"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

31.3 C
Trikala

Παρουσίαση βιβλίου της Τατιάνας Αβέρωφ «Δέκα ζωές σε μία»

lafarm

Σχετικά άρθρα

000000

Την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 7 μ.μ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων στο Δημαρχείο, θα γίνει η παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου της Τατιάνας Αβέρωφ «Δέκα ζωές σε μία» που εκδόθηκε
προσφάτως και έχει αποσπάσει πολλές ευνοϊκές κριτικές.
Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Φιλολογικός, Ιστορικός, Λογοτεχνικός Σύνδεσμος (Φ.Ι.ΛΟ.Σ.) Τρικάλων
και το Βιβλιοπωλείο «ΕΠΙΛΟΓΗ της Ανθούλας Αλεξανδρή. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Θεόδωρος Νημάς, φιλόλογος- δρ ιστορίας, η Ευαγγελία Μπαντέκα-Τάση, φιλόλογος, και η Συγγραφέας. Την παρουσίαση θα συντονίσει ο Γιώργος Αλεξανδρής.
Η Τατιάνα Αβέρωφ, κόρη του γνωστού πολιτικού Ευάγγελου Αβέρωφ (Τρίκαλα 1908 – Αθήνα 1990), στάθηκε μακριά από την πολιτική ενασχόληση και εκφράζεται και δημιουργεί μέσα από τη λογοτεχνία και κυρίως με το μυθιστόρημα.
Έγραψε 5 βιβλία: Το «Ξέφωτο» (2000) για το οποίο βραβεύτηκε, το «Αύγουστος» (2002), το «Ανοιχτή γραμμή» (2005), το «Θράσος» (2009) και το τελευταίο της «Δέκα ζωές σε μία» (2014) στο οποίο παρουσιάζει με ευαίσθητη λογοτεχνική ματιά κι έναν απροσχημάτιστο λιτό λόγο την άγνωστη και μυθιστορηματική ζωή του πατέρα της. Ψηλαφεί οικογενειακά κειμήλια και λευκώματα και ιστοριογραφεί για κοινωνικές και πολιτικές αρχειοθετήσεις και εξελίξεις καλύπτοντας μια περίοδο από το 1908 μέχρι και τις αρχές του Εμφυλίου Πολέμου.
Οι βιβλιόφιλοι και όχι μόνο, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά μια καταξιωμένη συγγραφέα που με ιστορική ευρυμάθεια και ανθρώπινη ευαισθησία μας δίνει ένα υπέροχο βιβλίο για ένα ταξίδι αποκαλύψεων σε πραγματικότητες και επινοήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης