Παραστάσεις Καραγκιόζη σε Λιόπρασο – Ζηλευτή Reviewed by Momizat on . Παραστάσεις Καραγκιόζη Δευτέρα 4/8 στο Λιόπρασο 9 μ.μ. και Τρίτη 5/8 στη Ζηλευτή 9 μ.μ., από το Δημοτικό Θέατρο Σκιών   είσοδος ελεύθερη για το κοινό Το Δημοτικ Παραστάσεις Καραγκιόζη Δευτέρα 4/8 στο Λιόπρασο 9 μ.μ. και Τρίτη 5/8 στη Ζηλευτή 9 μ.μ., από το Δημοτικό Θέατρο Σκιών   είσοδος ελεύθερη για το κοινό Το Δημοτικ Rating: 0

Παραστάσεις Καραγκιόζη σε Λιόπρασο – Ζηλευτή

Παραστάσεις Καραγκιόζη σε Λιόπρασο – Ζηλευτή

Παραστάσεις Καραγκιόζη

Δευτέρα 4/8 στο Λιόπρασο 9 μ.μ.

και Τρίτη 5/8 στη Ζηλευτή 9 μ.μ.,

από το Δημοτικό Θέατρο Σκιών

 

είσοδος ελεύθερη για το κοινό

Το Δημοτικό Θέατρο Σκιών του Τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων με εμψυχωτή τον Νίκο Τζίκα θα δώσει παράσταση Καραγκιόζη τη Δευτέρα 4/8 στο Λιόπρασο 9 μ.μ., Τρίτη 5/8 στη Ζηλευτή 9 μ.μ., συνεργασία με τις τοπικές δημοτικές κοινότητες.

είσοδος ελεύθερη για το κοινό

 

Ο εμψυχωτής κ. Νίκος Τζίκας,   παρουσιάζει σε μικρούς και μεγάλους έργα από το παραδεδομένο ρεπερτόριο που ανώνυμοι και επώνυμοι καραγκιοζοπαίκτες έχουν δημιουργήσει, αλλά και νέες συνθέσεις και εμπνευσμένες διασκευές που φέρνουν την τέχνη του θεάτρου σκιών στο σήμερα. Έτσι το ξεχωριστό αυτό είδος του λαϊκού θεάτρου που αγαπήθηκε από γενιές και γενιές νεοελλήνων συνεχίζεται και εξακολουθεί να ψυχαγωγεί και μικρούς και μεγάλους. Παράλληλα προστίθενται νέα στοιχεία που αντανακλούν την σύγχρονη εποχή και εκφράζουν με επιτυχία τις ανάγκες και τα προβλήματα του νεοέλληνα.

 

Ο Καραγκιόζης. Ο ιδανικός τύπος του φτωχού Έλληνα, αγαθός, σκληρός καμιά φορά στ’ αστεία του, αλλά καλόκαρδος. Γεμάτος τεμπελιά και αισιοδοξία, αλλά και γεμάτος διάθεση ν’ ανακατεύεται σε όλα. Τον ενδιαφέρει κάθε τι που γίνεται γύρω του, όλους τους πειράζει και τους κοροϊδεύει. Το χέρι του είναι εξαιρετικά ευκίνητο και υπερβολικά μακρύ, για σκηνικούς λόγους, για να μπορεί να ξύνει την πλάτη του και το κεφάλι του ή για να χειρονομεί. Επίσης έχει συμβολική σημασία γιατί εκπροσωπεί το έξυπνο πνεύμα του και την επινοητικότητά του. Μπλέκεται πάντα σε περιπέτειες, μαλώνει, τρώει ξύλο και προσπαθεί να αποφύγει την κακοτυχία και την τιμωρία. Εφευρίσκει ένα σωρό δικαιολογίες, ψέματα και πονηριές για ξεφύγει από όλους όσους τον κυνηγούν και έτσι γίνεται το διαχρονικό σύμβολο του Νεοέλληλα και εκπρόσωπος ενός ολόκληρου λαού.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή