Παραστάσεις Καραγκιόζη σε Μεγαλοχώρι και Ράξα Reviewed by Momizat on . Το Δημοτικό Θέατρο Σκιών του Τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων με εμψυχωτή τον Νίκο Τζίκα θα δώσει παράσταση Το Δημοτικό Θέατρο Σκιών του Τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων με εμψυχωτή τον Νίκο Τζίκα θα δώσει παράσταση Rating: 0

Παραστάσεις Καραγκιόζη σε Μεγαλοχώρι και Ράξα

Παραστάσεις Καραγκιόζη σε Μεγαλοχώρι και Ράξα

Το Δημοτικό Θέατρο Σκιών του Τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων με εμψυχωτή τον Νίκο Τζίκα θα δώσει παράσταση Καραγκιόζη την Τρίτη 15 Ιουλίου, 9 μ.μ., στο Μεγαλοχώρι σε συνεργασία με την δημοτική κοινότητα Μεγαλοχωρίου και την Τετάρτη 16 Ιουλίου, 9 μ.μ., στη Ράξα σε συνεργασία με τη δημοτική κοινότητα  Ράξας.

είσοδος ελεύθερη για το κοινό

Σκοπό του θερινού προγράμματος παραστάσεων από το ΔΘΣ είναι να φέρει τον Καραγκιόζη κοντά σε όσο το δυνατό περισσότερα παιδιά προσφέροντας ποιοτική ψυχαγωγία αλλά και διαδίδοντας στη σύγχρονη εποχή το ξεχωριστό αυτό είδος θεάτρου που έχει καταστεί σύμβολο του νεοέλληνα και των αγωνιών του. Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να δουν τις φιγούρες, τον τρόπο χειρισμού τους και να παρακολουθήσουν το ζωντάνεμά τους στα χέρια του Νίκου  Τζίκα. Κάθε παράσταση είναι μια ξεχωριστή εμπειρία για τα παιδιά καθώς τους δίνεται να συμμετέχουν ενεργά  στην εξέλιξη της ιστορίας,  να ταυτιστούν με τον ήρωα και να ζήσουν τις περιπέτειές του.

 

Παρουσιάζονται έργα από το παραδεδομένο ρεπερτόριο που χρόνια και χρόνια ανώνυμοι και επώνυμοι καραγκιοζοπαίκτες έχουν δημιουργήσει, αλλά και νέες εμπνευσμένες συνθέσεις που βάζουν τον Καραγκιόζη στο σήμερα, να αφουγκραστεί τα προβλήματα, να νιώσει τα όνειρα και να εκφράσει τις ελπίδες του σύγχρονου Έλληνα.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή