"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Παραστάσεις Καραγκιόζη στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Συνεχίζεται το πρόγραμμα παραστάσεων στο Δημοτικό Θέατρο Σκιών πρώην στρατόπεδο Παπαστάθη (Οδός Βασίλη Τσιτσάνη 48), κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, 5 μ.μ. με εμψυχωτή τον Νίκο Τζίκα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Πληροφορίες καθημερινά :

– Δ/νση Πολιτισμού (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων) Γαριβάλδη 8

Τηλ. επικοινωνίας 24313 53569

– ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ – ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ

Τηλ. επικοινωνίας 24310 73066.

 

Παράλληλα πραγματοποιούνται οργανωμένες πρωινές παραστάσεις κατόπιν συνεννοήσεως για σχολικά τμήματα.

 

Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν με βιωματικό τρόπο και να ψυχαγωγηθούν. Οι περιπέτειες του Καραγκιόζη ζωντανεύουν στα χέρια του Νίκου Τζίκα με τρόπο που αφουκράζεται τη σύγχρονη πραγματικότητα και τις αγωνίες του σημερινού Νεοέλληνα. Παρουσιάζονται έργα από το παραδεδομένο ρεπερτόριο τα οποία επώνυμοι και ανώνυμοι καραγκιοζοπαίκτες έχουν δημιουργήσει και ο κόσμος έχει αγαπήσει. Επιπλέον παρουσιάζονται νέες συνθέσεις με ευρηματικούς διαλόγους και πρωτότυπες υποθέσεις που ανανεώνουν την τέχνη του Καραγκιόζη. ,

Εκτός από το καλλιτεχνικό μέρος των παραστάσεων ο εμψυχωτής Ν. Τζίκας καλύπτει εξ’ ολοκλήρου και τον τεχνικό τομέα. Κατασκευάζει τις φιγούρες τόσο του παραδοσιακού ρεπερτορίου όσο και των νέων ιστοριών, φτιάχνει και συνθέτει τα σκηνικά , επενδύει με μουσική κάλυψη (ανάλογη με το ύφος και το θέμα του κάθε έργου) . Σε κάθε δε παράσταση μεριμνά ώστε τα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά στην παράσταση και στην εξέλιξη των έργων Καραγκιόζη. Γνωρίζουν από κοντά τις φιγούρες από τις παραστάσεις του Καραγκιόζη, και τους τρόπους με τους οποίους κινούνται και χρησιμοποιούνται στη φωτισμένη οθόνη. Μαθαίνουν επίσης για τα κομμάτια που συνθέτουν την παράσταση Καραγκιόζη : διάλογοι και αφηγήσεις, σκηνικές κατασκευές, φωτισμοί , ηχητική υπόκρουση και ειδική μουσική επένδυση.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης