Παρουσιάζεται το βιβλίο του Κ. Μιχαλάκη «Η «Εβραϊκή κοινότητα Τρικάλων 1881-1940-προσπάθεια ανάπλασης μιας εποχής» Reviewed by Momizat on . Παρουσιάζεται 2 Οκτωβρίου, στις 7:00 μμ, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων, το βιβλίο του συμπολίτη Κώστα Μιχαλάκη για τη δράση της Εβραϊκής Παρουσιάζεται 2 Οκτωβρίου, στις 7:00 μμ, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων, το βιβλίο του συμπολίτη Κώστα Μιχαλάκη για τη δράση της Εβραϊκής Rating: 0

Παρουσιάζεται το βιβλίο του Κ. Μιχαλάκη «Η «Εβραϊκή κοινότητα Τρικάλων 1881-1940-προσπάθεια ανάπλασης μιας εποχής»

Παρουσιάζεται το βιβλίο του Κ. Μιχαλάκη «Η «Εβραϊκή κοινότητα Τρικάλων 1881-1940-προσπάθεια ανάπλασης μιας εποχής»

Παρουσιάζεται 2 Οκτωβρίου, στις 7:00 μμ, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων, το βιβλίο του συμπολίτη Κώστα Μιχαλάκη για τη δράση της Εβραϊκής κοινότητας των Τρικάλων. Το βιβλίο περικλείει την πιο δημιουργική ίσως περίοδο της κοινότητας, από την απελευθέρωση της πόλης ως την έναρξη του ελληνοϊταλικού πολέμου.

Το βιβλίο παρουσιάζει προσωπικότητες που έπαιξαν ρόλο στην κοινότητα, στην πόλη των Τρικάλων, αλλά και στην εθνική ιστορία. Ταυτοχρόνως, όμως, παρακολουθεί τα ιδεολογικά ρεύματα που επηρέασαν την πορεία της, τις σχέσεις με τις εβραϊκές κοινότητες άλλων πόλεων και την καθημερινή ζωή των μελών της. Επίσης, αναφέρονται οι δεσμοί με τους αλλόθρησκους συμπολίτες – δεσμοί ιδιαιτέρως δυνατοί.

Επειδή η ιστορία της εβραϊκής κοινότητας είναι αναπόσπαστο, αλλά σχετικά άγνωστο, κομμάτι της ιστορίας της πόλης των Τρικάλων και του εβραϊκού ελληνισμού, θα τιμήσουν την βιβλιοπαρουσίαση με τις παρεμβάσεις τους ο Δήμαρχος Τρικκαίων, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Γενικός Γραμματέας του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας, κ. Βίκτωρ Ελιέζερ. Επίσης, χαιρετισμό θα απευθύνει εκπρόσωπος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Τρικάλων.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η επιφανής ιστορικός κ. Ρίκα Μπενβενίστε, καθηγήτρια ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ο συγγραφέας, ο οποίος θα απαντήσει και σε ερωτήσεις. Τέλος, θα γίνει δεκτή κάθε παρέμβαση που θα συνεισφέρει στο να φωτιστεί ακόμη περισσότερο αυτήν η σελίδα την ιστορίας των Τρικάλων.

BIBLIO

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή