"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

Παραίτηση Γ. Οικονόμου από τα κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ, με φόντο εξελίξεις

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μόνο τυχαίες δεν ήταν οι διαρροές και οι κινήσεις του Γ. Οικονόμου το τελευταίο διάστημα. Η σχεδόν αποστροφή στο ΠΑΣΟΚ του Γ. Βενιζέλου και η άγνωστη σχέση του με τις κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου, παρότι σχολιάστηκαν από όλους, φαίνεται ότι είχαν μια σαφή σχέση με μια τυπικά… ουσιαστική κίνηση. Απολύτως εξακριβωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο για μια ημέρα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έχει εδώ και σχεδόν πέντε μήνες παραιτηθεί από τα όργανα του πάλαι ποτέ Κινήματος.
Δηλαδή, από τον τομέα αθλητισμού στον τοποίον είχε τοποθετηθεί πέρυσι τέτοιον καιρό και από την Επιτροπή Προγράμματος, όπου τοποθετήθηκε στις αρχές του έτους.
Παραμένει άγνωστο, αν και κρίσιμο ζήτημα, εάν παρέδωσε την “κομματική ταυτότητα”. Εάν, δηλαδή, αναμένει κάποια κίνηση από τον ΓΑΠ (ο οποίος επανεμφανίστηκε ήδη) και εάν παίζει ρόλο η γενικότερη ανακατάταξη με φόντο τις εκλογές.
θα πρέπει, εδώ να σημειώσουμε μια σειρά από στοιχεία που ίσως δείχνουν ορισμένες κατευθύνσεις:
– Ο Γ. Οικονόμου είχε ακολουθήσει μια πιο διακριτή σχέση με το ΠΑΣΟΚ
– Ταυτοχρόνως, δεν ταυτίστηκε ποτέ με τον ΣΥΡΙΖΑ (ενδεικτικά εδώ)
– Εσχάτως, πλήθος δημοσιευμάτων και διαρροών για την πιθανότητα καθόδου του στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα, έκαναν την εμφάνισή τους. Σε σημείο τέτοιο, ώστε να αναγκαστεί ολόκληρη Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να κάνει ειδική αναφορά στο όνομά του, αποκλείοντάς τον, επί της ουσίας. Μη αποκλείοντας, όμως, άλλες υποψηφιότητες.
Γενικά, το όνομα του Γ. Οικονόμου σχετίεται με την πολιτική ιδιότητα του πατρός Χρήστου, αλλά και της πεθεράς Σούλας Μερεντίτη. Υπό την έννοια αυτή, προφανώς οι του ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα, επ’ ουδενί ήθελαν να ακούσουν για υποψφηιότητα του ψυχιάτρου. Παραμένει, όμως, ακόμη διερευνήσιμο, ποιος ακριβώς έκανε τις επαφές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – Οικονόμου. Για την ακρίβεια, ποιος πρώτος σήκωσε το τηλέφωνο, για να κλειστούν ραντεβού που, όπως φαίνεται από τις μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες, δεν έγιναν στα Τρίκαλα.
Από την άλλη, και με δεδομένα:
– την επανεμφάνιση ΓΑΠ,
– το εντελώς ρευστό πολιτικό σκηνικό,
– τη μη διευκρίνιση για την ταυτότητα μέλους,
– την άγνωστη ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών,
– την πιθανότητα, ακόμη και πολιτικοί όπως η Θεοδ. Τζάκρη να προαλείφονται για υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ,
όλα τα σενάρια να είναι ανοιχτά.
Πρόκειται, από την άλλη, για μια ενδοσκόπηση στον ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων. Διότι, ασχολείται με πρόσωπα τον Γ. Οικονόμου και τον Γ. Χάιδο, ενώ θα έπρεπε να ενισχύει τα ανοίγματα στην κοινωνία, που ήδη βεβαίως προωθεί (ενδεικτικά εδώ κι εδώ). Σαφώς πρέπει να ασχολείται με πρόσωπα, “ειδικής βαρύτητας”. Αλλά είναι αυτό το πολιτικό πρόσημο που θα ήθελε η ΝΕ να δείξει; Δηλαδή, μόνο τα ονόματα παίουν ρόλο; Ή έχει σημασία η πολιτική;

Πάντως, το όλο θέμα είναι ενδιαφέρον. Και προφανώς, ο Γ. Οικονόμου δεν κάνει τυχαίες κινήσεις: η παραίτησή του, πριν από πέντε σχεδόν μήνες, στις 2 Ιουλίου, την ημέρα κατάθεσης του νομοσεδίου για τη “μικρή ΔΕΗ”, προφανώς δεν είναι μόνο συμβολική.Αλλά και έχει σημασία ως προς το μεγάλο διάστημα που έχει μεσολαβήσει μέχρι τώρα. Θα παίξει αυτό το διάστημα, ρόλο στη συνείδηση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ή άλλου κόμματος;
Θα παίξει ρόλο στο αν θα πάει στη συγκέντρωση για την κεντροαριστερά που διοργανώνει το ΠΑΣΟΚ (το οποίο επιδιώκει αναβάθμιση και… εκλογές);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης