Παραπομπή Μαρινάκη και 27 ακόμη προσώπων σε δίκη για τα «στημένα» Reviewed by Momizat on . Σε δίκη για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελεσμάτων παρέπεμψε το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών 28 άτομα από τον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, ανάμεσα στα οποία εί Σε δίκη για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελεσμάτων παρέπεμψε το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών 28 άτομα από τον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, ανάμεσα στα οποία εί Rating: 0

Παραπομπή Μαρινάκη και 27 ακόμη προσώπων σε δίκη για τα «στημένα»

Παραπομπή Μαρινάκη και 27 ακόμη προσώπων σε δίκη για τα «στημένα»

Σε δίκη για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελεσμάτων παρέπεμψε το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών 28 άτομα από τον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, ανάμεσα στα οποία είναι και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, όπως μετέδωσε το sdna.gr και τοgazzeta.gr.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το sdna.gr, το Συμβούλιο Εφετών εξέδωσε βούλευμα, σύμφωνα με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη 28 πρόσωπατου ποδοσφαίρου. Οι τρεις βασικοί κατηγορούμενοι που θα καθίσουν στο εδώλιο για σύσταση συμμορίας και αλλοίωση αποτελέσματος ποδοσφαιρικών αγώνων, είναι οι:

-Πρόεδρος και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης.
-Πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής.
-Πρώην νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, Θόδωρος Κουρίδης.
-Πρώην στελέχη της ΚΕΔ, Γιώργος Δούρος και Θανάσης Μπριάκος.
-Πρώην μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ, Άρης Σταθόπουλος, Νίκος Προύντζος και Γιάννης Παπακωνσταντίνου.

Παράλληλα, μόνο για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελέσματος ποδοσφαιρικών αγώνων, παραπέμπονται οι:

-Πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Λεβαδειακού, Γιάννης Κομπότης.
-Πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός.
-Πρώην διαιτητές Ηλίας Σπάθας, Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, Θανάσης Γιάχος, Απόστολος Αμπάρκιολης, Κώστας Ιωαννίδης και Γιάννης Κάμπαξης.
-Πρώην μεγαλομέτοχος της Βέροιας, Γιώργος Αρβανιτίδης.
-Τεχνικός διευθυντής του Ατρομήτου, Γιάννης Αγγελόπουλος και ο γενικός αρχηγός της Βέροιας, Γιώργος Λαναρής.
-Πρώην προπονητής του Ατρομήτου, Ρικάρντο Σα Πίντο.
-Ποδοσφαιριστές της Βέροιας, Καλογέρης, Μάνος, Σκαθαρούδης, Μπάρμπας, Ιωάννου, Παυλίδης, Αμαραντίδης και Γκιγιέρμο Πέρεθ.

Όπως μετέδωσε το sdna.gr, το σχετικό βούλευμα ήταν απαλλακτικό για τα πρώην στελέχη της ΕΠΟ, Παυσανία Παπανικολάου και Χρήστο Υφαντή, όπως και για τα πρώην μέλη των πειθαρχικών επιτροπών του ποδοσφαίρου Ζυγογιάννη, Παντελοπούλου, Βλάσση, Αναστασάκη καιΖάμπρα, ο οποίος δεν βρίσκεται στη ζωή.

Σύμφωνα με το gazzetta.gr, η παραπομπή έγινε κατά πλειοψηφία (2-1) για 28 από τους 35 κατηγορούμενους. Ως στοιχείο προκύπτει πως το βούλευμα αποκλείει την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, αλλά παραπέμπει 8 κατηγορουμένους για σύσταση συμμορίας.

Επίσης, ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, Κωνσταντίνος Σταμαδιάνος πρότεινε την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων, ενώ η εισηγήτρια Αριστέα Ρουσσέα και η εφέτης Αργυρώ Κανελλοπούλου, τάχθηκαν υπέρ.

Τέλος, το Συμβούλιο έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος προσωρινής κράτησης του Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ παράλληλα με ομόφωνη απόφαση τον απαλλάσσει από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη, για την υπόθεση του εμπρησμού στον φούρνο του νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Κωνσταντινέα.

Πηγές: sdna.gr, gazzetta.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή