παρατείνεται η συνταξιοδότηση των γιατρών ΕΣΥ από τα 65 στα 67 έτη Reviewed by Momizat on . Με τροπολογία, η οποία κατατέθηκε εκπρόθεσμα χτες το μεσημέρι από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Γρηγοράκο στο νομοσχέδιο για το Παρατηρητήριο Άνοιας παρατείν Με τροπολογία, η οποία κατατέθηκε εκπρόθεσμα χτες το μεσημέρι από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Γρηγοράκο στο νομοσχέδιο για το Παρατηρητήριο Άνοιας παρατείν Rating: 0

παρατείνεται η συνταξιοδότηση των γιατρών ΕΣΥ από τα 65 στα 67 έτη

παρατείνεται η συνταξιοδότηση των γιατρών ΕΣΥ από τα 65 στα 67 έτη

Με τροπολογία, η οποία κατατέθηκε εκπρόθεσμα χτες το μεσημέρι από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Γρηγοράκο στο νομοσχέδιο για το Παρατηρητήριο Άνοιας παρατείνεται η συνταξιοδότηση των γιατρών ΕΣΥ από τα 65 στα 67 έτη του βίου τους .
Η τροπολογία, σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, εξυπηρετεί την παραμονή γιατρών του ΕΣΥ που συμπλήρωσαν ήδη τα 65 έτη μέχρι τα 67, προκειμένου να μην αδειάσουν ολοσχερώς τα Νοσοκομεία από γιατρούς, μιας και την τελευταία τριετία αποχώρησαν συνταξιοδοτούμενοι 2.163 γιατροί χωρίς να γίνει σχεδόν καμία πρόσληψη. Ούτε καν οι προσλήψεις που είχαν εγκριθεί από εποχής Αβραμόπουλου δεν έχουν ολοκληρωθεί!
Ο κ. Γρηγοράκος βέβαια δεν κόπτεται για προσλήψεις, αλλά για ρουσφέτια στον κύκλο των ημετέρων του, ρουσφέτια που δεν κατάφερε να ικανοποιήσει μέσω του φαύλου νομοσχεδίου που κατέθεσε προ μηνός και τώρα επανέρχεται δριμύτερος, προκειμένου να δείξει ότι διαθέτει κι εκείνος δυνατότητα να νομοθετεί.
Σε όλες τις χώρες της ΕΕ το όριο συνταξιοδότησης των γιατρών που υπηρετούν στα δημόσια συστήματα υγείας βρίσκεται στα 65 έτη κατ΄ ανώτατο όριο. Τουναντίον η χώρα μας θεσπίζει όριο τα 67, με αποτέλεσμα να κρατά στο ΕΣΥ το γερασμένο δυναμικό και να διώχνει στην ξενιτιά τους νέους γιατρούς.
Η ΟΕΝΓΕ καλεί τους βουλευτές να καταψηφίσουν τη συγκεκριμένη ρύθμιση, αντιλαμβανόμενοι πως τα δημόσια συστήματα υγείας δεν αποτελούν νεκροταφεία ελεφάντων, ούτε πεδίο κομματικών εκδουλεύσεων, αλλά φυτώρια γνώσης και μηχανισμούς παροχής υπηρεσιών στην κοινωνία.

ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή