Παρίσι: Ληστεία με λεία-«μαμούθ» 5 εκατ. ευρώ – Τρόμος για δύο γυναίκες από το Κατάρ Reviewed by Momizat on . Τα θύματα της ληστείας είναι αδελφές, γράφει η «Le Parisien» - Δύο άνδρες με κουκούλες υποχρέωσαν την Bentley που τις μετέφερε να βγει από τον αυτοκινητόδρομο κ Τα θύματα της ληστείας είναι αδελφές, γράφει η «Le Parisien» - Δύο άνδρες με κουκούλες υποχρέωσαν την Bentley που τις μετέφερε να βγει από τον αυτοκινητόδρομο κ Rating: 0

Παρίσι: Ληστεία με λεία-«μαμούθ» 5 εκατ. ευρώ – Τρόμος για δύο γυναίκες από το Κατάρ

Τα θύματα της ληστείας είναι αδελφές, γράφει η «Le Parisien» – Δύο άνδρες με κουκούλες υποχρέωσαν την Bentley που τις μετέφερε να βγει από τον αυτοκινητόδρομο και να σταματήσει

Δύο γυναίκες πολίτες του Κατάρ που είχαν μόλις φθάσει αεροπορικώς στο αεροδρόμιο του Μπουρζέ, βόρεια του Παρισιού, έπεσαν θύματα ληστείας το βράδυ της Δευτέρας μαζί με τον οδηγό τους σε αυτοκινητόδρομο κοντά στις πύλες της πρωτεύουσας και η λεία των ληστών ανέρχεται σε «τουλάχιστον 5 εκατ. ευρώ», έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές.

Παρίσι: Ληστεία με λεία-«μαμούθ» 5 εκατ. ευρώ - Τρόμος για δύο γυναίκες από το Κατάρ

Δύο άνδρες με κουκούλες υποχρέωσαν την Bentley στην οποία επέβαιναν οι δύο γυναίκες να βγει από τον αυτοκινητόδρομο και να σταματήσει. Αφού έριξαν δακρυγόνο αέριο στις γυναίκες, ηλικίας περίπου 60 ετών, και στον οδηγό τους, λήστεψαν «ό,τι υπήρχε μέσα στο αυτοκίνητο: κοσμήματα, ρούχα, αποσκευές… αξίας τουλάχιστον 5 εκατ. ευρώ», σύμφωνα με μία από τις πηγές αυτές. Η εφημερίδα «Le Parisien» γράφει ότι οι δύο γυναίκες από το Κατάρ είναι αδελφές.

Σύμφωνα με πηγές της γαλλικής αστυνομίας, οι δύο γυναίκες που έπεσαν θύματα ληστείας προέρχονται από την οικογένεια Ali Muslimani, μία ισχυρή οικογένεια που δραστηριοποιείται στον τομέα της βιομηχανίας του Κατάρ.

Στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου που εξυπηρετεί τα αεροδρόμια του Ρουασί-Σαρλ ντε Γκολ και του Μπουρζέ πραγματοποιούνται συχνά ληστείες, με στόχο πολυτελή αυτοκίνητα σε μποτιλιαρίσματα ή ξένους που υποτίθεται ότι μεταφέρουν σημαντικά ποσά σε μετρητά.

Τον Οκτώβριο, ένα ταξί μέσα στο οποίο βρισκόταν ο Φιλίπ Ζινεστέ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας καταστημάτων με χαμηλές τιμές Gifi, δέχθηκε επίθεση καθώς έβγαινε από το αεροδρόμιο του Μπουρζέ από τρεις άνδρες, οι οποίοι έκλεψαν αποσκευές επιβατών η αξία των οποίων υπολογίζεται σε 100.000 ευρώ.

Η σήραγγα του Λαντί, βόρεια πύλη προς την πρωτεύουσα, παρακολουθείται ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής. Τον Απρίλιο του 2015, τρεις άγνωστοι έκλεψαν εκεί κοσμήματα αξίας τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ από συλλέκτρια κορεατικής τέχνης αφού έσπασαν τους υαλοπίνακες του ταξί στο οποίο επέβαινε.

Στις αρχές Νοεμβρίου, η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε μια δέσμη μέτρων και αποδέσμευση πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για την υπεράσπιση του τουρισμού, ενός τομέα που έχει δεχθεί πλήγματα από επιθέσεις και ληστείες όπως αυτή σε βάρος της Κιμ Καρντάσιαν που έγινε στην πρωτεύουσα.

Η κύρια πτυχή των μέτρων (15 εκατ. ευρώ) αφορά την ασφάλεια των τουριστών, κυρίως στην περιφέρεια του Παρισιού. Πολλές τουριστικές περιοχές θα εξοπλιστούν με κάμερες επιτήρησης, ιδιαίτερα σε τομείς όπου έχουν σημειωθεί ληστείες, όπως η σήραγγα του Λαντί ή τα ξενοδοχεία στο Παρίσι και την περιφέρειά του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή