Παρουσιάστηκε στην Καλαμπάκα το νέο βιβλίο του Λάζαρου Αρσενίου – Τιμήθηκε από τον Δήμο Reviewed by Momizat on . Για την πολύτιμη και πολυετή προσφορά του στα Γράμματα και στην Πατρίδα τιμήθηκε την Κυριακή το απόγευμα από τον Δήμο Καλαμπάκας ο εκατοντούτης συγγραφέας – δημ Για την πολύτιμη και πολυετή προσφορά του στα Γράμματα και στην Πατρίδα τιμήθηκε την Κυριακή το απόγευμα από τον Δήμο Καλαμπάκας ο εκατοντούτης συγγραφέας – δημ Rating: 0

Παρουσιάστηκε στην Καλαμπάκα το νέο βιβλίο του Λάζαρου Αρσενίου – Τιμήθηκε από τον Δήμο

Παρουσιάστηκε στην Καλαμπάκα το νέο βιβλίο του Λάζαρου Αρσενίου – Τιμήθηκε από τον Δήμο

Για την πολύτιμη και πολυετή προσφορά του στα Γράμματα και στην Πατρίδα τιμήθηκε την Κυριακή το απόγευμα από τον Δήμο Καλαμπάκας ο εκατοντούτης συγγραφέας – δημοσιογράφος Λάζαρος Αρσ. Αρσενίου.

Η τιμητική διάκριση απονεμήθηκε από τον Δήμαρχο Καλαμπάκας Χρήστο Σινάνη, στο τέλος της εκδήλωσης – παρουσίασης του νέου βιβλίου του «Καλαμπάκα – 3.000 Χρόνια νεότητα», των εκδόσεων «Τα Μετέωρα», που έγινε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα «Νίτσας Λιάπη».

Το βιβλίο παρουσίασαν δύο γνωστοί και καταξιωμένοι Καθηγητές Φιλολογίας της πόλης μας, η κ. Κωνσταντίνα Μπλέκου και ο κ. Νίκος Κατοίκος. Η παρουσίαση «διανθίστηκε» από την ανάγνωση αποσπασμάτων του βιβλίου από τη φοιτήτρια Φιλολογίας Ιωάννα Ταραλάγκα και τον μαθητή Λυκείου Θανάση Καψάλη.

Ο αειθαλής συγγραφέας φανερά συγκινημένος παρέλαβε την τιμητική διάκριση από τον Δήμαρχο, ο οποίος εξήρε την πολυετή προσφορά του, τονίζοντας ότι παρόλο που έχει τιμηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, νιώθει απερίγραπτη χαρά που τιμάται από την Αρχή του τόπου του.

Για το βιβλίο είπε ότι θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο σε όποιον θελήσει να γράψει μελλοντικά περισσότερα για την ιστορία της Καλαμπάκας, ενώ κλείνοντας ευχαρίστησε από καρδιάς τους παραβρισκόμενους που τον τίμησαν με την παρουσία τους.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Καλαμπάκας Λίλα Μπαντέκα-Νάνη και ο Βουλευτής Τρικάλων Χρήστος Σιμορέλης, ενώ διαβάστηκε και επιστολή του βουλευτή Τρικάλων Κώστα Σκρέκα.

Την εκδήλωση, που τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμπάκας, διοργάνωσαν οι Εκδόσεις «Τα Μετέωρα».

Στην αίθουσα εκτίθεντο πίνακες ζωγραφικής με θέματα την Καλαμπάκα και τα Μετέωρα από τις ζωγράφους Γραββάνη Χρυσή, Ζωή Ζαχαράκη-Στεργίου, Λιλίκα Λιάπη-Κιλμπασάνη, Αίγλη Παπαγεωργίου, Αλεξάνδρα Παπαδήμα και Τάσιου Ελένη, καθώς και από τον ζωγράφο Αδάμο Κώστα.

Όπως ανέφερε και η συντονίστρια της εκδήλωσης Έφη Δούλη, η εφημερίδα «Τα Μετέωρα» αποφάσισε να στηρίξει το βιβλίο, πιστεύοντας ότι τα βιβλία μένουν ως σημαντικές μαρτυρίες στον χρόνο, κι έτσι μέσα από τους κόλπους της γεννήθηκαν οι εκδόσεις «Τα Μετέωρα», που κύριος σκοπός τους είναι να αναδείξουν και να καταγράψουν την τοπική ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας.

ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ

KALAMPAKA_3000_XRONIA_NEOTHTA ARSENIOY-PAROYSIASI_9-4-15_00010 ARSENIOY-PAROYSIASI_9-4-15_00128 ARSENIOY-PAROYSIASI_9-4-15_00171

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή