Παραίτηση– προάγγελος εξελίξεων από τον Κουβέλη Reviewed by Momizat on . Με μια ξαφνική τυ κίνηση, δηλαδή την παραίτησή του από την προεδρία της ΔΗΜΑΡ, ο Φώτης Κουβέλης επιχειρεί να ελέγξει και να διαμορφώσει τις εξελίξεις, μετά το ά Με μια ξαφνική τυ κίνηση, δηλαδή την παραίτησή του από την προεδρία της ΔΗΜΑΡ, ο Φώτης Κουβέλης επιχειρεί να ελέγξει και να διαμορφώσει τις εξελίξεις, μετά το ά Rating: 0

Παραίτηση– προάγγελος εξελίξεων από τον Κουβέλη

Παραίτηση– προάγγελος εξελίξεων από τον Κουβέλη

Με μια ξαφνική τυ κίνηση, δηλαδή την παραίτησή του από την προεδρία της ΔΗΜΑΡ, ο Φώτης Κουβέλης επιχειρεί να ελέγξει και να διαμορφώσει τις εξελίξεις, μετά το άσχημο εκλογικό αποτέλεσμα και εν όψει διεργασιών.

Ο κ. Κουβέλης ουσιαστικά κινεί τις διαδικασία που, από τη μια θα φέρουν σε συζήτηση την πρόταση των «5» (εδώ), και από την άλλη θα «ανοίξουν» – και θα «κλείσουν»; – όλα τα ζητήματα τα σχετικά με:
– τη φυσιογνωμία και τη στάση της ΔΗΜΑΡ στα πολιτικά ζητήματα

– τον ρόλο της ΔΗΜΑΡ στις διεργασίες στην ευρύτερη κεντροαριστερά

– τα προτάγματα της πολιτικής στη χώρα μας

– το μέλλον της Ελλάδας στη διάρκεια και μετά – όποτε – την κρίση

Είναι, λοιπόν, σαφές, ότι η κίνηση Κουβέλη, η κίνηση – έκπληξη, ήταν τουλάχιστον αναγκαία, σαφώς μη αναμενόμενη, αλλά βεβαίως οουσιαστική.
Διότι, κλείνει τα στόματα των διαφωνούντων και τίθεται επικεφαλής του οιουδήποτε σχεδίου εξόδου από την κρίση (για το κόμμα) εμφανιστεί/υιοθετηθεί/ψηφιστεί/

Απομένει, πλέον, μετά τις δηλώσει και τις διεργασίες μέχρι το συνέδριο, να οριστεί η διεξαγωγή του και να δούμε, τι θα δούμε

Η δήλωση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, έχει ως εξής:

«Κατέβαλα κάθε προσπάθεια, σε κάθε περίσταση, να προβάλω και να υπερασπισθώ τις δημοκρατικές αξίες που συγκροτούν την παράταξη μας και εκφράζουν τις συλλογικές αποφάσεις της ΔΗΜ.ΑΡ.

Πιστεύουμε, όλοι, σε μια Αριστερά στην υπηρεσία της κοινωνικής αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της αδιαπραγμάτευτης πολιτικής και κομματικής εντιμότητας.

Τα αποτελέσματα των εκλογών για την Ευρωβουλή με οδηγούν, ως έχω χρέος, να υποβάλω στην Κεντρική Επιτροπή και στο Συνέδριο του κόμματος την παραίτησή μου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες καταστατικές μας διαδικασίες.

Αυτά τα όργανα θα πάρουν τις αναγκαίες αποφάσεις».

Θανάσης Μιχαλάκης

 

Αφήστε το σχόλιο σας