"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15 C
Trikala

Παρουσίαση βιβλίου για την Κίνα στο Μουσείο Τσιτσάνη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Οι εκδόσεις Τόπος και το βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Καλτσώνη «ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ 1949-2019» την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη.


Θα μιλήσουν: Απόστολος Καψάλης, ερευνητής ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, διδάσκων Παντείου Πανεπιστημίου Φανή Γεωργολοπούλου, συγγραφέας Δημήτρης Καλτσώνης, συγγραφέας του βιβλίου, καθηγητής Θεωρίας Κράτους και Δικαίου


Το βιβλίο εξετάζει τη διαμόρφωση και το μετασχηματισμό του σημερινού κινεζικού κράτους. Αναλύει τα βασικά χαρακτηριστικά της κρατικής εξουσίας, τον τρόπο με τον οποίο συγκροτήθηκε, τα στάδια και τις συνθήκες υπό τις οποίες μετεξελίχθηκε, τις κατευθύνσεις προς τις οποίες αναπτύχθηκε.

Μελετά ιδίως τους σημερινούς θεμελιώδεις πολιτειακούς θεσμούς του, τη σχέση του με τις διάφορες κοινωνικές τάξεις, την επίδρασή του στην οικονομία, τη φυσιογνωμία και το ρόλο του ΚΚ Κίνας σήμερα, ανιχνεύει τις πιθανές τάσεις εξέλιξης του κινεζικού κράτους.

O συγγραφέας κάνει μια ψύχραιμη, διεισδυτική ανάλυση μακριά από λογικές ωραιοποίησης ή δαιμονοποίησης, συνεισφέροντας έτσι στην κατανόηση της σύγχρονης Κίνας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης