Παρακράτηση φόρου και για συνταξιούχους από τον Αύγουστο Reviewed by Momizat on . Αρχής γενομένης από τη σύνταξη Αυγούστου θα εφαρμοστεί η μηνιαία παρακράτηση φόρου για συνταξιούχους που έχουν εισόδημα από δύο ή και περισσότερες συντάξεις όπω Αρχής γενομένης από τη σύνταξη Αυγούστου θα εφαρμοστεί η μηνιαία παρακράτηση φόρου για συνταξιούχους που έχουν εισόδημα από δύο ή και περισσότερες συντάξεις όπω Rating: 0

Παρακράτηση φόρου και για συνταξιούχους από τον Αύγουστο

Παρακράτηση φόρου και για συνταξιούχους από τον Αύγουστο

Αρχής γενομένης από τη σύνταξη Αυγούστου θα εφαρμοστεί η μηνιαία παρακράτηση φόρου για συνταξιούχους που έχουν εισόδημα από δύο ή και περισσότερες συντάξεις όπως ανέφερε ο Γιάννης Βρούτσης, σημειώνοντας όμως ότι δεν θα δουν όλοι οι συνταξιούχοι το εισόδημά τους να μειώνεται. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνει περικοπή συντάξεων από τη νέα χρονιά.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η παρακράτηση φόρου αφορά περισσότερο από ένα εκατομμύριο συνταξιούχους σε σύνολο περίπου 2,7 εκατομμυρίων.

Σε ό,τι αφορά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ο Γιάννης Βρούτσης είπε στον ΣΚΑΪ ότι μέχρι τέλος του μήνα θα έχει εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση που θα εφαρμοστεί σε ένα δήμο κάθε μιας από τις 13 περιφέρειες της χώρας πιλοτικά για 6 μήνες. Για μια τετραμελή οικογένεια θα οριστεί στα 400 ευρώ το μήνα αλλά θα υπάρξει πλαφόν 480 ευρώ εάν ο δικαιούχος λαμβάνει και άλλα επιδόματα.

Τέλος, ο υπουργός κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι οι δεσμεύσεις του για αλλαγές σε εργασιακά και ασφαλιστικό κοστίζουν 12 δισεκ. ευρώ και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση σε δημόσια συζήτηση για το θέμα.

Πηγή: enet.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή