«Παραμύθια στο Ρολόι» Reviewed by Momizat on . Η σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης  του Δήμου Τρικκαίων σε συνεργασία με τη συγγραφέα παιδαγωγό κ. Κατερίνα Παπανικολοπούλου υλοποιεί ένα νέο  πρόγραμμα γιο Η σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης  του Δήμου Τρικκαίων σε συνεργασία με τη συγγραφέα παιδαγωγό κ. Κατερίνα Παπανικολοπούλου υλοποιεί ένα νέο  πρόγραμμα γιο Rating: 0

«Παραμύθια στο Ρολόι»

«Παραμύθια στο Ρολόι»

Η σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης  του Δήμου Τρικκαίων σε συνεργασία με τη συγγραφέα παιδαγωγό κ. Κατερίνα Παπανικολοπούλου υλοποιεί ένα νέο  πρόγραμμα γιορτής παραμυθιών στον Πύργο του Ρολογιού του Βυζαντινού κάστρου των Τρικάλων από την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013 (10.00 έως 13.00) και κάθε Τρίτη για τα σχολικά έτη 2013-2014 και 2014-2015.

Οι μικροί φίλοι των παραμυθιών, παιδιά νηπιαγωγείων και δημοτικών, είναι καλεσμένοι σ’ ένα χώρο σύμβολο της πόλης μας να απολαύσουν μαγεμένα ταξίδια σε χώρους ονειρικούς, παραμυθένιους. Πέρα από τη χαρά της ανάγνωσης και αφήγησης παραμυθιών με ποικίλους τρόπους το πρόγραμμα περιλαμβάνει δραστηριότητες θεατρικές, μουσικές, εικαστικές.

Στόχος της δράσης που πραγματοποιείται εθελοντικά από την συγγραφέα είναι, πέρα από δύναμη του παραμυθιού να συμβάλλει αβίαστα στην ψυχική καλλιέργεια των παιδιών χάρη στη ταύτισή τους με τους ήρωες, να γίνει η πόλη μας παραμυθούπολη, πνευματικός πόλος έλξης όλων των παιδιών που θα χαίρονται το παραμύθι ενώ συγχρόνως, λόγω της μοναδικότητας του χώρου, θα γνωρίζουν τα μνημεία μας και τον πολιτισμό μας.

Για τα επόμενα δυο έτη τα σχολεία της πόλης και του νομού μας θα μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Παραμύθια στο Ρολόι», ύστερα από συνεννόηση με την συγγραφέα στο τηλέφωνο 6977253424.

Τόσο ο Δήμος, η Πρόεδρος των σχολικών επιτροπών, η αρχαιολογική υπηρεσία και πλήθος απλών πολιτών αλλά και ατόμων των γραμμάτων και τεχνών είναι αρωγοί σε μια τέτοια προσπάθεια.

Παραμύθια στο ρολόι λοιπόν! Η συγγραφέας εμπνέει, ο χώρος συμβάλλει, το παραμύθι αρχίζει!

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΚΛΑ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή