Μέχρι την Παρασκευή η απάντηση στην Κομισιόν για την ΕΑΣ Reviewed by Momizat on . Την Παρασκευή θα είναι έτοιμη η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης στην Κομισιόν για την εταιρεία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματού Την Παρασκευή θα είναι έτοιμη η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης στην Κομισιόν για την εταιρεία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματού Rating: 0

Μέχρι την Παρασκευή η απάντηση στην Κομισιόν για την ΕΑΣ

Την Παρασκευή θα είναι έτοιμη η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης στην Κομισιόν για την εταιρεία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με την αναπληρώτρια υπουργό Άμυνας Φώφη Γεννηματά για το θέμα.

Είχε προηγηθεί συνάντηση για την ΕΛΒΟ, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη του κ. Στουρνάρα με τον υφυπουργό ΠΕΚΑ Ασημάκη Παπαγεωργίου για τη ΛΑΡΚΟ.

Εργαζόμενοι στην ΕΑΣ που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών, όπου έγινε η σύσκεψη, αποδοκίμασαν την αναπληρώτρια υπουργό Άμυνας κατά την αποχώρησή της από το υπουργείο.

«Είμαστε σε κοινή γραμμή με το υπουργείο Οικονομικών για τα ΕΑΣ και έως την Παρασκευή θα έχουμε την απάντηση της κυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή», δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εθνικής ‘Άμυνας, αμέσως μετά τη σύσκεψη.

«Οι αμυντικές βιομηχανίες, δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αφήσουμε να αφανιστούν» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημ.Αβραμόπουλος εκ νέου τη Δευτέρα, δείχνοντας ότι η θέση του υπουργείου υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας των δύο αμυντικών βιομηχανιών παραμένει σταθερή. Σημειώνεται ότι οι κάλυκες για το πυροβολικό και βλήματα για τα τεθωρακισμένα του Ελληνικού Στρατού (ΕΣ) κατασκευάζονται από την ΕΑΣ.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες η λύση στην οποία επιμένει η κυβέρνηση για την ΕΑΣ είναι η διάσπαση της εταιρείας με διαχωρισμό του αμυντικού σκέλους της (που έχει λάβει το 93- 95% των ενισχύσεων) από το πολιτικό, το οποίο θα καταργηθεί.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή