Παρεμβαίνοντας ενάντια στον φασισμό Reviewed by Momizat on .  Εκδήλωση του Διασωματειακού Τρικάλων με εξαίρετους ομιλητές Η Διασωματειακή Επιτροπή εκπροσώπων Τρικαλινών φορέων, εργαζομένων και κοινωνικών κινημάτων παρεμβα  Εκδήλωση του Διασωματειακού Τρικάλων με εξαίρετους ομιλητές Η Διασωματειακή Επιτροπή εκπροσώπων Τρικαλινών φορέων, εργαζομένων και κοινωνικών κινημάτων παρεμβα Rating: 0

Παρεμβαίνοντας ενάντια στον φασισμό

Παρεμβαίνοντας ενάντια στον φασισμό

 Εκδήλωση του Διασωματειακού Τρικάλων με εξαίρετους ομιλητές

Η Διασωματειακή Επιτροπή εκπροσώπων Τρικαλινών φορέων, εργαζομένων και κοινωνικών κινημάτων παρεμβαίνει στην τοπική κοινωνία με εκδηλώσεις – συζητήσεις για τα προβλήματα του κόσμου και των εργαζομένων.

AFISA EKDILOSIS 18.10.13Με δεδομένη την οικονομική κρίση και τα κοινωνικά ερείπια που αυτή προκαλεί το πρόταγμα δεν μπορεί να είναι άλλο από την αλληλεγγύη, τη συλλογική δράση, την αντίσταση.

Ο κύκλος των παρεμβάσεων ξεκινά αυτή την Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013, με αφορμή των εξήντα εννέα χρόνια μετά την απελευθέρωση των Τρικάλων από τους Γερμανούς ναζιστές και την ήττα του φασισμού και του ναζισμού.

Στις 8 το βράδυ της Παρασκευής, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Τρικάλων συζητάμε με τον κόσμο με θέμα «ο φασισμός ως ιστορικό παρελθόν και παρούσα απειλή». Θα μιλήσουν ο αντιστασιακός Μανώλης Γλέζος, ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ Σπύρος Μαρκέτος και ο ιστορικός Κώστας Παλούκης.

18 Οκτώβρη 1944 – 18 Οκτώβρη 2013. Εξήντα εννέα χρόνια μετά την απελευθέρωση των Τρικάλων από τους Γερμανούς ναζιστές και την ήττα του φασισμού και του ναζισμού, γινόμαστε μάρτυρες σχεδόν παντού στην Ευρώπη της ανόδου της ακροδεξιάς. Πιο ανησυχητικό ακόμη, είναι ότι βλέπουμε να εμφανίζονται και να αναπτύσσονται στα δεξιά αυτής της άκρας δεξιάς, δυνάμεις  καθαρά νεοναζιστικές που, σε μερικές περιπτώσεις, όπως στην Ελλάδα, επιδιώκουν να ριζώσουν στην κοινωνία. Δυνάμεις, που θέλουν να συγκροτήσουν κινήματα ρατσιστικά και εξαιρετικά βίαια με διακηρυγμένο στόχο την καταστροφή κάθε συνδικαλιστικής, πολιτικής και πολιτιστικής οργάνωσης των εργαζομένων,  τη συντριβή κάθε αντίστασης των πολιτών, την άρνηση του δικαιώματος στη διαφορετικότητα και την –ακόμα και φυσική- εξόντωση των «διαφορετικών» και των αδύναμων.

Την Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, ημέρα απελευθέρωσης των Τρικάλων από τους Γερμανούς, συζητούμε με την κοινωνία για την απειλή του φασισμού. Για την κοινωνία η αντιφασιστική πάλη συνιστά στρατηγική επιλογή, που απαιτεί οργάνωση, σοβαρότητα, αγωνιστική επένδυση.

Διασωματειακή Επιτροπή εκπροσώπων Τρικαλινών

φορέων, εργαζομένων και κοινωνικών κινημάτων

 

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή