"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Παραίτηση περιφερειακού συμβούλου Μαγνησίας Κ. Χαλέβα με πυρά στον Κ. Αγοραστό – “Δε μπήκα στην πολιτική για να διαπραγματεύομαι με προμηθευτές”

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Κώστας Χαλέβας με πυρά στον Κ. Αγοραστό – “Δε μπήκα στην πολιτική για να διαπραγματεύομαι με προμηθευτές”

Με μία επιστολή 526 λέξεων, ο περιφερειακός σύμβουλος Μαγνησίας και αρχιτέκτονας Κώστας Χαλέβας, ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη “Θεσσαλία υπέρ των Πολιτών” του Κώστα Αγοραστού, ύστερ από 12 συναπτά έτη, κατά τα οποία εκλέγεται μεταξύ των πρώτων θέσεων, σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις.

Ο κ. Χαλέβας αφήνει σαφέστατες αιχμές για τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, αλλά και για κάποια πρόσωπα που βρίσκονται πολύ κοντά σε αυτόν.

Ολόκληρη η επιστολή του Κώστα Χαλέβα:

Αξιότιμη κ. Πρόεδρε του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας,

Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη,

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Με την παρούσα επιστολή, επιθυμώ να διαχωρίσω τη θέση μου από την παράταξη «Συμμαχία υπέρ των Πολιτών» του κ. Αγοραστού και της κ. Κολυνδρίνη και να ανακοινώσω την ανεξαρτητοποίησή μου.

Η πολιτική μου διαδρομή για περισσότερα από σαράντα έτη στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι Αρχές και ο αξίες μου, αλλά κυρίως η αξιοπρέπειά μου, μου επιβάλλει να τιμήσω την εντολή που μου έδωσαν 7.427 πολίτες της Μαγνησίας και ειδικά της προσφυγικής Νέας Ιωνίας, εκλέγοντάς με, τρίτο στη σειρά κατάταξης περιφερειακό σύμβουλο, με 34 ψήφους διαφορά από τον δεύτερο.

Επειδή έχω μάθει να μιλώ πάντα με ειλικρίνεια, οφείλω να εξηγήσω τους λόγους που με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Διαπίστωσα ότι μετά από πολλά χρόνια διοίκησης της συγκεκριμένης Περιφερειακής Αρχής, η Μαγνησία παραμένει αδικημένη. Μείζονα προβλήματα δεν επιλύονται και τοποθετούνται μεθοδικά κάτω από το χαλί.

Για την έντονη δυσοσμία στο πολεοδομικό συγκρότημα και τις μελέτες που δεν δείχνουν ποτέ ρυπαντή, για τους αυξημένους ρύπους στην ατμόσφαιρα, την ανολοκλήρωτη περιφερειακή οδό, το απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο του Πηλίου, την κατασκευή τερματικού σταθμού LNG στον Παγασητικό, την κατασκευή τελεφερικ στο Πήλιο, μία υπόσχεση που αθετήθηκε και για πολλά άλλα σοβαρά ζητήματα, η Περιφερειακή Αρχή δεν έπραξε τα δέοντα. Οι πολίτες εύλογα ζητούν από εμάς περισσότερα. Πρέπει λοιπόν κι εμείς να έχουμε την ευθιξία να αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας για όσα κάνουμε και όσα δεν κάνουμε, βάζοντας συνεχώς τον πήχη πιο ψηλά.

Ο συνεχής παραγκωνισμός μου από θέσεις ευθύνης αγνοεί συστηματικά τη λαϊκή εντολή και δείχνει μία εμπάθεια προς το πρόσωπό μου και τους πολίτες που με εμπιστεύθηκαν. Η κοινωνία της Μαγνησίας γνωρίζει ότι δε μπήκα στην πολιτική για να πλουτίσω, ούτε για να διαπραγματευθώ με προμηθευτές, ούτε για να γίνω αναγνωρίσιμος. Ασχολήθηκα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση με μοναδικό σκοπό να προσφέρω στους συμπολίτες μου τις επιστημονικές μου γνώσεις, αφιλοκερδώς, ώστε να κάνουμε τη Θεσσαλία καλύτερη. Μακριά από συμφέροντα, μακριά από συμβιβασμούς, μακριά από το σκοτάδι, μέσα στο οποίο κάποιοι απεργάζονται τα σχέδιά τους προκειμένου να εξοντώσουν τους πολιτικούς αντιπάλους, διακατεχόμενοι από κρίση μεγαλομανίας.

Σε όλες τις προσπάθειες που έκανα, για μεγάλο χρονικό διάστημα να επικοινωνήσω με τον κ. Περιφερειάρχη, προκειμένου να του θέσω σοβαρότατα ζητήματα της Π.Ε. Μαγνησίας, εκείνος με αγνόησε επιδεικτικά. Και μαζί με εμένα, τους χιλιάδες ψηφοφόρους που τον εμπιστεύθηκαν για ακόμα μία θητεία στο τιμόνι της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Αποκορύφωμα της απογοήτευσης που αισθάνομαι είναι η είδηση που δεν διαψεύστηκε από τον ίδιο τον κ. Αγοραστό, ότι χωρικός αντιπεριφερειάρχης έθεσε βέτο στην αξιοποίησή μου με το χυδαίο δίλλημα «ή εγώ ή αυτός».

Λυπάμαι, διότι για 12 χρόνια υποστήριξα την Περιφερειακή Αρχή του κ. Αγοραστού και αναλαμβάνω την ευθύνη του λάθους μου.

Σε ό,τι με αφορά, δεσμεύομαι να συνεχίσω να ασκώ με συνέπεια τα καθήκοντά μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, να υψώνω τη φωνή μου για τα θέματα που αφορούν στη Μαγνησία, να μάχομαι με όλες μου τις δυνάμεις για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος μου και οι συμπολίτες μου.

Και όλοι θα κριθούμε την κατάλληλη στιγμή. Διότι, η Αλήθεια είναι η κόρη του Χρόνου και όταν αυτή αποκαλύπτεται είναι οδυνηρή για τους καθεύδοντες.

Ο Περιφερειακός σύμβουλος Μαγνησίας

Κώστας Χαλέβας

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης