύσουν και να δικαιολογήσουν τις πολιτικές καταστολής των λαϊκών αγώνων, περιστολής και άλλο των δημοκρατικών δικαιωμάτων και να εντείνουν τις επιθέσεις στους μετανάστες, στους φτωχούς και στις μειονότητες.

ΥΓ. Το γεγονός πως η επίθεση έγινε στο φως της ημέρας, σε μια από τις πιο καλά φυλασσόμενες περιοχές της γαλλικής πρωτεύουσας και από δράστες που ήταν υπό αστυνομική παρακολούθηση μας δημιουργεί πολλά ερωτηματικά που μένει να δούμε αν θα έχουν κάποιες πειστικές απαντήσεις.
προδημοσίευση από την Προλεταριακή Σημαία που θα κυκλοφορήσει σήμερα Σάββατο.

http://www.kkeml.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης