"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12 C
Trikala

Παρουσίαση υποψηφιότητας του Λεωνίδα Ανθόπουλου

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Είμαι Καθηγητής του Ηλεκτρονικού Επιχειρείν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Διετέλεσα Εμπειρογνώμων του Υπουργείου Εξωτερικών, στέλεχος της Α.Ε. «Η Κοινωνία της Πληροφορίας», καθώς και Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου (2016-2019), όπου εργάστηκα για την έξυπνη πόλη των Τρικάλων και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου, ενώ έχω εργαστεί σε σειρά εταιρειών και οργανισμών και σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων.

Είμαι Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Διευθυντής του Ερευνητικού Ινστιτούτου Ευφυών Συστημάτων Παραγωγής και Ευφυών Πόλεων του ΠΕΚ Ιάσων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στις Ευέλικτες Μεθόδους Διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Είμαι μέλος διάφορων επιστημονικών επιτροπών, μεταξύ των οποίων στη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών του Ο.Η.Ε. αναπληρωτής πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας για το Metaverse, co-rapporteur της Q4 (2017-2022) και της Q7 (2022-2024) στην ερευνητική της ομάδα SG20 για τις έξυπνες πόλεις, και rapporteur της Q13 στην ερευνητική ομάδα SG5 για τις κυκλικές πόλεις, επικεφαλής της ομάδας εργασίας του ΕΛΟΤ για το εθνικό πρότυπο έξυπνων πόλεων κ.α.

Έχω δημοσιεύσει περισσότερες από 200 εργασίες σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, βιβλία και συνέδρια, ενώ τα επιστημονικά μου ενδιαφέροντα αφορούν στην Έξυπνη Πόλη, στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, στη Διαχείριση Έργων, στη Στρατηγική Διοίκηση κλπ.

Γνωρίζω σε βάθος τις ανάγκες και το περιβάλλον του Δήμου μας, έχοντας συνεισφέρει από το 2003 στα θέματα της ψηφιακής και της έξυπνης πόλης μας, ενώ εργάστηκα στα θέματα του στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου, με έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό της πόλης μας. Με τις δημοσιεύσεις μου και τη συμμετοχή μου σε διεθνείς ομάδες εργασίας, προσπαθώ να προάγω την πόλη μας στην Ελλάδα και διεθνώς, αλλά και να μεταφέρω τη διεθνή εμπειρία και τις διεθνείς πρακτικές προσαρμοσμένες στο περιβάλλον μας.

Στο διάστημα 2017 έως σήμερα, έχω ηγηθεί των δράσεων Digital και Intelligent Cities Challenge της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που συμμετέχει η πόλη μας, προάγοντας τη συνεργασία των εταίρων της πόλης μας σε ένα κοινό σκοπό, που να αξιοποιεί την πληροφορική και τις τηλεπικοινωνίες για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της.

Με την υποψηφιότητά μου στις δημοτικές εκλογές της 8 Οκτωβρίου, εφόσον με εμπιστευτούν οι συμπολίτες μου, θα συνεχίσω να συνεισφέρω στο Δημοτικό Συμβούλιο με τις γνώσεις μου, απέναντι στις σημερινές αλλά και τις μελλοντικές προκλήσεις της πόλης μας (π.χ. ψηφιακός μετασχηματισμός, κλιματική και ενεργειακή κρίση, κοινωνική συνοχή και ανάπτυξη κ.α.), υποστηρίζοντας το Δήμαρχό μας κ. Νίκο Σακκά, αλλά και το Δημοτικό μας Συμβούλιο στη λήψη πολιτικών αποφάσεων, που θα είναι ικανές να διαφυλάξουν την κοινότητά μας και τις μελλοντικές μας γενιές, αλλά και να οδηγήσουν το Δήμο μας στις επόμενες δεκαετίες.

 

Καθηγητής, Δρ. Λεωνίδας Ανθόπουλος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό του Νίκου Σακκά, «Επανεκκίνηση v.3»

E-mail : lanthopo@gmail.com

URL: https://www.linkedin.com/in/leonidasanthopoulos/

 

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Από τις αξιολογότερες υποψηφιότητες στο συνδυασμό της Επανεκκίνησης.
    Καλή προσωπική επιτυχία Λεωνίδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης