Παριστάνουν τους … ανήξερους Reviewed by Momizat on . «Τότε δεν τους ξέραμε», ισχυρίστηκε ο κ. Πρετεντέρης στο «Μέγκα», αναφερόμενος στη στάση των ΜΜΕ όλα αυτά τα χρόνια απέναντι στη Χρυσή Αυγή. Αλλά προκαλεί κατάπ «Τότε δεν τους ξέραμε», ισχυρίστηκε ο κ. Πρετεντέρης στο «Μέγκα», αναφερόμενος στη στάση των ΜΜΕ όλα αυτά τα χρόνια απέναντι στη Χρυσή Αυγή. Αλλά προκαλεί κατάπ Rating: 0

Παριστάνουν τους … ανήξερους

Παριστάνουν τους … ανήξερους

«Τότε δεν τους ξέραμε», ισχυρίστηκε ο κ. Πρετεντέρης στο «Μέγκα», αναφερόμενος στη στάση των ΜΜΕ όλα αυτά τα χρόνια απέναντι στη Χρυσή Αυγή. Αλλά προκαλεί κατάπληξη, άνθρωποι όπως οι τηλεαστέρες που -λένε ότι- τα ξέρουν όλα, να παριστάνουν τόσο οι ίδιοι όσο και οι πολιτικοί τους φίλοι τους ανήξερους.

Ήταν ανήξεροι, για παράδειγμα, για την ύπαρξη ναζιστικού μορφώματος που έχει διακηρύξει τη λειτουργία του από το 1983.

boridis lepenΉταν ανήξεροι για τον ιδρυτή του, τον Μιχαλολιάκο, που είχε καταδικαστεί από το 1978 για ακροδεξιά τρομοκρατία και για τις βόμβες στο ΡΕΞ και στην ΕΛΛΗ.

Ήταν ανήξεροι για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του φοιτητή Κουσουρή και των συναδέλφων του το 1998 στην Ευελπίδων.

Ήταν ανήξεροι περί το όνομα «Περίανδρος».

Ήταν ανήξεροι για το γεγονός ότι ο επί Παπαδήμου συγκυβερνήτης των Σαμαρά – Βενιζέλου, ο Καρατζαφέρης, είχε συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ. το 2002 τέσσερα πρωτοπαλίκαρα της Χρυσής Αυγής(Ένας από αυτούς ήταν.. ο Ηλίας Παναγιώταρος , ο νυν υπόδικος Χρυσαυγίτης)

Πριν φτάσουμε, δηλαδή, στα πογκρόμ κατά μεταναστών, στη δολοφονική επίθεση κατά μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα, στο έγκλημα στο Κερατσίνι, όλα τα προηγούμενα τους ήταν… άγνωστα.

Αλλά τώρα τα… έμαθαν. Μπράβο τους! Προοδεύουν γρήγορα! Με ελλείψεις και κενά , όμως ακόμη , γιατί το «ιστορικό» παρελθόν και ρόλο του «πολιτικού τηλεαστέρα» και καλεσμένου του κ. Πρεντετέρη κ. Βορίδη δεν το διαβάσανε  και δεν το εμπεδώσανε ακόμη….

  

Αλλά , όμως , έχουν στο νου τους

«Η κυβέρνηση μπορεί να κάνει ό,τι θέλει»(!) έλεγε και ξανάλεγε προχτες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ο Μ. Βορίδης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, άλλωστε τι «πολιτικός τηλεαστέρας» είναι,  και απαντώντας στα ερωτήματα για τις νομοθετικές ρυθμίσεις που ετοιμάζονται σχετικά με τη Χρυσή Αυγή.

Μόνο που οι διατυπώσεις προδίδουν. Προδίδουν τόσο τις αντιλήψεις τους, όσο και το πού στοχεύουν. Γιατί η αντίληψη που καθοδηγείται από την αρχή ότι «η κυβέρνηση μπορεί να κάνει ό,τι θέλει» (!), είναι προφανές ότι μόνο ως πρόσχημα αξιοποιεί τη Χρυσή Αυγή για «να κάνει ό,τι θέλει». Γεύση του δόγματος «Νόμος και τάξη» και του «η κυβέρνηση μπορεί να κάνει ό,τι θέλει»  έχουμε ήδη πάρει με τις δίκες στις οποίες  σέρνονται αγωνιστές και συνδικαλιστές για κινητοποιήσεις (πχ διόδια, απεργίες κα) αλλά και τις προληπτικές συλλήψεις ανήλικων μαθητών με την υπόνοια και μόνο κινητοποιήσεων.

Είναι  προφανές ότι επιδιώκουν «να κάνουν ό,τι θέλουν» όχι για την αντιμετώπιση του φασισμού, που γεννιέται και τροφοδοτείται από το σύστημά τους. Αλλά ενάντια στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, ενάντια στις ταξικές δυνάμεις, ενάντια δηλαδή σε όσους αντιδρούν και αντιπαλεύουν την πολιτική των Βορίδηδων, δηλαδή την πολιτική που υπηρετεί το ίδιο σύστημα, τον καπιταλισμό, όπως και ο φασισμός.

Σωτήρης Σωτηρόπουλος , μέλος ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ

 ΣΗΜ: Οι φωτογραφίες ανήκουν στον υπογραφόμενο το κείμενο

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή