Παρουσίαση με θέμα την ορειβασία στο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Στα πλαίσια των τακτικών ενημερώσεων – παρουσιάσεων που γίνονται στο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων για θέματα που ενδιαφέρουν τους μαθητές, την Παρασκευή 9/5 έγινε παρουσίασ Στα πλαίσια των τακτικών ενημερώσεων – παρουσιάσεων που γίνονται στο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων για θέματα που ενδιαφέρουν τους μαθητές, την Παρασκευή 9/5 έγινε παρουσίασ Rating: 0

Παρουσίαση με θέμα την ορειβασία στο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων

Παρουσίαση με θέμα την ορειβασία στο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων

Στα πλαίσια των τακτικών ενημερώσεων – παρουσιάσεων που γίνονται στο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων για θέματα που ενδιαφέρουν τους μαθητές, την Παρασκευή 9/5 έγινε παρουσίαση που αφορούσε την ορειβασία με ομιλητή τον Νίκο Κρούπη, γνωστό ορειβάτη με συμμετοχή σε πλήθος αναβάσεων σε βουνά της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Διαλέξαμε σαν θέμα την ορειβασία αφού είναι ένα άθλημα που προσφέρεται για μαζική συμμετοχή και εξασκείται από ανθρώπους κάθε ηλικίας. Επιπλέον, μας δίνει την δυνατότητα να γνωρίσουμε την φύση και να συμφιλιωθούμε μαζί της, να αυξήσουμε τις σωματικές μας αντοχές αλλά και βελτιώσουμε τον χαρακτήρα μας. Μέσα από την ομαδική προσπάθεια γνωρίζουμε άλλους ανθρώπους, δημιουργώντας φιλίες σταθερές στον χρόνο. Επιπλέον είναι το μοναδικό άθλημα που δίνει την δυνατότητα να αποκτήσουμε επιστημονικές γνώσεις (γεωγραφίας, ιστορίας, βιολογίας, φυσικής κλπ) και να καλλιεργήσουμε ταλέντα και δεξιότητες (π.χ. φωτογραφία).

Η παρουσίαση έγινε στην αίθουσα προβολών του σχολείου και κράτησε αδιάπτωτο το ενδιαφέρον των μαθητών αφού ο ομιλητής χρησιμοποίησε πλήθος όμορφων εικόνων από τα βουνά που επισκέφτηκε. Επιπλέον έδωσε γενικές και τεχνικές λεπτομέρειες για τους τρόπους προσέγγισης μιας κορυφής και για θέματα ασφαλείας. Αναφέρθηκε επίσης και στις παράλληλες δραστηριότητες που μπορούν να γίνουν στο βουνό όπως το ορειβατικό σκι, το ποδήλατο βουνού και η αναρρίχηση.

Στο τέλος οι μαθητές υπέβαλλαν πλήθος ερωτήσεων, γεγονός που φανερώνει την επιτυχία της παρουσίασης.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον εισηγητή κ. Νίκο Κρούπη για την προθυμία με την οποία ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του σχολείου μας και για την τόσο επιτυχημένη παρουσίασή του που εντυπωσίασε τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου μας.

 

Ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Κ. ΝΤΟΓΚΑΣ

1epal_oreivasia

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή