Παραστάσεις Καραγκιόζη στο Δημοτικό Θέατρο Σκιών Reviewed by Momizat on . Κάθε  Πέμπτη και Παρασκευή ώρα 17:00 το Δημοτικό Θέατρο Σκιών-Δημοτικό Κουκλοθέατρο με εμψυχωτή τον  Νίκο Τζίκα, δίνει παραστάσεις καραγκιόζη για τα παιδιά. Οι Κάθε  Πέμπτη και Παρασκευή ώρα 17:00 το Δημοτικό Θέατρο Σκιών-Δημοτικό Κουκλοθέατρο με εμψυχωτή τον  Νίκο Τζίκα, δίνει παραστάσεις καραγκιόζη για τα παιδιά. Οι Rating: 0

Παραστάσεις Καραγκιόζη στο Δημοτικό Θέατρο Σκιών

Παραστάσεις Καραγκιόζη στο Δημοτικό Θέατρο Σκιών

Κάθε  Πέμπτη και Παρασκευή ώρα 17:00 το Δημοτικό Θέατρο Σκιών-Δημοτικό Κουκλοθέατρο με εμψυχωτή τον  Νίκο Τζίκα, δίνει παραστάσεις καραγκιόζη για τα παιδιά.

Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται  στις μόνιμες εγκαταστάσεις του στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Παπαστάθη (Οδός Βασίλη Τσιτσάνη 48), ώρα 17:00.

Από την Άπω Ανατολή όπου έχει την απώτερη καταγωγή του, το Θέατρο Σκιών περνά στην Οθωμανική επικράτεια.  Σύμφωνα με μια τουρκική διαδεδομένη παράδοση  ο Καραγκιόζης  και ο Χατζηαβάτης ζούσαν στην Προύσα.  Ο Χατζηαβάτης ήταν εργολάβος οικοδομών και είχε αναλάβει να χτίσει το σαράϊ του πασά της Προύσας.  Αρχιμάστορα έβαλε  τον Καραγκιόζη ο οποίος έλεγε πολλά χωρατά και διασκέδαζε τους εργάτες. που παραμελούσαν το χτίσιμο. Ο πασάς όταν το έμαθε θύμωσε και θανάτωσε τον φταίχτη.  Η αδικία όμως αυτή κόστισε πολύ στον πασά κι αρρώστησε βαριά.  Τότε για να τον διασκεδάσει ο Χατζηαβάτης ήρθε στο σεράι και έλεγε τα χωρατά του  Καραγκιόζη.  Μια μέρα ο Χατζηαβάτης έκοψε έναν χάρτινο Καραγκιόζη, τέντωσε ένα πανί που το φώτισε κι έδωσε παράσταση Καραγκιόζη. Ο πασάς ευχαριστήθηκε τόσο που του έδωσε άδεια να παίζει παραστάσεις όπου θέλει.  Έτσι  δημιουργήθηκε η παράδοση του   θεάτρου Σκιών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Παράλληλα πραγματοποιούνται οργανωμένες πρωινές παραστάσεις κατόπιν συνεννοήσεως για σχολικά τμήματα.

Πληροφορίες  καθημερινά :

– Τμήμα  Πολιτισμού-Εθελοντισμού (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων) Γαριβάλδη  8    Τηλ.  επικοινωνίας  24313 53567   

– ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ –  ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ

Τηλ.  επικοινωνίας  24310 73066.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή